Samsung podria tener problemas para fabricar sus nuevas pantallas QD OLED

Tillkännagivandet av de nya QD-OLED-TV-apparaterna var en av de mest spännande på CES XNUMX, även om nyare rapporter tyder på att utbredd användning av panelerna kan försenas på grund av produktionsproblem.

Enligt en rapport från det koreanska uttaget The Elec (via What Hi-Fi) upplever Samsung Display en nedgång i QD-OLED-produktionen på grund av en låg produktionsprestanda, enligt uppgift runt trettio procent.

Om det är sant betyder det att endast 3 av XNUMX producerade skärmar kan användas; det är verkligen inte bra om du fortfarande inte är säker.

Eftersom så många skärmar kommer att gå till spillo, kommer de få QD-OLED-TV som tillverkas att behöva täcka inte bara sina egna kostnader, utan också kostnaderna för ofullkomliga enheter. Som sådan kommer tidiga användare som hoppas kunna dra nytta av allt som QD-OLED-tekniken har att erbjuda säkerligen behöva betala en arm och ett ben för att inkludera en av dessa TV-apparater i sin hemmabioanläggning.

Men de som bestämmer sig för att stå för dessa potentiellt astronomiska kostnader kan belönas med en häpnadsväckande TV. QD-OLED-skärmar kombinerar de bästa aspekterna av QLED (eller Quantum Dot) och OLED-skärmar: dessa paneler kan återge ljusa, levande färger och mycket detaljerade mörka scener.

Analys: Så när ska vi ha en QD-OLED TV?

Detta begränsade utbud kan förklara varför så få märken har meddelat sin avsikt att lansera en QD-OLED-skärm. Endast Sony har officiellt avslöjat en QD-OLED TV hittills, med sin Sony Master Series A95K som lanseras under de kommande månaderna.

Det ryktas också att Samsung arbetar med sin QD-OLED, även om det för närvarande inte finns någon officiell information publicerad.

Samsung Display kommer att ägna stor uppmärksamhet åt affärsprestandan för dessa och andra QD-OLED TV-apparater. Elec-artikeln förklarar att Samsung Display vill undersöka allmänhetens reaktion på den nya tekniken innan man investerar mer i QD-OLED-produktion, särskilt när man investerar i sätt att öka sin avkastning.

Även om du väljer att spendera pengar på dina produktionsproblem, kommer det fortfarande att ta tid för Samsung Display-problemen att försvinna. Försörjningsbegränsningar förväntas pågå till åtminstone slutet av XNUMX.

Så om du har längtat efter att se dina favoritfilmer och -program på en QD-OLED TV, kanske du vill vänta lite längre eller börja spara så mycket du kan.

  • Ta en titt: våra val för de bästa TV-apparaterna 2022
Dela detta