Samsung vs LG TV: Vilket TV-märke är bättre?

Samsung vs LG TV: Vilket TV-märke är bättre? Behöver du välja mellan Samsung och LG TV? Om du har problem med att avgöra vilket märke av TV som är rätt för dig, har vi erfarenheten som hjälper dig att fatta rätt beslut baserat på dina behov, budget och viktigast av allt, din smak. Varje år lanseras en ny serie smarta TV-apparater på marknaden. Med varje ny version kan du förvänta dig bättre bilder, större paneler och reviderade processorer som skulle göra en fantastisk ny TV för ditt hem. Men när det kommer till LG vs Samsung TV (två av de bästa TV-tillverkarna), vilken ska man välja? Vi vet alla att de flesta TV-apparater ser likadana ut vid första anblicken. Naturligtvis är vissa sannolikt fetare eller smalare än andra. Dessutom har LG och Samsung experimenterat med nya formfaktorer under åren för sina avancerade datorer. Men i slutet av dagen köper du en rektangel och ibland kan det vara svårt att ta reda på vad som gör den annorlunda eller bättre än en annan. Det som skiljer Samsung och LG åt är deras storlek: De är bland de största TV-säljarna i världen, vilket gör dem till ett troligt spel för alla som köper en ny skärm till sitt hem. Så om du vill ha en TV från ett av de största TV-märkena, bör den här guiden till Samsung vs LG TV-apparater hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken som är rätt för dig.

Samsung vs LG TV: förhandsvisning

Samsung och LG är två storskaliga tillverkare som säljer smarta TV-apparater till höga och låga priser, men med lite olika panelteknologier för sina avancerade set. Båda är sydkoreanska tillverkare som säljer TV-apparater över hela världen, med stor närvaro i Storbritannien och USA, till skillnad från Panasonic eller Philips, som inte är licensierade i Nordamerika, med en stor installationsbas och ett brett utbud av TV-apparater som släpps varje år. Det är svårt att jämföra priser med tanke på mängden utrustning som Samsung och LG släpper varje år, allt från 32-tums LED och billiga 4K-TV-apparater till superstora 8K-apparater som kostar dig tusentals. dollar/pund. Oavsett vilken storlek, form, upplösning eller budget du letar efter, har det dig täckt. Samsung och LG tävlar också om territorium på den mycket konkurrensutsatta smartphonemarknaden: Båda tillverkar Android-telefoner, även om vi inte kommer att jämföra deras telefoner i den här guiden. Samsung vs LG LG: s WebOS smart TV-plattform (Bildkredit: LG)

Smart TV: Tizen vs. webOS

Samsung och LG använder sina egna smarta TV-plattformar, och alla har sin egen smak. LG har varit ledande med webOS, ett rent, minimalistiskt smart TV-gränssnitt, sedan 2014. Den använder en horisontell menyrad för vanliga appar, streamingtjänster och ingångar, med en anpassningsbar plats så att du kan välja var dina favoritappar finns på instrumentpanelen. Den senaste webOS 4.5-mjukvaran ger också sekundära menyer som visas när du håller muspekaren över en appikon. Samsungs Tizen-plattform skiljer sig inte nämnvärt i design (man kan säga att den var influerad av den förra), även om den inte har en lika imponerande sökalgoritm som LG:s ThinQ aI-mjukvara.. Men, Hur är det med röstassistenter? LG:s OLED- och Super UHD-paket kommer med Google Assistant inbyggd och begränsad kompatibilitet med Alexa-kontrollerade enheter. Samsung använder sin egen (något sämre) Bixby Assistant, men återigen bara för medelstora eller premiumenheter, och med möjlighet att använda Google Assistant eller Alexa via tredjepartsenheter. LG VS Samsung (Bildkredit: Samsung)

QLED eller OLED?

Dagens avancerade TV-marknad är uppdelad i två paneltekniker: OLED och QLED (i huvudsak en LED-LCD-skärm med kvantprickar). OLED, som står för "organisk ljusemitterande diod", det är typ av TV-panel som kan avge sitt eget ljus, istället för att passera det. Detta möjliggör briljant tunna TV-skärmar och möjligheten att styra ljusstyrkan för enskilda pixlar. OLED:er är kända för sina livfulla färger, djupa svarta nivåer och överlag låg ljusstyrka. Ofta Vi pratar om "brända" bilder på OLED-skärmar, men detta är till stor del anekdotiskt och du kommer förmodligen att behöva arbeta mycket hårt på uppsättningen för att detta ska vara ett problem. Alla OLED-paneler är gjorda av LG Display, så även om du har en Sony OLED sittande runt ditt hus har du LG att tacka. QLED, å andra sidan, är en egenutvecklad teknologi utvecklad av Samsung. QLED använder ett kvantpunktsfilter för att förbättra färg och kontrast, och nöjer sig med en serie mörkare områden för att variera ljusstyrkan över skärmen, snarare än att kunna göra det med varje pixel individuellt. QLED-TV-apparater är också mycket ljusare än OLED-apparater (tusentals nits mot hundratals), men de kan ha svårt att visa ljusa och mörka bilder lika effektivt samtidigt. Vi berör denna debatt mer i detalj i vår QLED vs OLED-guide, även om det för närvarande räcker med att säga att OLED generellt är lämpad för högkvalitativa videoformat i mörka visningsmiljöerMedan Samsung hamnar på efterkälken när det gäller kontrast (jämförelsevis), kompenserar den för det med en ljus och kraftfull skärm. Båda teknikerna förbättras också ständigt. Medan vissa klagar på OLED:s låga uteffekt jämfört med QLED, LG:s nya ljussensorfunktion är inställd på att kalibrera ljusstyrkan och bildinställningarna baserat på nivån på omgivande ljus i rummet. Samsung höjde sitt spel 2019 med sin nya Ultra Viewing Angle-teknik. Dolby vs. HDR10+ (Bildkredit: Dolby)

Dolby Vision vs HDR 10+

De två stöder ett lite olika format för högt dynamiskt omfång (HDR), med LG som integrerar Dolby Vision i sin premium OLED- och Super UHD-serieMedan Samsung föredrar HDR10+ för sina premium-TV-apparater. Båda formaten använder vad som kallas dynamisk metadata för att skräddarsy TV-utmatningen till innehållet som visas, så scener från mörka underjordiska grottor eller väl upplysta vardagsrum varierar i ljusstyrka, kontrast och bildbehandlingsnivåer i enlighet därmed. Dolby Vision är verkligen det mer avancerade formatet, med 12-bitars färgomfång istället för 10-bitars HDR10+, och det är också vanligare. (Medan det finns ett antal HDR10+-program på Amazon Prime, hittar du dem inte på Netflix, Chromecast Ultra eller Apple TV 4K.) Självklart, det föredragna HDR-formatet är egentligen bara ett problem i den högre delen av prisklassen, men storpengare bör tänka noga på vilka tjänster som sannolikt vill ha HDR-innehåll. Det är också värt att nämna att Panasonic inte är trogen det ena HDR-formatet eller det andra, och även den prisvärda Panasonic GX800 LED-TV:n stöder både Dolby Vision och HDR10+.

Samsung vs LG TV: Vilken ska man välja?

Det är verkligen en tuff tid för båda tv-makarna. LG:s nya OLED-produktionslinje drabbades av förseningar i början av 2020, medan Samsung fortfarande drar efter en nedgång i smartphoneförsäljningen. och efterfrågan på tv-apparater förra året. Samsung är fortfarande marknadsledare och kan befästa den positionen med planer på sin egen hybrid QD-OLED (Quantum Dot-OLED) för att stödja LG:s OLED-teknik., även om skakiga finanser har försenat dessa planer för nu. . Å andra sidan kan LG:s introduktion av 48-tums panelstorlekar för OLED-TV-apparater utplåna Samsungs andel av mellanklass-TV-apparater när de lanseras i år. Summan av kardemumman här är att oavsett hur ekonomiskt sunt båda företagen är, båda fokuserar på sin nuvarande skärmteknik och kommer inte plötsligt att sluta bry sig. ladda de nya tv-apparaterna som släpps ut på marknaden. Så setet du väljer ska matcha det du vill ha i ditt vardagsrum. Om du vill ha en ljus och bländande skärm för att lysa upp ditt hem, eller prisvärda alternativ som RU7470 eller RU8000, är ​​Samsung ditt bästa alternativ. Även om du också kan prova LG B9 OLED TV, vilket är ett gediget köp. Om du verkligen vill ha den mest imponerande bildkvaliteten, oavsett pris, är det inget som slår paneler LG OLED för färg och kontrast just nu (se: LG CX OLED TV). Men Samsung Q95T 4K QLED TV kommer verkligen nära och är betydligt billigare än tidigare Samsung flaggskepps-TV. Men om du är nöjd med din nuvarande TV, men vill uppgradera om några år, kan det vara en helt annan historia. Dagens bästa Samsung vs LG TV-erbjudanden