Shadow and Bone var en annan fantastisk succéserie för Netflix.. Streamer-anpassningen av Leigh Bardugos Grishaverse-romaner har nått #1 på topp 10-listorna i USA och Storbritannien sedan den släpptes den 23 april och vi tycker att den gjorde ett stort intryck.

Denna popularitet, tillsammans med mängden kvarvarande källmaterial, betyder att det finns fler historier att berätta i Shadow and Bone, så mycket att en andra säsong verkar oundviklig vid denna tidpunkt. Netflix har ännu inte officiellt tillkännagett en andra del, men vi skulle inte bli förvånade om streamingjätten gjorde det.

Med det i åtanke kommer vi nedan att gå igenom allt vi vet om en möjlig säsong 2 av Shadow and Bone tills nu. Här tar vi en titt på dess möjliga releasedatum, plottrådar, nya och gamla skådespelare och mer.

Det måste sägas att spoilers av Shadow and Bone säsong 1 och Bardugo-romanerna. Kom tillbaka nu om du inte har sett hela TV-programmet eller om du inte vill att potentiella handlingspunkter från böckerna ska bli bortskämda.

Shadow and Bone säsong 2 Släppdatum: 2022?

Skugga och ben

(Bildkredit: Netflix / David Appleby)

För tillfället det finns inget officiellt släppdatum för säsong 2. Som vi nämnde har Netflix ännu inte fått klartecken för en andra säsong, men Bardugo och serieshowrunner Eric Heisserer ser mycket fram emot att återvända till Grishaverse-anpassningen.

Innan släppet av säsong 1 frågade vi duon om de hade hört från Netflix om möjligheten till säsong 2, Heisserer berättade humoristiskt att vi borde "ringa Netflix och berätta för dem att låta oss göra säsongen". 2", medan Bardugo tillade, "Vi vet inte hur det kommer att gå. Vi har inte planerat det här och det är upp till tittarna och Netflix att se om vi kan genomföra det. »

I en separat intervju med Collider avslöjade Heisserer också att han hade "tänkt på detta [säsong 2] i många år," men hade ännu inte hört från Netflix en ny säsong.

"Jag har omfattande planer och skulle gärna aktivera dem", sa han. "Om du tittade på mitt hemmakontor just nu ser jag ut som en av de där galna människorna med mordstrecket där det bara finns en massa kartor och sjökort och en kedja som kopplar ihop saker. Det kreativa teamet och jag är redo att gå om vi får reda på att vi kommer tillbaka. »

Heisserers vision för Shadow and Bone kan också omfatta mer än tre säsonger. Medan de första Bardugo-romanerna, Shadow and Bone, Siege and Storm, och Ruin and Rising, utgör Grisha-trilogin, finns det många andra berättelser som kan inkorporeras i framtida säsonger. Sammanlagt innehåller Grishaverse en trilogi, två duologier, åtta noveller och två följeslagare, så "det är en lång väg kvar", som Heisserer säger till Collider.

Shadow and Bone säsong 2 är baserad på Netflix förhoppningsvis kommer Heisserer, Bardugo och alla andra att vara redo att starta produktionen på säsong 2 så fort den går live. Om det händer kommer troligen ett släppdatum i slutet av 2022 eller början av 2023 att fastställas, med tanke på den klumpiga karaktären hos showens effekter.

Shadow and Bone säsong 2: vilka karaktärer återvänder?

Skugga och ben

(Bildkredit: Netflix / David Appleby)

Återigen finns det ingen bekräftelse på denna front, men alla huvudspelare från säsong 1 kommer sannolikt att återvända för en andra del:

  • Jessie Mei Li som Alina Starkov
  • Ben Barnes som general Kirigan / The Darkling
  • Archie Renaux som Malyen "Mal" Oretsov
  • Freddy Carter som Kaz Brekker
  • Amita Suman som Inej Ghafa
  • Kit Young som Jesper Fahey
  • Danielle Gilligan som Nina Zenik
  • Calahan Skogman som Matthias Helvar
  • Zoe Wanamaker som Baghra
  • Sujaya Dasgupta som Zoya Nazyalensky

Som huvudpersoner i Shadow and Bone kommer Alina och Mal säkerligen att återvända, medan Kirigan, som vi vet fortfarande lever efter att ha lämnat Shadow Fold i säsongsfinalen, också kommer tillbaka.

Kaz, Jesper och Inej kommer också tillbaka. I likhet med Six of Crows-duologin kommer Dregs-berättelsen (mer om det nedan) att stämma överens med Ninas och Matthias, så vi borde se denna trio binda till den senare duon. Detta nämndes i det sista avsnittet av säsong 1, så förvänta dig att de förenar sina krafter som de gör i romanerna.

När det gäller karaktärer som skulle kunna ta steget från Bardugos bokserie till live-action tv-serier avslöjade Heisserer (via Collider) att det kommer att bli "hundra procent mer Wylan" i säsong 2 om den äger rum. I romanerna ansluter Wylan Van Eck till Dregs som rivningsexpert för ett jobb i Fjerdans militärfästning som kallas Ice Court.

En annan karaktär som kan dyka upp i säsong 2 är Nikolai Lantsov. I böckerna antar Nikolai pseudonymen Sturnhound och leder en armé av pirater som hjälper till i krigsansträngningen för kungariket Ravka. Nikolai blir en viktig allierad till Alina och Mal, så hans ankomst till Netflix-anpassningen kommer att vara avgörande om TV-programmet i första hand följer historien om Siege and Storm i säsong 2. Heisserer retade Nikolais eventuella inblandning i säsong 2 under ett samtal med Omvänd, så vänta på honom. Bli en ny spelare om Netflix fortsätter med en andra omgång.

Shadow and Bone Säsong 2 Trailer: Finns det någon?

Shadow and Bone Netflix

(Bildkredit: Netflix / David Appleby)

Shadow and Bone säsong 2 plot: vad blir det?

Skugga och ben

(Bildkredit: Netflix)

Om säsong 2 är igång kommer den att följa två samtidiga berättelser från Siege and Storm och Six of Crows. När Alina och Mal skiljer sig från Dregs efter slutet av säsong 1, förväntas säsong 2 fortsätta sin resa till nya länder för att hålla Alina borta från Kirigans grepp.

Som säsong 1-finalen visade, Kirigan utnyttjade sina Darkling-krafter och skapade nya Fold-varelser känd som Nichevo'ya. Till skillnad från Volcran som bebor Fold, kan dessa monster röra sig på fullt dagsljus och kommer att visa sig vara svåra motståndare för Alina och Mal att besegra.

Ben Barnes som spelar Kirigan/The Darkling i Netflix TV-show, har uttryckt intresse för att säsong 2 "går bort" från (Colliders) böckers story på samma sätt som säsong 1 inkorporerade slagg till Alinas båge. Det är förståeligt nog oklart om Heisserer och programmets andra producenter skulle vilja göra detta, men det skulle vara en spännande twist på källmaterialet om de gjorde det. Detta skulle ge etablerade fans nytt innehåll, som säsong 1 gjorde, men det kommer att dröja innan vi får veta några konkreta handlingsdetaljer.

Samtidigt förväntas the Dregs att ansluta sig till Nina i ett försök att befria Matthias, duon och potentiellt Wylan, som är nyckeln till Kaz plan för att rädda Bo Yul-Bayur, en droguppfinnare som Grisha tycker är beroendeframkallande, De Fjerda. Skridskobana. Shadow and Bone Säsong 1 använde redan Ice Courts "omöjliga riktning"-vinkel för Dregs första uppdrag att försöka fånga Alina, så det finns en chans att Bos räddning kan omarbetas för TV-serien.

En annan båge som skulle kunna anpassas från en annan Grishaverse-duologi, King of Scars, är Zoyas. Bikaraktär i Grisha-trilogin, Zoyas karaktär har en större roll i den andra Bardugo-duologin och berättelseelement från dessa böcker kan införlivas i TV-programmet, som Bardugo retade i en intervju med Entertainment Weekly.

I säsong 1-finalen sågs Zoya på väg till Novokribrisk, staden Kirigan förstörde med Crease för att söka efter sin familj. Om hon får reda på att de omkom kan Zoya slå sig ihop med Dregs igen, som hon gör i Six of Crows-romanen The Crooked Kingdom, eller lägga till delar av sin berättelse från boken King of Scars.

Shadow and Bone säsong 2: förtjänar det en ny release?

Skugga och ben

(Bildkredit: Netflix)

I ett nötskal, ja. Även om den inte har lika stor publik som andra fantastiska fantasyserier, som The Witcher, Harry Potter eller Sagan om ringen, Grishaverse har fortfarande en stor och passionerad publik.

Hans fanbas kommer bara att växa när Netflix-anpassningen introducerar den här världen för nya publiker. Som vi nämnde lockar det redan tittare från båda sidor av Atlanten och om tittarsiffran hamnar tillräckligt högt kommer Netflix sannolikt att släppa data för att visa hur framgångsrikt det har varit.

Netflix-anpassningen av Grishaverse kan också gå åt många håll. Ungefär som streamerns live-action Witcher-serie kan Shadow and Bone leda till spin-offs som fördjupar sig i det större universum och använder Bardugos källmaterial som bas. Oavsett om du utvecklar en redan existerande novell eller skapar helt nytt innehåll kan Netflix gå i alla riktningar i och runt en eventuell andra säsong.

Det skulle vara synd att se Shadow and Bone säsong 1 vara det enda bidraget i den här serien. Det finns mycket mer att se för både etablerade fans och nykomlingar, och det är därför vi hoppas att Shadow and Bone säsong 2 inte kommer att ta lång tid att bli verklighet.