Amerikanska senatorer går med i samtalet för att alla ska ha samma telefonladdare

Amerikanska senatorer går med i samtalet för att alla ska ha samma telefonladdare

Demokratiska senatorer uppmanade USA att följa Europeiska unionens (EU) exempel och kräva att smartphonetillverkare, inklusive Apple, antar en gemensam laddningskabel. (öppnas i en ny flik)

Från och med 2024 kommer alla mobiltelefoner, surfplattor, e-läsare, hörlurar, digitalkameror, hörlurar och headset, bärbara spelkonsoler och bärbara högtalare att behöva inkludera en USB Type-C-port, en åtgärd som enligt EU kommer att spara konsumenterna 250 miljoner euro om året och undvika 11.000 XNUMX ton elektronikavfall.

Nyheten gick obemärkt förbi på andra sidan Atlanten, och i ett brev till USA:s handelsminister Gina Raimondo hävdade senatorerna Ed Markey och Elizabeth Warren, med stöd av oberoende Bernie Sanders, att liknande lagstiftning i USA skulle gynna konsumenterna och skulle hjälpa miljön. .

Äntligen en Brexit-utdelning?

"Denna policy har potential att avsevärt minska e-avfall och hjälpa konsumenter som är trötta på att behöva leta igenom lådor fulla av trassliga laddare för att hitta en kompatibel sådan eller köpa en ny", står det i brevet. "EU har agerat klokt i allmänhetens intresse genom att ta sig an kraftfulla teknikföretag i denna konsument- och miljöfråga. USA borde göra detsamma.

"Vi kan inte tillåta konsumentelektronikindustrin att prioritera proprietär och oundvikligen föråldrad laddningsteknik framför konsumentskydd och miljöhälsa."

Varje drag i USA skulle sannolikt möta motstånd från Apple, som är den mest anmärkningsvärda tillverkaren som för närvarande inte använder USB-C, och föredrar sin egen proprietära Lightning-kontakt för iPhone.

Det kommer att påverkas oproportionerligt mycket av de nya EU-reglerna och har konsekvent motsatt sig alla mandat, med argumentet att det skulle strypa innovation och skapa en enorm mängd avfall när konsumenter slänger sina gamla Lightning-laddare.

Storbritannien, som kanske vill betona att Storbritannien är fritt från Bryssel så kallade "byråkrati" i en post-Brexit-värld, sa att de inte "för närvarande" överväger (öppnas i ny flik) att göra detsamma. Trots denna hållning kommer brittiska konsumenter sannolikt att påverkas av EU:s regler.

Via BBC (öppnas i en ny flik)