Samsung har tillkännagivit sitt nya GDDR6-minne som är tänkt att lösa det "massiva minne och högre datorkraft"-kravet som en arbetsstation normalt kräver för att skapa objekt och miljöer i virtuella utrymmen.

Företaget kallar detta "branschens första nästa generations grafik-DRAM-teknik", som ser traditionella GDDR6-produkter förbättras genom att lägga till en extra DRAM-enhet för att effektivt fördubbla kapacitet och bandbredd, utan de tillhörande effekterna som normalt förväntas som en större formfaktor.

Samsung förväntar sig att GDDR6W ska uppnå dessa vinster med samma effektavtryck som GDDR6, vilket chiptillverkaren hoppas ska göra det möjligt för kunder att använda den senaste tekniken utan att behöva göra drastiska förändringar av befintlig hårdvara.

Samsung GDDR6W

Detta hanteras av vad Samsung kallar Fan-Out Wafer-Level Packaging (FOWLP)-teknik.

Smart förpackning ser också att det traditionella tryckta kretskortet (PCB) ersätts med ett omfördelningslager, vilket möjliggör en mer kompakt design med smalare kopplingsscheman och typisk höljestjocklek reduceras från 1,1 mm till 0,7 mm.

Den stapling som är involverad i konstruktionen av FOWLP sägs också minska tillverkningstiden och kostnaderna i en värld där företag och konsumenter vill sänka kostnaderna.

"Med GDDR6W kan vi marknadsföra differentierade minnesprodukter som kan möta olika kundbehov, ett viktigt steg för att säkra vårt marknadsledarskap", säger Cheol Min Park, Vice President för New Business Planning på Samsung Electronics Memory Business.

Samsung hoppas kunna använda sin GDDR6W för AI och högpresterande datoracceleratorer, men har också meddelat planer på att sätta den i en mindre formfaktor för att passa enheter som bärbara datorer.

Medan AMD och Nvidia ännu inte stöder GDDR6W, planerar Samsung att arbeta med sina GPU-partners för att påskynda implementeringen.

Dela detta