Samsung tycks äntligen ha fallit under pressen från spelare efter att ha tillkännagett att de skulle göra Xbox Cloud Gaming (beta) med Xbox Game Pass och Nvidia GeForce Now molntjänster tillgängliga på ett antal av sina smarta TV-apparater.

Appar för de två stora streamingplattformarna för spel har hittills bara varit tillgängliga på det sydkoreanska varumärkets nya serie TV-apparater för 2022, som Samsung QN95B, som gör vår bästa 4K-TV-lista.

Men efter ett växande missnöje från ägare av äldre modeller verkar Samsung ha gett efter, och företaget bekräftar att det äntligen kommer att tillåta appar att installeras på ett bredare utbud av sina modeller före årets slut. (via FlatpanelsHD)

Det är inte alla goda nyheter för molnbaserade spelare, eftersom företaget bara tillkännagav appsläppet för 2021-modeller, även om äldre Samsung smarta TV-apparater tydligen kan köra apparna.

"När Samsung Gaming Hub rullade ut till 2022 TV-modeller tidigare i år var den främsta frågan vi fick "när kommer spelströmning till min 2021 TV?" Idag är vi glada att dela med våra ivriga fans att de kommer att kunna spela de spel de älskar innan årets slut”, säger Mike Lucero, produktchef för spel på Samsung Electronics.

2021 års sortiment av Samsung smarta TV-apparater som tar emot Xbox- och Nvidia GeForce Now-apparna är följande: QN700A, QN800A, QN850A, QN900A, WS1A, LS03A, AU7000, AU8000, AU9000, Q50, Q60A, Q70A, Q80A, Q85A och .

Varumärket avslöjade också att spelprenumerationstjänsten Utomik och Amazons Luna-plattform också kommer att vara en del av applanseringen, med Antstream och Blacknut som förväntas följa nästa år.

Samsung har också meddelat att de kommer att rulla ut en stor Nvidia GeForce Now-prestandaökning till ett antal av sina TV-linjer också, med appen som ska uppdateras för att möjliggöra stöd för 4K 60fps spelströmning.

Erbjudandet lanseras om några veckor och kommer att göra det möjligt för GeForce NOW-spelare att strömma PC-spel i upp till 4K-upplösning med 60 bilder per sekund 2022 och välja 2021 Samsung Smart TV utan att vänta på nedladdningar, installationer. , patchar eller uppdateringar. sa Samsung.

För att dra nytta av de förbättrade bildhastigheterna och upplösningarna behöver du ett premium GeForce Now-prenumeration som också ger tillgång till RTX ON ray tracing, prioriterad åtkomst till Nvidia-spelservrar samt utökade sessionstider med ocho horas.

2022 Samsung Smart TV med Xbox App

Samsung 2022 Smart TV med Gaming Hub och Xbox-app (Bildkredit: Samsung)

Analys: Samsungs lansering av molnapp kunde ha varit så mycket mer

Under en vecka där molnspelet drabbades hårt av nyheterna om att Microsoft utan ceremonier hade skrotat planerna för sin billiga Xbox Keystone-strömningskonsol, kommer denna utveckling från Samsung utan tvekan att välkomnas av fansen.

Detta kommer dock att vara en besvikelse för tidigare ägare av Samsungs smarta TV-apparater, som med rätta kommer att känna sig något utanför av den nuvarande situationen.

Det är också värt att notera att Samsung Gaming Hub, den bekväma allt-i-ett-menyn som finns på 2022-modeller, inte kommer att ingå i uppdateringen för 2021 års TV-apparater, och användare kommer bara att ha tillgång till enskilda appar, vilket ökar bristen på entusiasm. arten av utplaceringen.

Även om vi förstår att Samsung inte vill att användarna ska ha en försämrad upplevelse på TV-apparater som inte klarar av streaming, så finns det så många TV-apparater de senaste åren som har lovat kraftfulla processorer som förhoppningsvis kan köra tjänsterna smidigt. . , men det verkar för närvarande osannolikt att de kommer att erbjudas åtkomst till apparna.

Vi kan inte vänta på att höra motståndets resonemang, men som det ser ut är det svårt att veta exakt vad Samsung kommer att vinna på att fortsätta utesluta ett stort antal av sina användare från det inbyggda spelet.

Vill du uppgradera till en TV som stöder Xbox och Nvidia molnspel? Kolla in våra Samsung Black Friday-erbjudanden och vår guide för Black Friday TV-erbjudanden.

Dagens bästa Samsung Q80B-erbjudanden

Dagens bästa Samsung QN85B-erbjudanden

Dagens bästa Samsung S95B-erbjudanden

Dela detta