Sennheiser HD 450BT fynd

RebajasTOPP. 1
Sennheiser HD 450 BT Svarta trådlösa hörlurar, med aktiv brusreducering, Circumaural, färg...
Sennheiser HD 450 BT Svarta trådlösa hörlurar, med aktiv brusreducering, Circumaural, färg...
Aktiv brusreducering för oavbruten lyssningsglädje; 30 timmars batteritid
109,65 EUR

Sennheiser är välkänd för sina ovanliga ljudbrusreducerande hörlurar, och dess senaste, Sennheiser HD 450BT, erbjuder ett billigare alternativ till föregångare som Momentum 1000 Wireless och klassledande som Sony WH-3XMXNUMX.

Med en minimalistisk design och inbyggd brusreducering, Dessa helt vikbara trådlösa hörlurar talar direkt till folket som är på språng. Plus, Hur klarar de sig mot sina dyrare utmanare?

Vi har satt Sennheiser HD 450BT på prov, och vi tror att företaget är redo att vinna med dessa mycket snygga on-ear-hörlurar.

[Uppdatering: Sennheiser har släppt en uppdaterad version av HD 450BT. Sennheiser HD 450SE kommer med Alexa-stöd och är exklusivt för Amazon.]

Priser och tillgänglighet

Sennheiser HD 450BT finns att köpa för $199 / €159, vilket kommer ner till cirka AU$280, plus att vi fortfarande väntar på officiella priser och tillgänglighet i Australien.

Det är märkbart billigare än de bästa hörlurarna 2020, Sony WH-1000XM3 för $349 / €300 / AU€499 och den tidigare modellen av märket; Sennheiser Momentum three Wireless kostar $399 / €349 / AU$599.

sennheiser hd 450bt

(Bildkredit: LaComparacion)

Design

Dessa minimalistiska over-ear-hörlurar är gratis i svartvita färgförändringar. Vi testade den vita modellen som har mycket snygga silvergrå öronkuddar och pannbandsdetaljer.

De ser ganska snygga ut, om inte lika attraktiva som de nyligen lanserade Sennheiser Momentum XNUMX trådlösa hörlurarna; För vissa kan designmässigt vara lite nedslående, men om du föredrar designmässigt kommer dessa burkar garanterat att vara rätt i din gränd.

helt hopfällbar, Sennheiser HD 450BT är byggd för att höra när du är på språng och kan enkelt förvaras i väskan när du inte är på jobbet. Tack vare sin hopfällbara design tar de minimalt med utrymme i väskan, vilket gör dem idealiska för resor.

sennheiser hd 450bt

(Bildkredit: LaComparacion)

Jämfört med Momentum XNUMX trådlösa hörlurarKonstruktionen av de nya fodralen känns dock mindre premium och mindre robust: plastkonstruktionen kan fortfarande beskrivas som tunn.

Konstruktionen av de nya fodralet är inte lika robust eller premium som de tre trådlösa öronsnäckorna i Momentum, och plastkonstruktionen kan ibland kännas lite instabil.

Även om den här lägre kvaliteten återspeglas i den lägre kostnadskoden, skulle det inte vara galet att förvänta sig en mer överdådig finish för pengarna.

En av fördelarna med denna plastdesign är att HD 450BT är mycket lätta och bekväma att använda under långa lyssningssessioner. Öronkåporna är fantastiskt vadderade och orsakar inte den tryckande känslan som är vanlig med on-ear och on-ear hörlurar.

Längst ner på den högra öronkåpan hittar du en USB-C-laddningsport, ett 3,5 mm-uttag, knappar för att övervaka musikuppspelning och röstsamtal och en dedikerad knapp för att ringa röstassistenten. Du väljer själv, vare sig det är Siri eller Google Assistant.

sennheiser hd 450 bt

(Bildkredit: LaComparacion)

Batteritid och anslutning

Med 30 timmars batteritid (det vill säga med aktiv brusreducering aktiverad) kan Sennheiser HD 450BT konkurrera med Sony WH-1000XM3 och slå Bose Noise-Cancelling Headphones 700 med en betydande 10-timmarsmarginal. Det är också bättre än de 17 timmar som erbjuds av den dyrare Sennheiser Momentum 3 Wireless.

Att para ihop dessa trådlösa hörlurar med våra enheter var ett kick, tack vare kompatibilitet med Bluetooth 5.0. Spelare kommer att vara glada att veta att, såväl som codecs som aptX, AAC och SBC, dessa burkar stöder aptX Low Latency, så du bör inte uppleva en irriterande fördröjning mellan det du ser på din skärm och det du hör på din skärm genom ljud. När vi tittar på en video på vår smartphone hittar vi heller inga latensproblem.

sennheiser hd 450bt

(Bildkredit: LaComparacion)

Sennheiser HD 450BT fungerar med Sennheiser Smart Control-appen, som låter dig växla mellan equalizerinställningarna. En utmärkt touch som kommer att tilltala dem som verkligen gillar att anpassa ljudet i sina hörlurar.

I motsats till Sennheiser Momentum three Wireless finns det inget alternativ att växla mellan brusreduceringslägen; Du kan bara slå på och av brusreducering med den dedikerade strömbrytaren på den högra öronkåpan.

Vi tyckte att brusreducering fungerade ganska bra, även om det verkade blockera smygande ljud och mullra bättre än högre toner. Till exempel, när de användes utomhus, gjorde de ett bra jobb med att ta bort ljudet av stark vind som blåste genom träden, men vi kunde fortfarande upptäcka sirener på avstånd (för säkerhets skull, detta är inte nödvändigtvis en dålig sak) ...

sennheiser hd 450bt

(Bildkredit: LaComparacion)

Ljudkvalitet

Sennheiser är en vinnare med ljudscenen som utvecklats för HD 450BT; Detaljerade och tydliga, utan att låta för torra och håglösa, dessa hörlurar levererar en fantastisk kombination av högtroget ljud med varma låga frekvenser som är lätta att lyssna på.

Denna kombination av kontrollerad (varmare) bas och rena, exakta toppar blev uppenbar när vi hörde Kendrick Lamars Alright; Den mjuka, disharmoniska sången gav en ganska svår harmonisk bakgrund som klipptes av rena snaror och bultande trummor.

Växlingen till King Kunta gav burkarna en chans att verkligen visa upp de låga frekvenserna, med djupa, fluffiga baslinjer som stöder krångliga klockor och elektriska gitarrer slitna med kraftig energi.

sennheiser hd 450bt

(Bildkredit: LaComparacion)

Ser fram emot att testa Sennheiser HD 450BT på något lite mjukare, valde vi Sprout and the Bean av Joanna Newsom. Den plockade harpan visade upp hela utbudet av dessa hörlurar, med bultande låga toner och droppande höga harmonier.

När vi lyssnade på den här låten kände vi att hörlurarna hanterade varje tillfällig och aktiv förändring riktigt bra. Visst, du får en mer aktiv räckvidd och längre ljudbild med Momentum Tres Wireless, men 450Bts HD-ljudet är tillräckligt tydligt för att få fram dolda detaljer i din musik.

Vi insåg att hörlurarna hade nackdelar med laddade och laddade mellanregisterspår som The National's Sea of ​​Love. Vi skulle ha velat höra mer av den höga delen av denna låt och upptäckt att vissa högre gitarrdrönare försvann i mixen.

Om vi ​​fått vara kräsna hade vi också föredragit ett öppnare ljud från dessa hörlurar; de har en mer sluten känsla än Momentum XNUMX Wireless.

sennheiser hd 450bt

(Bildkredit: LaComparacion)

Slutlig dom

vanligtvis vi är ganska imponerade av Sennheiser HD 450BT, speciellt med dess ljud; dess välbalanserade profil borde tilltala både audiofiler och vargjägare.

Batteritid och anslutning är utmärkt, och brusreducering fungerar ganska bra, även om dessa hörlurar kanske inte blockerar allt externt brus.

Vår största fågelskrämma är den tunna konstruktionen av dessa burkar; Även om de är mer överkomliga än Momentum tres Wireless på $159 / €159, är det fortfarande mycket pengar att lägga ut för öronsnäckorna, och så vi tycker att det bara är rättvist att vänta på en mer premiumversion.

Som sagt, de ser ganska bra ut, och om du letar efter ett billigare alternativ till Sony WH-1000XM3 är Sennheiser HD 450BT ett utmärkt alternativ.

Kostnad - Sennheiser HD 450BT: ▼

Dela detta