Snowflake lanseras till ett av programmeringsspråken

Snowflake har meddelat planer på att ta Python "till framkanten" av sin Data Cloud-plattform med uppdateringar som utökar stödet för programmeringsspråket.

Vid sin årliga användarkonferens, Snowflake Summit, tillkännagav databasföretaget en förlängning av sitt Snowpark-utvecklingsramverk som kommer att ge användarna enkel tillgång till en mängd Python-paket och bibliotek med öppen källkod.

Snowpark för Python går nu från privat beta till offentlig förhandsvisning och lovar att "förbättra programmerbarheten för datavetare, dataingenjörer och applikationsutvecklare", säger Snowflake.

Snow Park för Python

Snowflake förhandsvisade Snowpark först i januari 2021, innan den pressade den allmänna tillgängligheten för tjänsten tidigare i år. I grund och botten var målet att ge utvecklare ett enkelt och effektivt sätt att programmera data på det språk de valde.

"Vårt mål var att eliminera ineffektiva datapipelines och effektivisera processer och uppgifter som företag kunde använda bara för att få alla på samma (data)sida", sa företaget vid lanseringen.

"I slutändan gör Snowpark det möjligt för team med olika kompetensuppsättningar att samarbeta och arbeta med samma data, bearbeta data snabbare och enklare och göra datasäkerhet och styrning till en högsta prioritet."

När den först släpptes stödde Snowpark sandbox bara Java och Scala, men den senaste uppdateringen lyfter nu fram ett annat av världens mest populära programmeringsspråk.

För att slutföra releasen av Snowpark för Python har Snowflake också lyft på locket på ett antal relaterade uppdateringar under utveckling. Dessa inkluderar inbyggd integration med Streamlit och andra faciliteter utformade för att stödja utveckling och driftsättning av maskininlärningsprodukter skrivna i Python.

Separat tillkännagav företaget en privat förhandsvisning av en ny tjänst som gör det möjligt för kunder att komma åt data lagrad på lokala servrar inifrån Snowflake-ekosystemet, vilket ger organisationer fördelarna med den molnbaserade plattformen utan krångel med data. migration.

"Vi investerar i Python för att göra det ännu enklare för datavetare, dataingenjörer och applikationsutvecklare att bygga in datamolnet, utan att kompromissa med förvaltningen", säger Christian Kleinerman, senior vice president för produkter på Snowflake.

“Våra senaste innovationer ökar värdet av våra kunders datadrivna ekosystem, vilket ger dem mer tillgång till data och nya watt att växa med Snowflake. [Dessa funktioner] förändrar hur team upplever, itererar och samarbetar med data för att skapa värde.”

Varning: Våra flyg och boenden för Snowflake Summit 2022 finansierades av Snowflake, men organisationen hade ingen redaktionell kontroll över innehållet i denna artikel.

Dela detta