Snowflake har meddelat en expansion som kommer att förvandla dess Data Cloud-plattform till en marknadsplats för dataintensiva företagsapplikationer.

På Snowflake Summit 2022 förhandsgranskade databasföretaget ett nytt inbyggt appramverk, genom vilket utvecklare kan bygga appar som körs inbyggt i datamolnet och kan säljas till andra medlemmar i ekosystemet via Snowflake Marketplace.

I en sammanfattning före evenemanget som TechRadar Pro deltog i, drog Snowflake paralleller mellan sin nya marknadsplats och de mobila appbutiker som drivs av Apple och Google.

Business App Store

Företaget beskrev beslutet att ta med tredjepartsappar till Snowflake Marketplace som ett "viktigt steg" på vägen mot att skapa ett komplett ekosystem för företagsdataappar.

I detta nya scenario sträcker sig Snowflakes värdeförslag bortom kvaliteten på sina egna tjänster och omfattar innovation som finns på andra ställen inom företagets nätverk av 6300 XNUMX kunder. Förändringen kommer sannolikt också att generera en ny intäktskälla, i form av plattformsavgifter som debiteras i procent av varje marknadsförsäljning (TechRadar Pro väntar på bekräftelse på detta).

Enligt Snowflake kommer marknadsexpansionen att gynna kunder på båda sidor av ekvationen, samtidigt som det blir lättare att utveckla och tjäna pengar på applikationer byggda för datamolnet och ger ett enkelt sätt att identifiera och utnyttja förbyggda verktyg.

Separat framhöll företaget fördelarna med cybersäkerhet och styrning av att använda applikationer direkt från Snowflake-instanser och eliminera behovet av att flytta data till och från Snowflake-applikationer.

Fram till nu har företag som Capital One, LiveRamp och Informatica använt det nya inbyggda applikationsramverket för att utveckla applikationer för användningsfall som omfattar molnkostnadshantering, identitetsupplösning och dataintegration.

"Appar har varit en del av Snowflakes DNA sedan dag ett", säger Chris Child, senior director of product management på Snowflake. "Snowflakes inbyggda appramverk ger varje kund ett sömlöst sätt att bygga, leverera och konsumera appar inbyggt i datamolnet."

Varning: Våra flyg och boenden för Snowflake Summit 2022 finansierades av Snowflake, men organisationen hade ingen redaktionell kontroll över innehållet i denna artikel.

Dela detta