(* 2 *)

Efter mer än ett års väntan har Sony avslöjat PSVR 2-headsetdesignen, och det är inte en drastisk avvikelse från vad vi har sett tidigare.

Det nya PSVR 2-headsetet, som Sony säger är tunnare, lättare och inkluderar en ventil för att förhindra överdriven svettning under dessa intensiva Beat Sabre-sessioner, är baserat på det ursprungliga utseendet och känslan av PSVR.

I ett PlayStation-blogginlägg sa Sony att designen på PSVR 2-headsetet liknar designen på dess första VR-headset, eftersom företaget har fått mycket "positiv feedback om ergonomin hos det första PSVR-headsetet." I PSVR kan pannbandet justeras igen, och du kan nu justera räckvidden så att den är närmare eller längre bort från ditt ansikte. Det finns också en linsjusteringsratt som gör att du kan skräddarsy linsens avstånd mellan dina ögon för att optimera din syn.

Headsetets svartvita estetik matchar den hos PS5, med rundade kanter som liknar DualSense-kontrollern och Pulse 3D-headsetet. Sony hävdar också att hörlurarna totalt sett är tunnare och har en liten viktminskning jämfört med föregångaren, trots att nya funktioner tillkommit som den inbyggda motorn för feedback.

Ett särskilt trevligt tillskott är dock en dedikerad ventil på hjälmen. Sony Interactive Entertainment Senior Art Director Yujin Marisawa förklarade varför detta var ett så viktigt tillägg som teamet ville implementera.

"När jag började arbeta med designen av PlayStation VR2-headsetet var ett av de områden jag först ville fokusera på idén om att skapa en ventil på headsetet för att släppa ut luft, liknande ventilerna på PS5-konsolen. luftflöde”, sid Marisawa-san. "Våra ingenjörer kom på den här idén som ett bra sätt att tillåta ventilation och förhindra att linsen immar sig medan spelare är fördjupade i sina VR-spel. ytan och frontytan på ramen som innehåller den integrerade ventilationen.

”Jag är väldigt stolt över hur det blev och den positiva feedback jag har fått hittills. Jag hoppas att våra PlayStation-fans också håller med, och jag kan inte vänta på att de ska prova det."

Dela detta