Nåväl, det kommer verkligen att hända. Sony har en partner för att bygga sina elbilar. Honda har tillkännagett en allians med Sony för att designa, bygga och sälja nya modeller av elfordon.

Honda rustar redan för att lansera sitt första elfordon i USA till 2024, och Acura förväntas följa efter. Samtidigt samarbetar den japanska biltillverkaren med Sony för att utveckla elbilar under ett separat varumärke.

Sony har länge visat intresse för att bygga en elbil och har utvecklat några prototyper de senaste åren.

I ett uttalande sa Honda att paret kommer att slutföra joint venture-avtalet i slutet av 2022, med förbehåll för regulatoriska hinder. Det första nya elfordonet från "New Company" förväntas börja säljas 2025.

Honda gör det tunga lyftet

Interiören i Sony Vision-S 02-konceptet har en tung skärm (Bildkredit: Sony)

Sony hade funderat på att bygga ett elfordon under en tid och lanserade en ny prototyp på CES 2022. Vision-S 02 kom med ett tillkännagivande från Sony att man planerade att starta ett nytt mobilitetsföretag i år.

Vid den tiden nämnde Sony att bygga relationer med stora leverantörer och tillverkningspartner, så att flytta till partner Honda är nästa logiska steg på den vägen.

När det gäller vad detta betyder för Sony ger företagets tillkännagivande några ledtrådar.

"Alliansen syftar till att sammanföra Hondas kapacitet för mobilitetsutveckling, teknologi för tillverkning av fordonskarosser och erfarenhet av hantering av eftermarknadsservice, odlad under många år, med Sonys erfarenhet av utveckling och tillämpning av bildbehandlings-, avkännings-, telekommunikations-, nätverks- och underhållningsteknologier. sa annonsen.

Det ser mycket ut som att Honda gör det tunga arbetet med att bygga bilen, medan Sony kommer att tillhandahålla den underliggande tekniken och mjukvaran.

Det är också viktigt att notera att Hondas omfattande återförsäljarnätverk är en utmärkt stödmekanism för att reparera och hantera fordon i efterhand.

PS5-spel inuti

En PS5 DualSense-kontroller framför passagerarskärmen i Sony Vision-S 02

(Fotokredit: Sony)

Sony som tillverkar ett elfordon är en ganska vild utveckling i sig, men vad som är ännu mer spännande är att företaget verkar redo att ta med PlayStation-spel i bilar.

På sin presssida Vision-S skriver Sony: "Centerdisplayen och passagerardisplayen ansluter på distans till en hemmaspelkonsol eller molnnätverk via 5G. Du kan spela populära PlayStation-spel med bilder av hög kvalitet på den stora skärmen medan du väntar." i bilen vid laddning eller parkering.

Detta uttalande åtföljs av bilden ovan, en tydlig indikation på att han menar allvar med bilspel. Tanken på att kunna parkera och hämta en förare kommer att tilltala många, även om 5G-nätverk kommer att behöva förbättras för att säkerställa en stark och konsekvent anslutning.

Intressant nog fokuserar Sonys nuvarande spelmeddelanden på sina två Vision-S EV-koncept på PS4:s Dualshock 4-kontroller, snarare än DualSense-kontrollern som följer med PS5.

Sony presenterade sitt första EV-koncept, Vision-S 01, i januari 2020, inför PS5-tillkännagivandet senare samma år. Vi förväntar oss att ett körklart fordon 2025 kommer att ha PS5 i centrum.

över kanten

Dela detta