Förutom Samsung Galaxy Watch 5-serien kan Samsung även ha en ny fitnesstracker på väg, eftersom det ryktas om en Samsung Galaxy Fit 3.

Än så länge vet vi inte mycket om den här bärbara enheten, men som medlem i Fit-sortimentet kommer det garanterat att vara ett prisvärt, fitnessfokuserat alternativ till en smartklocka med alla funktioner.

Vi har en uppfattning om hur mycket det kan kosta och när det kan släppas, så du hittar det nedan, och så fort vi hör något nytt lägger vi till det i den här artikeln.

Dessutom har vi sammanställt en lista över de saker vi mest förväntar oss av Samsung Galaxy Fit 3, för att göra den så bra som den kan bli.

klippa för att jaga

  • Vad är det? Samsungs nästa prisvärda fitnesstracker
  • När kom det ut? kanske i år
  • Hur mycket kostar det? Förmodligen runt $59 / £39 / AU$135

Samsung Galaxy Fit 3 releasedatum och pris

Ett inlägg på den sydkoreanska versionen av Samsungs community-forum tyder på att Samsung Galaxy Fit 3 kommer att landa under andra halvan av detta år eller första halvan av 2023.

Det är ganska vagt, och vi skulle ta det med en nypa salt i alla fall, men utifrån formuleringen (automatiskt översatt från koreanska) verkar det som att det här året är mer troligt än nästa. Om den landar i år är det möjligt att den kommer att tillkännages samtidigt som Galaxy Watch 5, som ska landa i eller runt augusti.

När det gäller priset hävdade samma affisch att den skulle sälja för mellan 49 000 och 50 000 sydkoreanska won, vilket skulle innebära att Samsung håller priset mer eller mindre på samma nivå som Galaxy Fit 2, en bärbar enhet som lanserades för 59 €/ €39 / AU$135.

Naturligtvis, även om denna läcka är korrekt, kan priserna variera i andra regioner, men det tyder på att Galaxy Fit 3 kommer att vara mycket prisvärd ändå.

Galaxy Fit 3 kan kosta lika mycket som Fit 2 (Bildkredit: Michael Sawh)

Samsung Galaxy Fit 3 nyheter och läckor

Vi vet fortfarande ingenting om Samsung Galaxy Fit 3 förutom det möjliga lanseringsfönstret och priset, som beskrivs ovan, men vi kommer att slutföra detta avsnitt när fler läckor och rykten dyker upp.

vad vi vill se

Samsung Galaxy Fit 2 är en anständig bärbar enhet och får 3,5 stjärnor i vår recension, men det betyder också att det finns gott om utrymme för förbättringar, vilket följande funktioner kan hjälpa till med.

1. Mer exakt pulsmätning

En pålitlig pulsmätare är en nästan viktig funktion för alla träningsspårare, och ändå är det något som Samsung Galaxy Fit 2 saknar.

Visst, den har en pulsmätare, men i våra tester fann vi att dess vilo- och träningspulsavläsningar var långt borta jämfört med andra enheter. Därför är det viktigt att Samsung förbättrar detta för Samsung Galaxy Fit 3.

2 GPS

En Samsung Galaxy Fit 2 som visar en träningsskärm, bärs på någons handled

Samsung Galaxy Fit 2 erbjuder inte GPS (Bildkredit: Michael Sawh)

Samsung Galaxy Fit 2 inkluderar inte GPS, och även om det kanske är förståeligt med tanke på det låga priset, är det en mycket användbar funktion.

Så vi skulle älska att se Samsung lägga till den i Galaxy Fit 3, eller åtminstone lägga till en ansluten GPS, så att spåraren kan dra nytta av din telefons GPS-anslutning.

3. Bättre batteritid

Samsung Galaxy Fit 2 har faktiskt ganska solid batteritid, men baserat på våra tester faller den långt ifrån företagets påståenden. Samsung hävdar att det kan pågå i mer än två veckor, men vi såg en daglig nedgång på cirka 10% vid normal användning och upp till 20% på dagar då vi tränade under längre perioder. Detta betyder att den faktiska batteritiden sannolikt kommer att vara i intervallet 5-10 dagar.

Så för Samsung Galaxy Fit 3 vill vi ha en bärbar enhet som faktiskt kommer att hålla i minst två veckor, utan att allvarligt begränsa användningen.

4. En permanent utställning

En Samsung Galaxy Fit 2 på en blå yta

Det finns inget visningsalternativ som alltid är på för Galaxy Fit 2 (Bildkredit: Michael Sawh)

En skärm som alltid är på är inte precis en viktig funktion för en träningsspårare, men den är trevlig att ha eftersom den betyder att du alltid kan se tiden och annan viktig information som aviseringar.

Det kan förstås också påverka batteritiden, men en välimplementerad alltid-på-skärm behöver inte vara en stor kostnad och vi vill gärna att det är en funktion du kan stänga av, så att du kan välja om du vill att batteritiden ska hålla, batteriet påverkas eller inte.

5. En höjdmätare

En höjdmätare är en annan sak som egentligen inte är nödvändig, men det är en användbar förmån för alla typer av träningsspårare eftersom den låter dig spåra höjd.

Detta är en annan sak som inte erbjuds på Samsung Galaxy Fit 2, men som förhoppningsvis kommer att erbjudas på Samsung Galaxy Fit 3.

Dela detta