Salesforce meddelade på onsdagen att de har lanserat ett slutet pilotprogram för en ny tjänst som heter NFT Cloud, som tillåter användare att skapa och hantera NFT:er för marknadsföring och varumärkesengagemang, även när kryptomarknaden fortsätter att växa.

NFTs, eller icke-fungibla tokens, förstås bäst som en metod för att ta fingeravtryck av ett visst stycke digitalt lagrad konst, kod eller nästan vad som helst annat, med samma grundläggande blockkedjeteknologi som kryptovaluta för att skapa en enda kopia av den här artikeln. Tanken är att, eftersom den här artikeln kan identifieras som en unik manière, blev den «icke-fungibel» och den kan ha ett särskilt värde på marschen, från samma manière som ett berömt konstverk till ett värde som reproducerar inte. ha.

Salesforce noterade i sitt tillkännagivande att NFT Cloud-plattformen inte stöder proof-of-work blockchains: skapandet av många kryptovalutor är beroende av användningen av enorma mängder datorkraft, med proportionerligt höga energikostnader och koldioxidavtryck, och Salesforce är det förmodligen vill undvika den kritik som många har riktat mot kryptovalutaindustrin.

Företaget säger att det istället kommer att använda blockchain proof-of-stake-teknologi, vilket nästan eliminerar energiförbrukningen av blockchain-användning, och att NFT Cloud automatiskt kommer att beräkna koldioxidutsläpp för blockchain-handelsalternativ, vilket gör det möjligt för användare att spåra deras koldioxidavtryck direkt från plattformen.

Salesforce tillkännagav också planer på att fixa ett annat vanligt misstag i kryptovärlden: säkerhet. Genom att använda smarta kontraktsmodeller för att säkerställa ärliga transaktioner och varumärkesköpteknik för att skydda mot bedrägerier, hoppas företaget kunna förhindra den våg av hacking och bedrägerier som har plågat NFT:er och kryptovalutor de senaste åren.

Kryptomarknaden har väckt stort intresse bland företag på sistone, men företag som vill komma in i tekniken står inför ett antal hinder.

De flesta organisationer är sannolikt omedvetna om komplexiteten av tillgångsägande i den digitala sfären, vilket skapar nya säkerhetsrisker som företag kommer att behöva ta itu med. Centraliserade plattformar för utbyte av digitala varor kommer sannolikt att lida av samma sårbarheter som andra e-handelssajter, och på grund av blockkedjans natur är transaktioner inte lätta att ångra i händelse av bedrägerier. Dessutom finns det gott om bedrägerier för att komma åt NFT:er och kryptoplånböcker, och vissa användare kanske inte är medvetna om behovet av omfattande testning av blockkedjeprodukter avsedda för affärsbruk. Samtidigt har priset på bitcoin, en av de ledande kryptovalutorna, fallit med mer än 50% under de senaste sju månaderna.

Salesforce har inte meddelat något datum för offentlig lansering av pilotprogrammet eller några detaljer om ytterligare tillgänglighet.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta