Sony WH-1000XM4 har varit vårt val för de bästa hörlurarna du kan köpa två år i rad, och det ser ut som att företaget jobbar på en efterträdare.

De nya hörlurarna, som vi tror kommer att kallas WH-1000XM5 om Sony håller sig till sin befintliga namnkonvention, kan ha avslöjats i ett nyligen inlämnat patent av företaget, som beskriver ett par trådlösa brusreducerande hörlurar.

Detaljer om de nya hörlurarna är ganska knapphändiga för tillfället, men Sony har hållit sig till ett ganska konsekvent releaseschema med sin WH-1000X-linje av hörlurar, med nya modeller som lanseras i augusti under de senaste tre åren, och med affärens hemlighet om patentet som löper ut i augusti i år, är det dags för ett nytt par brusdämpare från Sony.

Nous sommes sûrs que plus de detaljer apparaîtront d'ici là, mais pour l'instant, voici tout ce que nous savons sur le Sony WH-1000XM5 jusqu'à present, et quelques choses que nous aimerions voir des prochains deauriuteurs supra-é varumärket.

Innehållsförteckning

Sony WH-1000XM5: vad du behöver veta

Sony WH-1000XM5 Releasedatum: Vi förväntar oss att nästa Sony-hörlurar kommer att lanseras i augusti 2022.

SonyWH-1000XM5 pris: Det finns inga ord om prissättning ännu, men Sony har hållit prissättningen ganska konsekvent med sina tidigare modeller, och vi förväntar oss att XM5s kommer att kosta runt $350 / £350 / AU$550.

Sony WH-1000XM5 design: Ett patent avslöjade ett par hörlurar med ovala öronkåpor och möjligen ett smalare pannband.

Sony WH-1000XM5 Funktioner: Hörlurarna som beskrivs i patentet kommer med aktiv brusreducering och ett större batteri än Sony WH-1000XM4.

Sony WH-1000XM5 releasedatum

Sony WH-1000XM4 släpptes i augusti 2020 (Bildkredit: Sony)

Sony har inte bekräftat att WH-1000XM5 är under utveckling, men 2022 verkar vara en logisk tidpunkt för varumärket att släppa ett uppföljande par hörlurar till Sony WH-1000XM4. Det har gått två år sedan Sony gav oss ett par flaggskeppshörlurar, och baserat på tidpunkten för tidigare släpp är ett releasedatum i augusti för nästa modell vettigt.

Patentnoteringen som gav oss vår första potentiella titt på Sonys nästa headset har ett sekretessavtal som löper ut i augusti. Sony WH-1000XM4 släpptes den 6 augusti 2020 och dess föregångare, Sony WH-1000XM3, släpptes den 30 augusti 2018.

Även om det inte garanterar att Sony WH-1000XM5 kommer att lanseras i år, ger det verkligen trovärdighet åt tanken att de hörlurar som beskrivs i patentet faktiskt är nästa hörlurar i Sonys flaggskeppssortiment.

Sony WH-1000XM5 Pris

Sony WH-1000xm4

Sony WH-1000XM4 kostar $349.99 / £349 / AU$549. (Fotokredit: Sony)

Patentet vi tittade på gav ingen indikation på kostnaden för Sonys kommande hörlurar, men vi kan göra en välgrundad gissning om priset på Sony WH-1000XM5, eftersom Sony alltid har varit ganska konsekvent med priset på dess flaggskeppslinje av hörlurar. .

Sony WH-1000XM4 var $349,99/£349/AU$549 när den lanserades 2020, och Sony WH-1000XM3 lanserades för samma pris i USA och Australien (i Storbritannien var de lite billigare än deras efterföljare på £300) .

Vi förväntar oss att Sony WH-1000XM5 kommer att prissättas på liknande sätt, även om det är värt att notera att vissa teknikföretag har höjt priserna som svar på inflationen i år, som t.ex. som Nvidia, medan Sonos-högtalare såg en prishöjning i september förra året.

Så en liten prisökning är verkligen inte uteslutet. Ändå tror vi inte att Sony kommer att prissätta sina nya öronsnäckor lika dyra som AirPods Max, som kostar $549 / £549 / AU$899. Sonys WH-1000XM4s har en fördel jämfört med over-the-ear-hörlurar. Apple tack vare delvis dess billigare pris, och vi kan inte se att Sony offra den fördelen för några extra dollar per enhet.

Sony WH-1000XM5 design

en patentillustration av ett par hörlurar

Bilden ingår i Sonys senaste patent (Bildkredit: The Walkman Blog / Sony)

Konstverket som ingår i patentet för Sonys kommande hörlurar är ganska grundläggande, och visar egentligen bara konturerna av ett par hörlurar över örat; men det ger oss några ledtrådar om designen av Sony WH-1000XM5.

Den visar ett par hörlurar med långsträckta ovala öronkåpor förbundna med ett tunt pannband. Under kudden på den vänstra hörselkåpan finns en FCC-identifikationsskylt på en etikett som visar modellnumret på hörselkåpan (YY2954).

På Sony WH-1000XM4 sitter denna namnskylt under pannbandet. Så varför skulle Sony flytta den? Det mest uppenbara svaret är att företaget vill ha en snyggare look för pannbandet på sina kommande burkar, så det har flyttat modellnumret till ett mindre iögonfallande område.

Alternativt kan Sony tillhandahålla ett par hörlurar med ett pannband som är för tunt för att innehålla all nödvändig information, eller göra dem av ett annat material. WH-1000XM4 har ett pannband i plast, men om Sony WH-1000XM5:s pannband var gjorda av metall kan kostnaden för att gravera FCC-ID:t bli högre.

Metallpannband på hörlurar kan vara väldigt snygga; Bose 700 brusreducerande hörlurar är ett bra exempel, med ett pannband i rostfritt stål som sömlöst ansluts till öronkåporna utan synliga gångjärn. Sony WH-1000XM4s är redan ganska snygga, men eftersom stilen inte har förändrats mycket de senaste åren skulle ett uppgraderat utseende för WH-1000XM5 vara välkommet.

Annars ser det inte ut som att mycket har förändrats, även om vi inte kan betona hur lite den här illustrationen avslöjar. Hur som helst, det ser ut som att Sony WH-1000XM5 kommer i svarta och silverfärgade alternativ, som sina föregångare, enligt The Walkman Blog, som delade en lista över importerade hörlurar från Sony från Hongkong till Indien som han hävdar är relaterad. hörlurarna som beskrivs i patentet. Denna produktlista innehöll två färger: silver och svart.

Det betyder inte att dessa kommer att vara de enda färgerna tillgängliga för Sony WH-1000XM5; företaget släppte några specialutgåvor av XM4 i Arctic White och Midnight Blue färgkombinationer.

Har Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM4

(Bildkredit: Aakash Jhaveri)

Än en gång avslöjar inte Sonys patentansökan så mycket om dess kommande hörlurar, men det finns några tips om vilken typ av nya saker vi kan se i WH-1000XM5.

Till att börja med beskriver patentet "trådlösa brusreducerande stereohörlurar", så vi kan vara ganska säkra på att aktiv brusreducering kommer att vara en viktig funktion, som med resten av WH-1000X-serien.

Sony har konsekvent gjort mindre förbättringar av sin brusreduceringsteknik med alla modeller i det här sortimentet, med WH-1000XM4 som introducerar adaptiv brusreducering som gör att hörlurarna kan lära sig var du använder geolokaliseringsåtkomst och tillämpa din föredragna nivå av ANC därefter. Så om du är hemma kan hörlurarna tillämpa maximal nivå av brusreducering, samtidigt som de kan minska den när du är på kontoret och vill lyssna på dina kollegor.

Vi förväntar oss att se fler brusreducerande tekniska uppdateringar för Sony WH-1000XM5, oavsett om det är en förfining av Sonys adaptiva ANC eller en generell ökning av mängden externt brus som hörlurarna kan blockera.

Patentet beskriver också vilka förbättringar av batteritiden kan vara. Den visar att den interna batterikapaciteten i dessa hörlurar är 3,8 V, till skillnad från de nominella 3,7 V i WH-1000XM4. Detta innebär att Sony WH-1000XM5 kan förbättra sina föregångares 38 timmars batteritid. Den siffran var redan imponerande, så ännu längre musikuppspelningstid skulle vara ett stort försäljningsargument för Sonys nästa hörlurar.

Sony WH-1000XM5 kan också komma med snabbladdningsstöd, med patentet som beskriver en 5V/9V USB-klassificering för vanlig respektive snabbladdning.

Det finns några funktioner hos Sony WH-1000XM4 som vi planerar att ta tillbaka med företagets nästa hörlurar. Dessa inkluderar Speak-to-Chat, som automatiskt pausar din musik när hörlurarna känner av din röst, och stöd för Sony 360 Reality Audio, som möjliggör uppslukande virtuellt surroundljud när du använder hörlurarna med kompatibla musikstreamingtjänster.

Båda dessa funktioner dök upp först med Sonys LinkBuds, så det är säkert att säga att varumärket fortfarande investerar i dem.

Vi förväntar oss också att Sony tar tillbaka sin lufttrycksoptimeringsfunktion, som justerar ljudet på WH-1000XM4 när den används på flygplan.

Sony WH-1000XM5: vad vi vill se

en man som bär sony wh-1000xm4

(Bildkredit: Aakash Jhaveri)

Sony WH-1000XM4 har varit vårt val för de bästa hörlurarna du kan köpa sedan de lanserades 2020, och de har inte tillskansat sig några andra modeller hittills, och alla förbättringar kommer att vara en välkomstbonus. Ändå måste Sony fortsätta att anpassa sina hörlurar om de vill hålla sig på topp, och det finns några förbättringar vi skulle vilja se med WH-1000XM5.

För det första skulle bättre batteritid hjälpa Sony att undvika konkurrens från modeller som Urbanista Miami, som erbjuder 50 timmars batteritid (även om den siffran sjunker till 40 timmar med ANC på). Speltiderna som erbjuds av trådlösa hörlurar blir allt längre och Sony kommer inte att vilja stå på efterkälken med nyare modeller.

Vi skulle också vilja se en återintroduktion av aptX-codec, som följde med Sony WH-1000XM3, men som saknades i XM4. Denna codec möjliggör uppspelning av högupplöst ljud och även om XM4 är täckt för högkvalitativ streaming med Sonys LDAC-teknik, behöver du en kompatibel enhet för att njuta av den.

Förutom fullt stöd för Hi-Res Audio, vill vi att Sony WH-1000XM5 kommer med förlustfritt ljud. Tidigare var detta omöjligt för trådlösa hörlurar, eftersom bandbredden som erbjuds av Bluetooth-anslutning inte var tillräckligt bred för att hantera förlustfria, okomprimerade överföringar; Qualcomms Snapdragon Sound-teknik kan dock göra det möjligt.

Allt Sony skulle behöva göra är att integrera det nya hörlurschippet QCC3065x, och WH-1000XM5-användare kan njuta bit för bit matematiskt exakt musik som troget återger musiken som artisten tänkt sig.

Detta chip har inte kommit ut på marknaden ännu, men hörlurar som använder denna teknik förväntas börja rulla ut i år, vilket gör Sony WH-1000XM5 till en främsta kandidat för förlustfritt ljudstöd.

Vi förväntar oss också att se några designfunktioner i Sony WH-1000XM5. Märkets hörlurar kommer vanligtvis i ett begränsat utbud av dämpade färger, så vi önskar att Sony skulle bli lite mer äventyrliga med sitt färgschema för WH-1000XM5.

Vattentålighet skulle inte vara dåligt heller. Sony WH-1000XM4 kommer inte med en IP-klassning, så vi var inte bekväma med att använda hörlurarna utomhus i regnet. En IPX4 eller högre klassificering skulle säkerställa att WH-1000XM5 är resistent mot svett såväl som några droppar regn.

Dela detta