En färsk rapport föreslog att God of War: Ragnarök kommer att göra sitt släppfönster 2022 och kan peka på ett släppdatum i november.

Rapporten kommer från Jason Schreier från Bloomberg (öppnas i en ny flik) som sa, enligt tre källor som är bekanta med spelets utveckling, att det är på rätt spår för en november release. Två av dessa källor går längre och säger att tillkännagivandet av releasedatum kan komma senare i juni.

Enligt Schreier var september tidigare Santa Monica Studios interna fokus innan han flyttade till november. Eftersom spelet bara har ett offentligt releasefönster från 2022, är detta mer en intern fördröjning som inte kräver ett tillkännagivande som spelets tidigare drag från 2021 till 2022 gjorde.

Som Schreier själv påpekar, även om november är målet "från och med denna vecka", när det kommer till spelutveckling och interna datum är ingenting hugget i sten. Så även om God of War: Raganarök för närvarande siktar på en intern release i november, garanterar det inte dess slutgiltiga releasedatum.

God of War: Ragnarök kommer fortfarande att släppas 2022. När den gör det kommer den att kunna spelas på PS4 och PS5 som en exklusiv PlayStation.

Analys: Spekulationerna florerar

Den här rapporten kommer vid en tidpunkt då det har varit en hel del prat och spekulationer kring releasedatumet av God of War: Ragnarök.

Nyligen rapporterade PlayStation Game Size Twitter-kontot (öppnas i en ny flik) att platshållarens releasedatum för Ragnarök hade ändrats från 30 september till 31 december, vilket tyder på ett måldatum för release för det fjärde kvartalet från oktober till december 2022. November skulle säkerligen falla inom detta fönster.

Det gick rykten (via GamesRadar (öppnas i en ny flik)) om att spelet kan dyka upp på öppningskvällen för Summer Game Fest den 9 juni, men de visade sig vara felaktiga. Tystnaden kring det har fått en del att undra om God of War: Ragnarök kan tänka sig att skjuta upp det till 2023, där Gamereactor (öppnas i en ny flik) rapporterar att "flera europeiska källor" har föreslagit det.

Schreier tog upp det här problemet i ett inlägg på ResetEra (öppnas i en ny flik), och skrev: "Det är svårt att definitivt bevisa ett negativt, men någon som visste från första hand sa nej. Jag hörde ingenting om en rutschbana förrän 2023, liksom någon annan som jag kanske känner använde.

Det verkar vara rätt tidpunkt att meddela releasedatumet, och baserat på den här rapporten från Bloomberg ser det ut som att vi kommer att få en snart.

Dela detta