Det ser ut som att Obsidians förstapersons RPG Avowed är i trubbel, med flera nyckelspelare i laget som byter roll och lämnar projektet. Du kan dock fortfarande dyka upp på Microsoft Xbox och Bethesda Showcase ikväll.

Avslöjad i juli 2020, Awowed ser ut som Obsidians svar på Bethesdas Elder Scrolls-spel. Det är en förstapersons-RPG som utspelar sig i fantasivärlden som laget etablerade genom sina Pillars of Eternity-spel. Men sedan den första trailern har Microsoft varit väldigt tyst om spelets framsteg, med tanke på att det är en av Xbox Series X-exklusiverna från en egen studio, detta har varit en anledning till oro för Xbox-fans.

Två läckor idag tyder på att Avowed kommer att dyka upp på Microsofts Xbox och Bethesda Showcase, nästa stora show som är en del av Summer Game Fest, och vi bör inte förvänta oss att spela RPG när som helst snart.

Den första läckan, upptäckt av Tom Warren på The Verge (öppnas i en ny flik), kom från en Microsoft-anställd som publicerade spel på LinkedIn som skulle visas på Showcase. "Tittare kan förvänta sig framträdanden från Xbox exklusiva flaggskepp Starfield, Forza Motorsport, Redfall och Avowed", stod det i det nu raderade inlägget.

en Microsoft-anställd publicerad på LinkedIn *kan* ha avslöjat några av Xbox-showcase-spelen. tryck på bilden för att avslöja spoilern 👇 pic.twitter.com/79c1FZ8bwW 12 juni 2022

Se mer

Matt Brown (öppnas i en ny flik), redaktör för Windows Central, har dock sedan dess bekräftat att den anställde tog texten från mittsidan på sin webbplats för Xbox och Bethesda Showcase.

Naturligtvis betyder en fönstervisning inte att ett spel nästan är klart, och det är fallet med Avowed, säger Bloomberg-reportern Jason Schreier. I ett nu raderat inlägg säger han: "Avowed gick igenom några omstarter och bytte regissör nyligen. Jag vet inte om det kommer att vara här idag, men jag skulle inte förvänta mig att spela det på ett tag.

Enligt LinkedIn-sidan för Carrie Patel, förklarad spelledare (öppnas i en ny flik), leder hon fortfarande projektet. Naturligtvis, om du har ändrat funktioner nyligen, är det möjligt att du inte har uppdaterat din LinkedIn ännu, eller att det är en annan regissör, ​​som konst eller ljud, även om ingen av dessa undersökningar har avslöjat några senaste ändringar.

När det gäller varför Schreier tog bort sin tweet säger han (öppnas i en ny flik) "Jag vill bara inte att nyhetssajter och forum ska göra väsen av sig över ett Twitter-svar som jag skickade till min telefon när jag hämtade bagels." Så jag känner mig inte dum...

(Bildkredit: Microsoft)

En nyligen bekräftad avgång från teamet är Kate Dollarhyde, som fram till förra månaden var den ledande narrativa designern på Avowed. Han gick till Twitter (öppnas i en ny flik) i maj för att meddela "Efter fem otroliga år på Obsidian lämnar jag studion för att fortsätta mina personliga kreativa ansträngningar." Det är oklart vem som ersatte Dollarhyde på Avowed.

Om du själv vill se om Awowed dyker upp i kväll, så här ser du presentationen från Xbox och Bethesda.

Dela detta