Intel Sapphire Rapids-läckan ger insikt i

Intel Sapphire Rapids-chips är nu officiellt redo för stationära datorer, bekräftade företaget.

"Sapphire Rapids" är planerad att släppas någon gång under 2023 och är kodnamnet för den senaste och bästa iterationen av Intel-processorer, även känd som XNUMX:e generationens Intel Xeon Scalable-processorer.

Chipjätten säger att flytten kommer att ge arbetsstationsanvändare snabbare bearbetningshastigheter än någonsin tidigare, med en reklamvideo (öppnas i en ny flik) som hävdar att "det brukade ta ett helt rum fullt av datorer för att göra det jag gjorde ensam, dessa är mina 30-minuters kaffepauser."

Så vad vet vi egentligen?

Trots nyhetens omfattning har Intel inte officiellt avslöjat mycket om specifikationerna för de nya Sapphire Rapids-drivna arbetsstationerna.

Inofficiellt kunde dock nya arbetsstationsprocessorer ståta med överklockningsbara processorer med upp till 56 kärnor, åtta minneskanaler och 112 PCIe-banor, enligt data från hårdvaruläckaren Enthusiastic Citizen som rapporterats av Tom's Hardware. (öppnas i en ny flik)

Intel gav ingen tidslinje för lanseringen, vilket kan vara bra, eftersom Sapphire Rapids redan har drabbats av flera stora förseningar.

Den nya produktlinjen var ursprungligen inställd på slutet av 2021, innan en rad förseningar, några relaterade till pandemirelaterade störningar, sköt tillbaka releasedatumet (öppnas i en ny flik).

Men det är inte bara arbetsstationer som behöver överladdas av den kommande tekniken från Sapphire Rapids, högpresterande datorer måste få kläm på det också.

Enligt ett pressmeddelande (öppnas i en ny flik) från chipjätten kommer Sapphire Rapids snart att användas för att driva superdatorer, inklusive Aurora vid Argonne National Laboratory.

Maskinen är konfigurerad att köras på Xeon Max-processorn, en x86-baserad processor, som är Intels processor med högsta densitet och sägs inkludera mer än 100 miljarder transistorer i ett paket med 47 brickor med upp till 128 gigabyte (GB) högt. -bandbreddsminne.

  • Vill du förbättra din prestanda utan att välja en arbetsstation? Se om en av våra bästa bärbara datorer för företag passar.
Dela detta