david schwartz. Källa: Skärmdump av en video, Youtube/UNCHAIN-konventionen

När den plötsliga kollapsen av den stora kryptovalutabörsen FTX fortsätter att orsaka förödelse på marknader runt om i världen, tror David Schwartz, CTO för det amerikanska blockkedjeföretaget Ripple, att endast tillämpningen av automatiserade kontroller och saldon kan förhindra olika kryptovalutachefer från att upprepa misstagen från fd. börsens vd Sam Bankman-Fried.

Ripples CTO anser att om "du innehar miljarder dollar av andra människors pengar under obestämd tid, är frestelsen att spekulera i dessa fonder oemotståndlig om det inte finns några kontrollerbara kontroller som gör risktagande praktiskt taget omöjligt." Ingenting annat kommer att vara möjligt. ." tillräckligt."

Enbart regulatorisk tillsyn är osannolikt att förhindra att liknande incidenter inträffar, enligt Schwartz.

"Reglering som straffar i efterhand kommer inte att fånga dig. Inte heller investerarnas due diligence. Naturligtvis kommer många att säga att det kan hända, och förmodligen kommer det att hända, men de kommer att bli tillrättavisade med anklagelser om att sådd FUD eller undergräva ett system som tjänar pengar på folk", enligt chefen.

Schwartz drar slutsatsen att, utan att genomdriva ett system som hindrar kryptochefer från att fatta extremt riskabla investeringsbeslut medan de använder sina kunders och investerares pengar, kommer denna "typ av sak alltid att hända om det inte kan." producera. Frestelsen är oemotståndlig. Detta är en av de viktigaste FTX-lektionerna. Pero la mayoría de la gente optará activamente por no aprender esa lección”.

Misslyckandet med FTX och Bankman-Frieds roll i att sänka sin verksamhet har fått många i kryptosfären att reflektera över vikten av öppet och ansvarsfullt ledarskap med gott exempel.

Bland andra Ethereums (ETH) medgrundare Vitalik Buterin insåg nyligen behovet av att införa regler som håller människor ute som försöker använda blockchain-teknik för personlig vinning på bekostnad av alla andra.

"Problemet med kryptosfären är att den är så varierande, och om du får ett visst slags rykte är det väldigt lätt att av misstag attrahera alla Do Kwons," sa affärsmannen och syftade på den mycket kontroversiella medgrundaren av kollapsade Terra . stablecoin

"Det är helt sant att om ett land inte är smart med det, kan det lätt sluta stå stilla som basen för alla Do Kwon-folk. Och det är inte nödvändigtvis något som ett land skulle vilja ha”, enligt Buterin.

Samtidigt som Ripples juridiska frågor med den amerikanska värdepappersregulatorn fortsätter, begärde Securities and Exchange Commission (SEC) tidigare denna månad att tidsfristen för att skicka in alla korta svar på företagets support förlängdes till den 30 november 2022.

Företagets juridiska problem med SEC har länge kastat en skugga över Ripples expansionsplaner. Den amerikanska tillsynsmyndighetens fall mot företaget handlar om påståendet att dess token är ett oregistrerat värdepapper.

Dela detta