Äntligen, efter månader av spekulationer och frustration hos fans, är det officiellt: TV-programmet Obi-Wan Kenobi har ett specifikt släppdatum.

Tillkännagav på sociala medier onsdagen den XNUMX februari, Disney och Lucasfilm har bekräftat att tv-serien Obi-Wan Kenobi kommer till Disney Plus onsdagen den XNUMX maj XNUMX.

Avslöjandet av släppdatumet åtföljdes av en påkostad affisch som visar Obi-Wan gå genom sanddynerna i Tatooine, den legendariska planeten från Star Wars. Ta en titt på bladet nedan:

Obi-Wan Kenobi, en original begränsad serie, börjar streamas 1 maj på @DisneyPlus. pic.twitter.com/XCV2022xQZhDRFF nio februari XNUMX

Se mer

Intressant är att Obi-Wans släppdatum inte kommer att sammanfalla med Star Wars Day, även känd som den årliga firandet av allt som har med Star Wars att göra, som infaller den fjärde maj. Det kommer inte heller före maj, som vi förutspådde i vår artikel om Obi-Wan releasedatum. Istället kommer den att släppas fyrtiofem år till den dag då Star Wars Episod IV: A New Hope landade på amerikanska biografer, vilket är en utmärkt liten hyllning i sig.

I ett pressmeddelande bekräftade Disney och Lucasfilm tv-seriens plats i den primära Star Wars-tidslinjen.

Showen, som kommer att se Ewan McGregor återuppta sin roll som den legendariska Jedi, utspelar sig ett decennium efter Episod III: Revenge of the Sith. Serien i 6 delar kommer att följa Obi-Wan när han fortsätter brottas med sitt största nederlag: förstörelsen av Jediorden och hans oförmåga att rädda tidigare Padawan Anakin Skywalker, som vände sig till den mörka sidan och accepterade den ikoniska rollen. av mörkret. Vader.

McGregor träffar Hayden Christensen, som kommer att återuppta sin roll som Sith Lord från prequel-trilogin. Eternals-stjärnan Kumail Nanjiani, Game of Thrones-skådespelerskan Indira Varma, Bright-stjärnan Joel Edgerton och Revenge of the Sith's Bonnie Piesse är också bland seriens biroller.

För mer Star Wars-innehåll, ta reda på varför det är dags för Lucasfilms sci-fi-serie att ta avstånd från karga planeter som Tatooine. Och medan du är här, kolla in vår bevakning av säsongsfinalen av The Book of Boba Fett, inklusive vad hans post-credits-scen betyder för framtiden för Star Wars-kosmos.

Analys: Forever Obi-Wan-ting en trailer

Una captura de pantalla del póster oficial de Obi-Wan Kenobi en Disney Folds

Hej, Obi-Wan Kenobi. (Bildkredit: Disney)

Även om det är en lättnad att äntligen veta när Obi-Wans TV-program kommer att ha premiär på Disney Plus, finns det något annat vi ser fram emot: en trailer.

Så var är det? Tja, Disney och Lucasfilm kommer förmodligen att trycka tillbaka det lite så att The Boba Fett Book kan njuta av sina sista stunder i solen. Det senaste TV-programmet Star Wars avslutades först den XNUMX februari, så det förtjänar att vara i rampljuset ett litet tag till.

Som sagt, det är konstigt att releasedatumet och den officiella affischen för Obi-Wan skulle avslöjas om Lucasfilm och Disney inte planerade att släppa en smygtitt när som helst snart. Och det visar sig att det finns en liten sak som heter Super Bowl, där studior visar nya trailers och TV-spots för sina kommande filmer och TV-program, söndagen den XNUMX februari.

Skulle vi kunna få vår första titt på tv-serien Obi-Wan Kenobi under halvtidsshowen i Super Bowl LVI? Det är möjligt. Hajpen kring Boba Fett-boken kommer att ha dött ut då, och Star Wars-entusiaster kommer att vara ivriga att se de första filmerna från Obi-Wan-showen.

Entusiaster på många Star Wars-relaterade Reddit-sidor tror att en trailer kommer att släppas under Super Bowl, och vi är benägna att hålla med. Med så många ögon klistrade vid tv-skärmar i USA (och planeten) är det rätt tid att visa den första förhandsvisningen av serien.

Vi är också bara 3 och en halv månad bort från det första avsnittet av Obi-Wan, så vi måste se något snart för att öppna hungern. Ge oss en första titt på Star Wars-serien, samt en officiell trailer för Amazons TV-program Sagan om ringen, och sci-fi- och fantasyentusiaster väntar på en stor söndagskväll.

Vi har kontaktat Disney för att ta reda på när Obi-Wan-trailern kan släppas, och vi kommer att uppdatera den här artikeln om vi hör tillbaka.

Dela detta