Nästa Google Nest Wifi-router förväntas få Wi-Fi 6-uppgradering

Nästa Google Nest Wifi-router förväntas få Wi-Fi 6-uppgradering

Vi har inte sett en ny Google Nest Wifi-produkt sedan 2019, men rykten säger att Google är på väg att erbjuda en rejäl uppgradering av sin mesh-routerlinje, och den här gången kommer de senaste Wi-Fi Fi 6-hastigheterna och teknologierna att vara stöds.(*6*)

Det säger en anonym källa som pratade med 9to5Google (öppnas i en ny flik), som man i allmänhet kan lita på för korrekt information. Det verkar också som att Googles föreslagna nätverkssats för smarta hem kommer att förenklas till viss del.(*6*)

Ett hopp från Wi-Fi 5 (nuvarande räckvidd stöds) till Wi-Fi 6 bör se möjliga hastighetsökningar på upp till 9,6 Gbps från 3,5 Gbps, förutsatt att andra anslutna enheter är Wi-Fi 6-aktiverade. Källan kunde dock inte bekräfta om hårdvaran skulle anta den senaste Wi-Fi 6E-standarden.(*6*)

Google Wifi frente ett Nest Wifi

Just nu, i USA, kan du få ett Nest Wifi-paket och ett Google Wifi-paket, en ganska förvirrande situation. Dessa senaste enheter erbjuder inte stöd för Google Assistant, men de har Ethernet-portar ombord och de är alla identiska: de kan alla fungera som routrar anslutna till Internet och som satellitnoder som utökar mesh-nätverket.(*6* )

I den nuvarande Nest Wifi-serien finns routrar och satellitnoder som separata alternativ. Det borde ändras med den här uppdateringen, så Nest Wifi-serien kommer att se mer ut som Google WiFi-serien (som senast uppdaterades 2020).(*6*)

För närvarande har vi inget specifikt lanseringsdatum för nästa Nest Wifi-produkter, även om vi inte trodde att de skulle vara för långt borta. De kommer sannolikt att komma i en mängd olika färger, föreslår rapporten, även om det ännu inte är klart om Google Assistant kommer att vara ombord igen eller inte.(*6*)

Analys: Fördröjning av en uppdatering

Det ursprungliga Google Wifi mesh-nätverkssystemet introducerades 2016 och var ganska avancerat för sin tid. Tanken på att ha flera enheter utspridda i huset för att maximera Wi-Fi-täckningen överallt var fortfarande ganska ny.(*6*)

Sedan dess, med introduktionen av mer användarvänliga Nest-enheter, har konkurrensen verkligen överträffat Google. Ett mesh-nätverkssystem som Amazon Eero 6 har redan Wi-Fi 6 inbyggt, till exempel, och är lika enkelt och okomplicerat att använda som produkterna som erbjuds av Google.(*6*)

I high end erbjuder företag som Netgear och Linksys avancerad nätverksutrustning som kan täcka stora områden med ultrasnabb Wi-Fi. En enhet som Netgear Orbi WiFi 6 kostar mycket mer än Google Nest Wifi, men den erbjuder samtidigt en betydligt högre nivå av prestanda och funktionalitet.(*6*)

Det är den typ av konkurrens som Google möter, och en uppdatering av dess mesh-nätverkshårdvara är sedan länge väntad. Införandet av Wi-Fi 6 kommer att vara en bra början för nya modeller, men som alltid kommer priset att vara avgörande.(*6*)