Sony Xperia 1 IV: Vad vi vill se

Sony Xperia 1 IV: Vad vi vill se Sony Xperia 1 III är förmodligen den mest fantastiska telefon Sony har gjort på ganska länge, så vi ser fram emot vad han ska göra nu med Sony Xperia 1 IV. Det finns redan en del skvaller om telefonen, allt som du kan hitta nu, samt detaljer om troligt lanseringsdatum och kostnad, och vi kommer att uppdatera den här artikeln när vi hör om Sonys nästa flaggskeppstelefon. Men eftersom vi fortfarande inte vet så mycket i detta avseende, har vi även inkluderat en önskelista med saker vi vill att Sony Xperia 1 IV ska erbjuda, för hur bra Xperia 1 III än är, vår 4-stjärniga recension uppskattade den en hel del frågor och områden som skulle kunna förbättras.

Kom till poängen

Sony Xperia 1 IV lanseringsdatum och pris

Det finns fortfarande inget riktigt skvaller om lanseringsdatumet för Sony Xperia 1 IV, mer sannolikt att tillkännages i början av 2022, förmodligen i april, eftersom Sony Xperia 1 III tillkännagavs i april 2021. Med det sagt, Xperia 1 II och Xperia 1 avtäcktes i februari månad av lanseringsåren, så denna månad är också möjlig. Så länge Sony Xperia 1 IV tillkännages kan väntan tills den börjar säljas vara betydligt längre, eftersom Xperia 1 III inte kommer att säljas förrän i slutet av augusti, vilket är ungefär fyra månader efter dess tillkännagivandet, och väntan på de 4 tidigare modellerna, från tillkännagivandet till lanseringen, varade cirka 2 månader. Det finns ännu ingen kostnadsinformation för Sony Xperia 1 IV, men Sony Xperia 1 III kostar $1,299.99 1,199 / € 2200 XNUMX / AU $ XNUMX XNUMX), så nästa modell kan ha samma pris. I vilket fall som helst skulle vi förvänta oss att det skulle bli väldigt dyrt. En Sony Xperia 1 III på ett bord, med skärmen på Sony Xperia 1 III är en mycket dyr telefon (Bildkredit: TechRadar)

Nyheter och läckor

Även om Sony Xperia 1 IV fortfarande kan vara långt borta, har vi redan hört några saker i detta avseende, inklusive, enligt @NodSikharulidze, kommer den förmodligen att ha en 50 MP huvudkamera. Den kommer förmodligen att ha samma 50 MP-kamera som Google Pixel 1, men den här telefonen har inte lanserats ännu, så även om den här läckan är lämplig kan vi inte vara för specifika om kameran. Fontänen har inte så mycket historia heller, så vi tar den med en nypa salt. Även i kameranyheterna har vi hört att Sony kan använda en egentillverkad sensor för den främre kameran på Sony Xperia 1 IV, som egentillverkade sensorer för de bakre kamerorna. Xperia XNUMX III använde en Samsung-sensor för den främre kameran, men det är oklart om flytten från Samsung till Sony skulle vara en uppgradering eller inte.

Vad vi vill se

Det finns många saker som Sony skulle kunna lägga till eller ändra för att göra Xperia 1 IV till en bättre telefon än Xperia 1 III, inklusive de närmaste.

1. En fingeravtrycksläsare på skärmen

Praktiskt taget alla Android-flaggskeppstelefoner har nu en fingeravtrycksläsare på skärmen, men inte Sony Xperia 1 III, som placerar sin skanner på sidan av telefonen. Även om det inte är den värsta platsen för detta, skulle vi föredra att se den röra sig under skärmen, eftersom det är en betydligt modernare situation för en fingeravtrycksläsare, med tanke på kostnaden Sony tar ut för den senaste tekniken.

2. Lägre kostnad

På tal om kostnad, Sonys flaggskepp Xperia 1-linje är allvarligt dyr, med Sony Xperia 1 III som konkurrerar med Samsung Galaxy S21 Ultra och iPhone 4 Pro Max för pris. Med sin 120K XNUMXHz-skärm motiverar den utan tvekan priset, eller kommer åtminstone nära, men Sony har inte Samsungs eller Apples överklagande, så ett lägre pris skulle hjälpa den att flytta fler enheter.

3. En längre zoom

Ett foto av Sony Xperia 1 III, med fokus på kameran Vi vill ha en längre zoom än vad Xperia 1 III erbjuder (Bildkredit: TechRadar) Stjärnan i Xperia 1 III:s kamerauppsättning är utan tvekan dess adaptiva teleobjektiv, som har två objektiv som delar en sensor. och erbjuder två olika optiska zoomavstånd , vilket ger dig möjligheten att välja 2.9x eller 4x. Att dela en sensor med dem är snabbare än att växla mellan två helt separata teleobjektiv (som till exempel Galaxy S21 Ultra gör)., så med allt detta i åtanke är det tydligt att Sony menar allvar med telefoto. Men mot den 10x zoom som erbjuds av Galaxy S21 Ultra och vissa Huawei-telefoner är utbudet som erbjuds här inte särskilt imponerande. Visst, att zooma in ett kortare avstånd kan vara mer användbart för vissa människor, men om Sony gör sig besväret med att erbjuda två olika zoomavstånd, vill vi att de ska vara väldigt olika, med det översta alternativet som helst sträcker sig till 10x, och därmed du kan skjuta alla dessa blyga djur och avlägsna byggnader.

4. Långsiktigt mjukvarustöd

Sony sa att de planerar att stödja Xperia 1 III i två år efter lanseringen, vilket förmodligen innebär 2 stora Android-uppdateringar. Det är i linje med vissa andra telefontillverkare, men när du tänker på hur mycket Xperia 1 III kostar, är det inte riktigt mycket stöd, särskilt eftersom Apple stöder sina telefoner i upp till cirka sex år, och Google är tänkt att erbjuda fem års uppdateringar för Pixel 6. Åtminstone skulle vi älska att se Sony matcha Samsung (och några andra) med tre års Android-uppdateringar för Xperia 1 IV, men helst borde den gå ännu längre och leda vägen för ta av Android-programvaran. Visst kan en del av det vara utom räckhåll för Sony – om Qualcomm inte stöder Snapdragon-chipsetet som företaget oundvikligen kommer att använda, kan det låsas in – men vi vill ha så mycket stöd som rimligen är möjligt.

5. Ett större batteri

I våra tester fann vi att Sony Xperia 1 III håller ett bra tag mellan laddningarna, men den har bara ett genomsnittligt batteri på 4500 mAh, så vi skulle vilja se det hoppa till 5,000 1 mAh i Xperia XNUMX IV med förhoppningsvis ännu bättre livslängd. Vi skulle också uppskatta snabbare laddning, för även om Xperia 30 III:s 1W är rimligt, överskuggas det av hastigheterna som Xiaomi och OnePlus erbjuder.