Samsung Galaxy S-serien konkurrerar redan med iPhone-serien på många sätt, och nu kan vi förmodligen lägga till ytterligare en till listan: mjukvaruuppdateringar, eftersom Samsung enligt uppgift erbjuder 4 års Android-uppdateringar och 5 år av patchar, säkerhet på viktiga enheter.

Det är enligt ett läckt pressmeddelande från Samsung Galaxy Tab S8 av Evan Blass (som har en enorm historia när det kommer till läckor). Pressmeddelandet ser också äkta ut, så vi har ingen anledning att tvivla på det.

Specifikt hävdar den att Samsung Galaxy S21-linjen (inklusive Samsung Galaxy S21 FE), Samsung Galaxy S22-linjen, Samsung Galaxy Tab S8-linjen, Samsung Galaxy Z Flip XNUMX och Samsung Galaxy Z Fold XNUMX alla kommer att få detta . många uppdateringar

Med tanke på att många Android-enheter bara får ett par år av uppdateringar är det en enorm affär, och särskilt märkbar för äldre enheter som Samsung Galaxy S21-linjen. Samsung hade redan slagit ut en hel del av konkurrensen med dessa telefoner genom att erbjuda 3 år av Android-uppdateringar och 4 år av säkerhetsuppdateringar, något som det fick mycket beröm för, men nu verkar det lägga till ett extra år till var och en av dem. de.

Detta innebär att dessa enheter får viktiga Android-uppdateringar längre än någon annan Android-enhet som är konfigurerad idag, till och med överträffar Google Pixel XNUMX-linjen.

På andra håll upprepar detta pressmeddelande till stor del saker vi redan har hört om Samsung Galaxy Tab S8-serien. Det finns till exempel en nästan komplett lista med specifikationer, men Blass hade redan läckt den.

Det finns vissa detaljer som inte var helt klara för oss, inklusive lanseringsdatumet. Det här pressmeddelandet säger att förbeställningar kommer att öppnas den XNUMX februari (inte överraskande, eftersom det är då listor ska tillkännages), men kommer att skickas den XNUMX februari.

Den tillägger också att om du förbeställer en Samsung Galaxy Tab S8 Ultra får du ett Book Cover Keyboard, medan om du förbeställer en Galaxy Tab S8 eller Tab S8 Plus får du ett Book Cover Keyboard Slim.

Det finns också en Armour-aluminiumram, vilket gör dessa surfplattor 7 % mer reptåliga och XNUMX % mindre benägna att böjas än Samsung Galaxy Tab SXNUMX-serien.

iPhone 13 Pro Max

Apple har alltid och alltid slagit Samsung (Bildkredit: TechRadar)

Analys: Andra företag, inklusive Samsung, måste göra mer

Om Samsung verkligen kommer att erbjuda 4 år av Android-uppdateringar och 5 år av säkerhetskorrigeringar för varje enhet som nämns ovan, är det en stor nyhet, men det kan fortfarande göra mer.

Även om det skulle ha slagit alla andra Android-tillverkare, skulle det fortfarande lämna Samsung bakom Apple, som accepterar 6-åriga telefoner nuförtiden. Och med tanke på de höga kostnaderna för avancerade telefoner och surfplattor är det rimligt att förvänta sig att de ska hålla sig uppdaterade under lång tid.

Även om det är bra att Samsung förmodligen erbjuder dessa utökade uppdateringar för vissa äldre enheter, är de flesta av företagets telefoner inte listade för dem.

Men egentligen är det hela planeten i landet Android som behöver kliva fram. Nu när de två främsta telefonmärkena i västvärlden erbjuder så mycket stöd har andra företag inte råd att inte följa efter om de vill tävla.

Dela detta