Samsung (öppnas i en ny flik) Australien har bötfällts 14 miljoner USD (9,72 miljoner USD) efter att ha erkänt att några av dess reklamkunder vilseledde det vattentäthetsbetyg som vissa av dess telefoner erbjuder.

Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) beslutade att nio annonser som publicerats på Facebook, Twitter, Instagram, dess hemsida och i butik föreslog en mängd olika telefoner, inklusive Galaxy S8, som kunde användas både i poolen och på stranden havsvatten. .

"Samsung Australiens påståenden om vattentäthet har främjat ett stort försäljningsargument för dessa Galaxy-telefoner", säger ACCC:s president Gina Cass-Gottlieb.

"Nous avons Jag undersökte centaines de plaintes de consommateurs som ont indikerade avoir reencontré des problem avec leurs phones Galaxy après qu'ils aient été exposés à l'eau et, dans de nombreux cas, ils ont indikerade att leur phone Galaxy avait complètement cessé de funktion."

Säljer smartphones

De flesta moderna smartphones har någon form av vattenbeständighet, mätt enligt industristandarder som fastställs av IP-koden. Samsung-enheterna som visas i annonserna är klassade "IP68", vilket innebär att de kan vara helt nedsänkta i en halvtimme på ett djup av 1,5 meter.

Detta skydd omfattar dock endast färskvatten. Även om smartphones kan erbjuda ett visst skydd mot klor och saltvatten, erbjuder de flesta tillverkare inga specifika garantier.

ACCC ansåg att annonserna gav bevis för att Samsung-enheter kunde användas när man simmade i poolen eller havet och Samsung medgav att det fanns en risk för att laddningsporten på dessa enheter kunde korrodera och sluta fungera om de laddades. . fortfarande våt.

"Samsung Australias annonser som marknadsför sina Galaxy-telefoner visade människor som använde sina telefoner i simbassänger och havsvatten, även om detta i slutändan kan orsaka betydande skador på telefonen", tillade Cass-Gottlieb.

"Denna sanktion är en stark påminnelse till företag om att alla produktpåståenden måste styrkas. ACCC kommer att fortsätta att slå ner på företag som vilseleder konsumenter med påståenden om arten eller fördelarna med deras produkter.

Via Maiel Business News (öppnas i en ny flik)

Dela detta