Trots ökande konkurrens har Netflix fortsatt att sätta riktmärket för strömmande filminnehåll med sitt stora bibliotek av licensierade filmer och originalfunktioner.

Plattformens lista över tillgängliga titlar ändras varje månad, där Netflix gör plats för nya Netflix-filmer som med nödvändighet säger adjö till gamla lika ofta. I december är det en trio av stjärnspäckade thrillers i skottgluggen, som alla har fått en plats på vår lista över de bästa Netflix-filmerna vid ett eller annat tillfälle.

De tre filmerna vi har valt nedan kommer att lämna den amerikanska versionen av Netflix den 1 december, så du har fram till den 30 november på dig att se dem.

Ocean's Eleven (2001)

(* 3 *)

(Bildkredit: Warner Bros. Pictures)

En nyinspelning av Rat Pack-filmen från 1960 med samma namn, Steven Soderberghs Ocean's Eleven spelar George Clooney som en rutinerad men stilig brottsling som rekryterar 10 före detta kollegor för att genomföra ett rån på 160 miljoner euro på ett kasino i New York i Las Vegas. Brad Pitt, Matt Damon och Julia Roberts dyker också upp tillsammans med Hollywoodveteranerna Carl Reiner och Elliott Gould i rollistan i filmen, som man bara kan föreställa sig skulle kosta en oändligt mycket större summa 2022.

Ocean's Eleven är en relativt tam thriller jämfört med de andra två filmerna på den här listan (det är till exempel osannolikt att du kommer att svettas av rädsla), men dess tempo är perfekt och slutet förblir tidlöst. Filmens uppföljare, Ocean's Thirteen och Ocean's Twelve, kommer också att lämna Netflix den 1 december.

Garanti (2004)

(Bildkredit: Paramount Pictures)

Att döma av hans senaste framträdanden i filmer som Top Gun: Maverick och Mission: Impossible, skulle du bli förlåten om du tror att Tom Cruise bara kan spela actionhjältar. Men i Collateral, regissören Michael Manns underskattade neo-noir-thriller, överger skådespelaren sin vanliga Hollywood-charm för det obekväma hotet från en hänsynslös mördare.

Cruise spelar huvudrollen som Vincent, en silverhårig hit man som får mer än han prutar för när han bestämmer sig för att ta LA taxichauffören Max (Jamie Foxx) som gisslan för en natt med "jobba" från platsen. Heat anses allmänt (och med rätta) av många vara Manns bästa film, men med Collateral återvände regissören till samma stiliserade grus som hans mästerverk från 1995 var så känt för. Kom för Cruises silverfrisyr, stanna kvar för filmens frenetiska nattklubbsskjutning och ultraspänd jazzig pratstund.

The Hurt Locker (2008)

Stillbild av The Hurt Locker

(Bildkredit: Summit Entertainment)

Kathryn Bigelows brännande bombröjningsthriller The Hurt Locker återvände till Netflix i juni för att ta sin plats bland de bästa krigsfilmerna på plattformen. Men lika snabbt som den kom, är filmen på väg ut genom dörren igen i december. Vinnare av priset för bästa film 2008, den här filmen följer en grupp EOD-soldater som, medan de kämpar i Irakkriget, befinner sig under intensiv psykologisk stress.

The Hurt Locker har Marvel-stammarna Jeremy Renner och Anthony Mackie i huvudrollerna (så här ser du Marvel-filmerna i ordning, om du är intresserad) tillsammans med Ralph Fiennes och Guy Pearce, och filmen valdes nyligen ut för lagring i USA. National Film Registry för att vara "kulturellt, historiskt eller estetiskt betydelsefull." Ja, det är riktigt bra, och det är lika spännande som thrillers.

För mer Netflix-relaterat innehåll, kolla in vår sammanfattning av de bästa programmen på Netflix 2022, samt vår guide om hur du registrerar dig för Netflix billigaste, annonsstödda prenumerationsnivå.

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)

Dela detta