Om du skulle älska att köpa en ny Samsung-telefon men inte vill betala stora pengar för en flaggskepp Galaxy S-mobiltelefon, var varje års FE-spin-off din bästa insats. Det verkar dock som att Samsung Galaxy S22 FE aldrig kommer att dyka upp.

Detta kommer från SamMobile (öppnas i en ny flik), som säger att budgetversionen av Galaxy S22 kan ha avbrutits, och källor uppenbarligen säger att en telefon med det förväntade modellnumret för S22 FE helt enkelt inte är under utveckling.

Galaxy S22 FE skulle inte ha varit en utmanare till vår lista över bästa billiga telefoner, eftersom det förmodligen skulle vara en mellanklassversion av företagets flaggskeppsenheter, men det skulle ha varit en billigare version av den populära men dyra S22. .

Detta var fallet med Galaxy S20 FE och, i teorin, Galaxy S21 FE, men den senare kom så sent att det faktiskt inte undergrävde Galaxy S21, som hade sett flera månader av prissänkningar vid tidpunkten för sin FE . version dök upp.

Om S22 FE kommer ut kommer det att vara den tredje generationens version av Samsungs FE-linje, men det är oklart från denna läcka om företaget har tappat den Fan Edition-linjen helt, eller bara kommer att hoppa över ett år.

Det är också oklart varför Samsung Galaxy S22 FE uppenbarligen avbröts, men med den mycket försenade S21 FE-lanseringen överraskande nära S22-serien kan Samsung ha sett ett minskat intresse för sortimentet.

Analys: Det är inte slutet på världen

Fans av prisvärda telefoner eller mellanklasstelefoner kan vara upprörda över avvecklingen av Samsung Galaxy S22 FE, eller så kan de känna att företaget släpper sina budgettelefoner, men tack och lov är det inte fallet.

Faktum är att om du vill ha en Samsung-telefon utan den rejäla prislappen var Galaxy S FE-sortimentet aldrig rätt plats att leta efter, och det är det fortfarande nu.

Istället erbjuder Samsungs Galaxy A-sortiment mellanklass- och budgettelefoner med avancerade specifikationer men iögonfallande priser. Om du vill ha en riktigt low-end telefon är Galaxy A13 vad du behöver, men vi rekommenderar verkligen Galaxy A53, ett kompetent mellanklassalternativ till S22, som för närvarande finns på vår lista över de bästa smartphones tillsammans.

Dela detta