Microsoft har enligt uppgift erbjudit Sony rätten att lägga till Call of Duty till sin PS Plus-prenumerationstjänst, om dess bud på att köpa Activision Blizzard skulle bli framgångsrikt.

Enligt en rapport från Bloomberg(Öppnar i en ny flik)(via Video Games Chronicle(Öppnar i en ny flik)), har detta nya erbjudande, som skulle föra det prisbelönta actionspelet till PlayStation Plus-tjänsten, gjorts i Samt ett avtal som ännu inte har kommit överens om att behålla Call of Duty-serien på PlayStation-konsoler i 10 år efter förvärvet. Enligt Bloomberg har Sony ännu inte accepterat detta nya erbjudande.

Detta påstådda erbjudande innehåller det senaste i en rad försök från Xbox Series X│S-moderbolaget för att blidka Sony, samt lugna skeptiska tillsynsmyndigheter som avvisade erbjudandet om övertagande på 68,700 miljarder euro. Microsoft erbjöd det först i januari 2022 och har sedan dess mött motreaktioner och kritisk granskning från internationella tillsynsmyndigheter och vakthundar.

Senast fick Microsoft en stämningsansökan från US Federal Trade Committee (FTC), i syfte att blockera det föreslagna förvärvet. Det är det största hindret företaget har ställts inför i sina försök att köpa Activision Blizzard och dess egna titlar, trots Xbox-chefen Phil Spencers upprepade insisterande på att förvärvet skulle vara "i spelarnas bästa."

Engagemang är nyckeln

Call of Duty Modern Warfare 2

(Bildkredit: Activision Blizzard)

En av de största farhågorna som Sony själva och FTC tar upp är att Microsoft genom att slå sig samman med Activision Blizzard skulle kunna skada spelindustrin genom att negativt påverka dess konkurrents förmåga att göra affärer. Det främsta exemplet som Sony har lagt fram är att flaggskepps Activision-titlar som Call of Duty kan tas från PS5 och bli exklusiva för Xbox. Ett exempel är hur kommande Bethesda-titlar Starfield och Redfall har bekräftats som exklusiva titlar sedan Microsoft köpte studions moderbolag ZeniMax 2021.

Spänningarna har uppenbarligen ökat mellan Microsoft och Sony de senaste veckorna, där Phil Spencer sa i en intervju med Second Request-podden (öppnas i en ny flik) att Sonys motstånd mot förvärvet beror på att företaget "försöker skydda din domän i konsolen." och sättet de växer är genom att göra Xbox mindre.

"Eftersom Sony leder hela dialogen kring varför den här affären inte ska gå vidare, vad de håller fast vid är Call of Duty", sa Spencer under intervjun och kommenterade franchisens utmärkelse. . motsätter sig sammanslagningen.

Genom att lova Sony att de kommer att kunna erbjuda Call of Duty-spel på sin PS Plus-prenumerationstjänst, intensifierar Microsoft sina ansträngningar för att övertyga belackare om att det föreslagna förvärvet kommer att gynna spelare snarare än att hindra dem och kan lita på att inte beröva dem Activision-spelare. grunden för en av de mest populära FPS-franchiserna genom tiderna. Nintendo har redan gått med på ett 10-årigt avtal som erbjuds av Microsoft som garanterar att Call of Duty kommer att landa på Nintendo Switch om affären går igenom. Även om ett identiskt erbjudande har lämnats till Sony har det ännu inte accepterats.

Dela detta