Samsung Galaxy S23 kan lanseras senare än väntat

Samsung Galaxy S23 kan lanseras senare än väntat

En av frågorna vi fortfarande har om Samsung Galaxy S23 är exakt när vi kommer att se den, med de senaste ryktena som tyder på ett något senare än väntat avslöjningsdatum, om än bara en vecka eller två.

Enligt veterantipsaren @TheGalox_(Öppnar i en ny flik)(via Notebookcheck(Öppnar i en ny flik)), planerar Samsung en lansering i mitten till slutet av februari för telefonerna, med intern diskussion om hur telefoner måste prissättas , vilket gör att datumet flyttas tillbaka.

Vi har redan hört rapporter från flera källor om att Galaxy S23-serien kommer att dyka upp under den första veckan i februari, men nu ser det ut som att vi kan vänta till senare i månaden för att se dessa telefoner officiellt lanseras globalt.

Är priset okej?

Poängen med prisdilemmat är intressant. Samsung kommer att vilja göra en bra vinst utan att skjuta upp potentiella köpare, och det verkar som att företaget ännu inte har beslutat hur mycket det kommer att ta ut för dessa telefoner.

Om vi ​​går tillbaka till Samsung Galaxy S22-serien, började dessa telefoner på €799 / €769 / AU$1,249 999 (Standard), €949 / €1,549 / AU$1,199 (Plus) och €1,149 / €1,849 (Plus) / AU$2023 (Ultra) ), vilket ger oss en uppfattning om vad vi kan förvänta oss av det nya sortimentet för XNUMX.

Samma tipsare som säger att telefonerna var försenade föreslår priser på €799, €899 och €1,199 23 för de tre enheterna i Galaxy SXNUMX-serien, men det är mer spekulationer än något annat. Jag är säker på att vi kommer att veta om några månader.

Analys: prispress

Från vad vi har hört om Samsung Galaxy S23-serien hittills ser det inte ut som att dessa telefoner kommer att ta ett stort steg upp från sina föregångare, med många av samma komponenter som 2022-telefonerna.

Det är inte svårt att förstå varför, med tanke på de tuffa ekonomiska tider vi befinner oss i. De flesta människor har snäva budgetar, effekterna av pandemin märks fortfarande i försörjningskedjor och materialkostnaderna fortsätter att stiga. .

Med det i åtanke kommer Samsung att behöva arbeta hårt för att förhindra att priserna på Galaxy 23-telefonerna är högre än Galaxy S22-telefonerna som kom före dem. Vissa kompromisser kommer att behöva göras för att detta ska vara fallet.

Som den här nya läckan visar vill företaget inte övervärdera konsumenter, särskilt med tanke på hård konkurrens från Apple, Google och andra. Om du höjer priset för högt kommer folk helt enkelt att välja mer överkomliga alternativ.