Rings of Power säsong 2 kommer att se en ny skådespelare som Adar efter att Joseph Mawle överraskande lämnat projektet.

Meddelat i ett pressmeddelande har Amazon Studios bekräftat att Mawle har ersatts av Sam Hazeldine (Peaky Blinders) i den andra säsongen av hans enormt populära Prime Video-show.

Ingen anledning gavs till Mawles avgång, men vi har kontaktat Amazon för officiell kommentar. Vi kommer att uppdatera den här artikeln om vi har några nyheter.

Även om han ersattes som orc-ledare, hade Mawle bara bra saker att säga om sin tid på The Rings of Power säsong 1. Den tidigare Game of Thrones-skådespelaren tog till sitt personliga Twitter-konto efter att nyheten släpptes och uttryckte sin tacksamhet för att han kunde spela en liten men betydelsefull roll i JRR Tolkiens legendariska värld:

Jag älskade min tid med att utforska Midgård och gräva i Tolkiens mytologi. Jag känner mig så hedrad över att karaktären har blivit älskad. Han ville berätta sin historia för dig. Fast som skådespelare är det fortfarande min önskan, min arbetsbeskrivning att utforska nya karaktärer och nya världar. Önskar alla den 1 december 2022

Se mer

Förutom att ändra Adars roll har Amazon, som tillkännagav sex andra skådespelare (tillsammans med Hazeldine) anslutit sig till rollbesättningen av The Rings of Power säsong 2:

  • Gabriel Akuwudike (1917, Världarnas krig)
  • Yasen 'Zates' Atour (The Witcher säsong 2, Young Wallander)
  • Ben Daniels (The Crown, Jupiter Legacy)
  • Nicholas Woodeson (Rom, tyst vittne)
  • Nia Towle (Persuasion)
  • Amelia Kenworthy (N/D)

Amazon har inte bekräftat vilka karaktärer dessa skådespelare kommer att spela, men Hazeldine och hennes medstjärnor kommer att ha "återkommande roller" på en av Prime Videos toppprogram, enligt studions pressmeddelande.

Rings of Power showrunners Patrick McKay och JD Payne har redan bekräftat att Cirdan the Shipbuilder, en av de äldsta alverna i Middle-earth, kommer att dyka upp i säsong 2. Woodeson är den äldsta av dessa nya skådespelare, vilket logiskt sett passar rollen. de Cirdan, enligt vår mening.

I ett kort uttalande som åtföljde de nya skådespelarna, sa Amazons chef för global tv Vernon Sanders: "Sedan premiären har The Lord of the Rings: The Rings of Power samlat publiken för att uppleva magin och underverket med JRR Tolkien. vacker miljö - jorden.

"Hintills är den första säsongen Prime Videos bästa originalserie i alla regioner och har setts av mer än 100 miljoner människor runt om i världen, en verkligt global framgång som talar om den universella karaktären hos kraftfullt berättande. . Vi välkomnar dessa underbara skådespelare till vårt "broderskap". ' och jag ser fram emot att berätta fler fantastiska historier från den andra tidsåldern i säsong två."

Avslöjandet av Rings of Power-skådespelare kommer bara 10 dagar efter ännu ett stort tillkännagivande kring showen. Den 21 november släpptes en dokumentserie Rings of Power på Prime Video, som beskriver utvecklingen av programmets dyra första säsong.

Samtidigt började produktionen av The Rings of Power säsong 2 i slutet av oktober, med huvudsaklig fotografering i Storbritannien snarare än Nya Zeeland. Inget släppdatum har satts för seriens återkomst, men vi tror att den inte kommer förrän 2024.

För mer innehåll fokuserat på Amazons Lord of the Rings prequel-serie, läs vår förklarade artikel om Rings of Power säsong 1-finalen. Annars, ta reda på när en Rings of Power-stjärna fick reda på att han spelade Sauron och varför skådespelarna försenade The Strangers stora avslöjande till de senaste månaderna.

Dagens bästa Amazon Prime-erbjudanden

Amazon Premier (öppnas i en ny flik)Amazon Prime (Öppnas i en ny flik)(*2*) (Öppnas i en ny flik)