Timern räknar ner till lanseringen av Google Pixel Watch (och Pixel 7-serien), planerad till den 6 oktober, men det har inte stoppat strömmen av läckor under tiden; med en av de senare som tacklar en av klockans mindre omtalade egenskaper: batteritiden.

Den här senaste Pixel Watch-avslöjandet, som tros komma från en taiwanesisk mobiloperatör och senare presenterades på en "Google News" Telegram-kanal (öppnas i en ny flik), inkluderar vad som verkar vara pressmaterial. officiella sådana som beskriver olika aspekter av Pixel Watch , inklusive vad som finns i kartongen och kärnfunktioner.

Dessa funktionsdetaljer nämner Pixel Watchs Gorilla Glass-skyddade front, Fitbit-integration, lådans innehåll och mer. Men tillsammans med ett foto av Pixel Watch på laddaren (uppenbarligen en magnetisk laddningspuck av plast med en USB-C-anslutning), ska batteritiden för Googles första smartklocka vara lovande: den påstår sig hålla i 24 timmar.

Bild 1 av 5

(Bildkredit: Telegram-kanalen "Google News")Google Pixel Watch läckte pressbilder Taiwanesiska operatören Telegram vad som finns i kartongen(Bildkredit: Telegram-kanalen "Google News")Google Pixel Watch läckte pressbilder från den taiwanesiska operatören Telegram Fitbit(Bildkredit: Telegram-kanalen "Google News")Google Pixel Watch läckte pressbilder Tidsinformation från taiwanesiska operatörstelegram(Bildkredit: Telegram-kanalen "Google News")Google Pixel Watch läckte pressbilder av den taiwanesiska operatörens Telegram-tjänster(Bildkredit: Telegram-kanalen "Google News")

Medan Garmin träningsspårare och multisportklockor lovar dagar av batteritid, är funktionsspäckade smartklockor med LCD- eller OLED-färgskärmar och flytande UI-animering, som den senaste Apple Watch 8 och Samsung Galaxy Watch 5, vanligtvis citerade i timmar.

Den nya Apple Watch Ultra är för närvarande Apples smartwatch-batterimästare, och lovar mellan 36 och 60 timmars batteritid (beroende på användningsfallet), Samsungs senaste Watch 5 lägger till en utlovad tio timmar till sin föregångare (i totalt 50 timmar), och Apple Watch 8 erbjuder samma 18-timmars batteritid som förra årets Apple Watch 7.

Analys: Betyder 24 timmar verkligen hela dagen?

Om den här läckan handlar om pengarna, sätter löftet om 24 timmars användning per laddning Pixel Watch i mitten av packningen, enligt dess förmodade rivaler från Apple och Samsung, men oavsett siffror, 24 timmar kan. inte vara. spendera så mycket tid i den verkliga världen.

Trots en ökning av batterikapaciteten med 13 % från år till år, är 5 Samsung Galaxy Watch 2022 bara bra för dagligt bruk, med vår recension som säger "du behöver en laddning var 24:e timme" och det här är från en klocka som citerar ett 50 timmars batteri.

Med Pixel Watch som lovar mindre än hälften av löftet och sägs förlita sig på samma 920nm Exynos W5-chipset som Galaxy Watch 4 och 5, om dess strömbehov och energihantering kommer nära Samsungs, skulle den faktiska livslängden Pixel Watchs batteritid kunna vara dess största svaghet.

Även om det inte finns så mycket mer att ta reda på om Pixel Watch i detta sena skede, måste vi vänta till torsdagen den 6 oktober för de sista detaljerna och sedan på ett komplett utbud av tester av vår process. Den tekniska klockan är värd en plats bland de bästa smartklockorna.

Dela detta