Visserligen har Microsoft gjort några förbättringar av Windows 11, men vissa ändringar kommer att ta lite tid att vänja sig vid. Vi är vanedjur, och vissa gränssnittsskillnader kommer att göra vissa uppgifter svårare, åtminstone initialt. Och att kringgå ett Microsoft-konto blev ännu svårare i Windows 11, men det är fortfarande möjligt.

I den här berättelsen kommer jag att visa dig lösningar som hjälper dig att övervinna några av de fallgropar som Windows 11 presenterar om du är van att arbeta med Windows XNUMX.

1. Konfigurera Windows utan ett Microsoft-konto

Sedan Windows 11 har Microsoft pressat människor att logga in på sitt Microsoft-konto (eller skapa ett) när de gör en ren installation av Windows eller installerar en ny enhet direkt, till deras förtret. föredrar att använda ett lokalt konto som inte är anslutet till Microsofts servrar. Microsoft blir ännu mer aggressiv om detta i Windows 11, och noterar i systemkraven, "Windows XNUMX Home Edition kräver Internetanslutning och ett Microsoft-konto."

Det finns dock en väg runt kravet på Microsoft-konto så att du kan skapa ett lokalt Windows-konto. Det här tipset är användbart om du verkligen är emot att logga in på Windows, till exempel när du konfigurerar en enhet för någon annan och inte har deras Microsoft-uppgifter.

I Windows 11 Pro kan du helt enkelt ta bort Microsoft-inloggningen under den första installationen. På sidan "Låt oss ansluta dig till ett nätverk", klicka eller tryck på Jag har inte internet och sedan på sidan "Anslut nu för en snabbstart på din enhet", klicka eller tryck på Fortsätt med begränsad konfiguration . Sedan kan du ange ett användarnamn för det lokala Windows-kontot.

I Windows 11 Home ger Microsoft oss inget uppenbart sätt att undertrycka det i installationsguiden. Även om det är något svårare än Pro-utgåvan, finns det en lösning i Home-utgåvan för att ta bort kravet på Microsoft-anslutning (och internetåtkomst) när de första Windows 11-installationsskärmarna:

 • Se till att enheten inte redan är ansluten till en Ethernet-nätverksanslutning innan du startar installationsprocessen för Windows 11.
 • På sidan "Vi ska ansluta dig till ett nätverk" trycker du på Skift + F10 samtidigt.
 • I kommandotolksfönstret som visas, skriv uppdragschef och tryck på Enter.
 • (*11*) Eric Geier/IDG

  Tryck på Skift + F10 i Windows 11-inställningar för att öppna Kommandotolken, där du kan köra kommandot för att öppna Aktivitetshanteraren. (Klicka på valfri bild i denna berättelse för att förstora den.)

 • I fönstret Aktivitetshanteraren som visas, klicka eller tryck på knappen Mer information.
 • På fliken Processer, hitta Nätverksanslutningsflöde, klicka eller tryck på det och klicka eller tryck sedan på knappen Avsluta jobb.
 • soluciones alternativas win11 02 administrador de tareas Eric Geier/IDG

  I Aktivitetshanteraren stoppar du processen för nätverksanslutning så att den kan ta bort Microsoft-anslutningen.

 • Stäng Aktivitetshanteraren och kommandotolken och sedan kommer du att se var du kan ange ett användarnamn för det lokala Windows-kontot.
 • soluciones win11 03 crear cuenta local Eric Geier/IDG

  Genom att stoppa nätverksanslutningsprocessen kan du skapa ett lokalt användarkonto.

  Observera att att logga in med ett Microsoft-konto ger dig vissa fördelar, till exempel tillgång till OneDrive, OneNote och andra Microsoft-tjänster; förbättrade säkerhetsfunktioner inklusive 2-faktors autentisering och fullständig diskkryptering; möjligheten att synkronisera data, applikationer och inställningar mellan Windows-datorer; och fler återställningsalternativ om du glömmer ditt lösenord eller behöver installera om Windows. Om du sedan bestämmer dig för att byta från ditt lokala konto till ett Microsoft-konto, välj Start > Inställningar > Konton > Din information > Logga in med ett Microsoft-konto och följ sedan anvisningarna för att logga in på ett befintligt konto eller skapa ett nytt. a.

  2. Klicka på Start-knappen

  Efter mer än 2 decennier av en vänsterjusterad Start-knapp och aktivitetsfält i Windows, kommer centreringen av aktivitetsfältets ikoner, inklusive Start-knappen, i Windows 11 säkerligen att förvirra alla lite. Om du tycker att detta är för mycket att vänja sig vid, särskilt om du fortfarande använder tidigare versioner av Windows på andra maskiner, kan du justera justeringen till vänster. Detta är verkligen den enklaste lösningen som vi kommer att täcka.

  soluciones win11 04 barra de tareas centrada Eric Geier/IDG

  Windows 11-centrerade aktivitetsfältsikoner påminner mig om Google Chrome OS och macOS.

  Högerklicka helt enkelt var som helst i aktivitetsfältet (förutom ikoner) och välj Inställningar för aktivitetsfältet. I fönstret Inställningar som visas väljer du Aktivitetsfältbeteende, och för Aktivitetsfältsjustering kan du växla det till vänster.

  soluciones win11 05 modificación de la barra de tareas Eric Geier/IDG

  Lyckligtvis är det en snabb lösning att returnera aktivitetsfältets ikoner till vänster.

  Det är allt! Men medan du är här kan du också aktivera aktivitetsfältets automatiska döljfunktion om du vill. Att markera rutan Dölj aktivitetsfältet automatiskt innebär att aktivitetsfältet endast visas när du flyttar markören nedåt på skärmen. Utöver detta, högst upp i aktivitetsfältsinställningarna (visas inte på vår skärmdump), kan du dölja standardikonerna i aktivitetsfältet (Sök, Uppgiftsvy, Widgets och Chat) om du vill. . .

  soluciones win11 06 barra de tareas izquierda Eric Geier/IDG

  Den enkla uppgiften att trycka på Start-menyn är säkerligen lättare med muskelminne när du justerar aktivitetsfältets ikoner till vänster.

  3. Få fullständiga högerklicksmenyer

  När du högerklickar på de flesta appar, filer och andra objekt i Windows 11 kommer du att bli förvånad över att se en förkortad snabbmeny. Det ser bra ut och väldigt elegant ut, men det är möjligt att några av dina favoritkommandon och genvägar har tagits bort från den ursprungliga snabbmenyn, särskilt om de är relaterade till tredjepartsprogram. Du kan komma åt hela listan med alternativ genom att trycka eller klicka på Visa fler alternativ längst ned i menyn.

  soluciones win11 07 menú contextual pequeño a completo Eric Geier/IDG

  Till vänster finns standardkontextmenyn när du högerklickar på en fil i Windows 11. Till höger finns hela sammanhangsmenyn du är van vid i Windows XNUMX.

  Om du tycker att den korta sammanhangsmenyn är för irriterande finns det ett registerhack du kan utföra för att alltid se de fullständiga sammanhangsmenyerna direkt. Viktigt: Säkerhetskopiera alltid ditt system innan du redigerar Windows-registret. Fortsätt sedan enligt följande:

 • Kopiera kommandot nedan:
 • reg.exe añade «HKCUSoftwareClassesCLSID{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}InprocServer32» /f

 • Klicka eller tryck på sökikonen i aktivitetsfältet, skriv in outspäddhögerklicka på kommandotolken i sökresultaten och tryck på Kör som administratör.
 • I kommandotolksfönstret högerklickar du var som helst på den svarta kommandotolksskärmen för att klistra in kommandot och trycker sedan på Retur.
 • Starta om din enhet och försök även högerklicka.
 • soluciones win11 08 habilitar menú contextual completo Eric Geier/IDG

  Genom att kopiera och klistra in det här kommandot ändras Windows-registret så att det undertrycker Windows 11-genvägsmenyer.

  Om du ändrar dig och vill gå tillbaka till genvägsmenyerna kan du ångra ändringen:

 • Kopiera kommandot nedan:
 • reg.exe suprime «HKCUSoftwareClassesCLSID{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}» /f

 • Klicka eller tryck på sökikonen i aktivitetsfältet, skriv in outspäddhögerklicka på Kommandotolken och klicka på Kör som administratör.
 • I kommandotolksfönstret högerklickar du på den svarta skärmen för att klistra in kommandot och trycker på Enter.
 • 4. Byt från standardappar till appar som inte kommer från Microsoft

  I appen Windows 11 Inställningar kan du enkelt flytta vissa genrer av standardappar (som webbläsaren, videospelaren och e-posttjänstklienten) från Microsoft-appar till de appar du har laddat ned. I Windows XNUMX kan du fortfarande ändra standardapparna, men det är svårare.

  soluciones alternativas win11 09 win10 aplicaciones predeterminadas Eric Geier/IDG

  I Windows XNUMX är det enkelt att ändra standardapparna för några olika kategorier...

  soluciones alternativas de win11 10 aplicaciones predeterminadas de win11 Eric Geier/IDG

  ...mer Windows 11 ger dig bara en lista över varje app, och om du väljer en visas varje tillägg eller typ av länk du kan öppna.

  I Windows 11, så här kommer du åt standardinställningarna:

 • Klicka eller tryck på sökikonen i det nedre aktivitetsfältet, skriv skuldklicka eller tryck sedan på Standardappar i sökresultaten.
 • Klicka eller tryck på appen du vill ställa in som standard och ta sedan en titt på varje filtillägg eller länkgenre som den kan hantera.
 • Klicka eller tryck på tillägget eller länkgenren du vill ställa in standard för och välj önskad app från den givna listan eller välj Sök efter en annan app på den här datorn om du inte ser den i listan. Det finns ingen spara-knapp; förändringen sker omedelbart.
 • Många Windows-användare föredrar till exempel att använda en annan webbläsare än standardwebbläsaren, Microsoft Edge. För att ändra din standardwebbläsare utanför Edge kan du välja vilken webbläsare som helst från listan "Standardapplikationer". Se bara till att ändra åtminstone följande typer av filer eller länkar för att använda den webbläsare du väljer:

  • . Htm
  • . Html
  • HTTP
  • HTTPS
  • MAILTO (om du bara använder webbmail och inte använder Outlook eller Microsofts e-postprogram)

  (*4*) Eric Geier/IDG

  Ändra standardwebbläsaren (Microsoft Edge) till Chrome.

  Eric Geier är en frilansande teknisk skribent. Fortsätt ditt skrivande på Facebook eller Twitter. Han är också skaparen av NoWiresSecurity, som tillhandahåller en molnbaserad Wi-Fi-säkerhetstjänst, Wi-Fi Surveyors, som tillhandahåller RF-webbplatsskanningar, och On Spot Techs, som tillhandahåller allmänna IT-tjänster.

  Copyright © tjugo tjugotvå IDG Communications, Inc.

  Dela detta