Vi har inte ens hunnit med till öppningskvällen av Summer Game Fest och en av kvällens största avslöjanden har redan tillkännages. Jag säger tillkännagav, Sony avslöjade The Last Of Us Part som jag gjorde om av misstag och la upp butikssidan tidigare.

Sony har redan tagit bort sidan (öppnas i en ny flik), men under en kort tid fanns det på Playstation Store en lista för The Last Of Us Part I med skärmdumpar och detaljer om den nya versionen. Enligt listan är spelet "en total översyn av den ursprungliga upplevelsen, troget återgiven men med moderniserat spel, förbättrade kontroller och utökade tillgänglighetsalternativ. Plus, känn dig nedsänkt med förbättrade effekter och utforskning och förbättrad strid."

Även om det inte är riktigt på nivån för The Last Of Us Part II, för det verkligen närmare den remastrade utgåvan på PS4 och gör den värd PS5.

(Fotokredit: Sony)

Det är inte bara originalet The Last Of Us som görs om, utan även dess expansion, Left Behind. Det ingår i spelet som en del av Steelbook Firefly Edition, men jag kan inte säga säkert om det kommer med standardversionen av spelet. Jag kunde bara kontrollera butikslistan för specialutgåvan innan sidan togs bort av Sony

The Last of Us Part I Firefly Edition innehåller också nytrycket av The Last of Us: American Dreams #1 – #4 serier med ett nytt omslag; och tidiga spelupplåsningar.

Sony har aldrig bekräftat det, men vi har hört rykten om en Last Of Us-remake i flera månader nu, och det är ingen överraskning att utgivaren vill att ett av sina mest framgångsrika spel ska fungera smidigt på PS5.

Vi kan förvänta oss en trailer för Summer Game Fest-avslöjandet senare i kväll, så om du vill se den live, så här ser du på Summer Game Fest-showcasen. Denna bekräftelse av ett Sony-spel på Summer Game Fest ger oss också hopp om att vi kan se uppdateringar till andra Sony-spel, som God of War: Ragnarok och Marvel's Spider-Man 2.

Dela detta