Salesforce fördjupar integrationen mellan Slack och Sales Cloud

Salesforce fördjupar integrationen mellan Slack och Sales Cloud

Salesforce har nya Slack- och Sales Cloud-integreringsfunktioner utformade för att hjälpa säljteam att öka produktiviteten och effektiviteten samtidigt som de sparar pengar.

De nya erbjudandena, som tillkännagavs på torsdagen vid Salesforce World Tour NYC-evenemanget, inkluderar en produktivitetssvit som erbjuds kunder till ett rabatterat pris fram till mitten av januari och en ny inbyggd Slack-integration med företagets försäljningsmoln.

På tal inför evenemanget sa Blake Markham, Slacks vice vd för produktledning, att i dessa osäkra ekonomiska tider står företag inför anställningsstopp, och för säljteam kommer kunderna de säljer att möta liknande utmaningar. .

"Företag och deras anställda är fokuserade på hur de ska hantera, och organisationer tittar på hur de kan möta intäktsåtaganden och driva tillväxt, samtidigt som de minimerar kostnaderna", sa han. "I slutet av dagen behöver de bara hitta så många effektivitetsvinster och kostnadsbesparingar som möjligt och det speglar försäljningen, som är under enorm press att leverera resultat och föra sina verksamheter framåt."

Enligt Slacks State of Sales-rapport, som innehåller data från mer än 7700 XNUMX säljare över hela världen och släpptes på torsdagen, behöver försäljningschefer och representanter mer moderna och effektiva sätt att sälja och letar efter sätt att effektivisera försäljningen. verktyg, minska friktionen och förbättra produktivitet.

"När vi lyssnar på kunder berättar de för oss att säljare redan väcker många effektivitetsproblem när det gäller att tysta sina intressenter genom att spendera för mycket tid på manuella, icke-säljande uppgifter," sa Markham.

Studien fann att säljare bara spenderar 28 % av sin vecka på att sälja, medan resten av tiden spenderas på kritiska men tidskrävande uppgifter som hantering av avtal och datainmatning, medan 66 % av de tillfrågade sa att de blev överväldigade av att använda för många instrument . . Dessutom sa 69 % av säljarna att det var svårare att sälja än det var före pandemin, och 82 % sa att de snabbt måste anpassa sig till nya sätt att sälja.

Retention fortsätter att vara ett bekymmer för säljorganisationer, med respondenter som rapporterar en genomsnittlig omsättning på 25 % under de senaste 12 månaderna.

För att hjälpa kämpande säljteam, gör Salesforce omedelbart tillgänglig sin nya säljproduktivitetssvit, som nu kommer att inkludera Slack, för att hjälpa kunder att automatisera arbetet och ge säljteam ett sammanhållet sätt att arbeta tillsammans, kopplade till alla dina system, data och kunder. .

Den nya sviten är designad för att göra det möjligt för team att öka försäljningsproduktiviteten genom varningar och automatiserade arbetsflöden, och eliminera data-, process- och kommunikationssilos. Försäljningsproduktivitetssviten kommer att vara tillgänglig för kunder till ett rabatterat pris fram till den 15 januari.

Slack och Sales Cloud-integration möjliggör datakonsolidering

Utöver den förbättrade säljproduktivitetssviten tillkännagav Salesforce också en förhandsvisning av en ny inbyggd Slack-integration som kopplar samman Slack och Sales Cloud. Byggd på Salesforce Customer 360-plattformen kommer den nya integrationen att tillåta användare att sammanföra alla sina kunddata och tillhandahålla skalbar automatisering så att säljarna kan bli mer produktiva, sa Markham. Den nya integrationen mellan Slack och Sales Cloud ansluter sig till andra integrationer som redan finns i Salesforce Customer 360-appar, inklusive Marketing Cloud och Service Cloud.

"Det handlar egentligen om hur Slack och Salesforce samarbetar för att ge säljorganisationer mycket mer produktivitet och effektivitet och kostnadsbesparingar", sa Markham.

För att hjälpa säljare att samarbeta och avsluta affärer snabbare, syftar den nya integrationen till att koppla samman säljare och viktiga Slack-intressenter genom att automatisera leveransen och dragningen av realtids CRM-data från Sales Cloud direkt till säljarna. Dessutom kan kontoteam se möjligheter och kundinformation som kanaliseras till kanaler dedikerade till specifika kundkonton.

Användare kan också skicka kontouppdateringar från Sales Cloud till Slack-kanaler, och representanter kan snabbt uppdatera CRM-kontodetaljer med inbyggda snedstreckkommandon, en funktion som redan används flitigt i Slack.

Integrationen erbjuder också en mängd färdiga mallar som teamen kan använda från dag ett. Dessa mallar tillåter användare att skapa en arbetsplats med rena sidofältssektioner, lättnavigerade kanaler och snabba automatiseringar som möter de specifika behoven hos deras team. Till exempel skulle en onboarding-modell tillåta användare att lägga till arbetsflöden som automatiskt triggas när en ny anställning läggs till i Slack.

Dessutom möjliggör sviten användare att analysera engagemangsmått och insikter, vilket innebär att ledare kan lära sig och agera utifrån denna data för att kontinuerligt förbättra arbetsprocesserna.

"Vi är på samma inlärningsresa som våra kunder och vi tror att det finns många möjligheter att göra olika branscher framgångsrika på Slack", säger Markham. "En stor del av hur vi åstadkommer detta är både genom att tillhandahålla standardiserade bästa praxis som möter behoven hos en kunds specifika bransch, såväl som "du kan anpassa efter dina behov" konfiguration och arbetsflödesmöjligheter.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.