Ring (öppnas i en ny flik), det populära kameraföretaget för videodörrklocka för smarta hem, lägger till funktioner, höjer serviceavgifterna och gör vissa kunder väldigt arga.

Ring utökar sitt Protect Basic-abonnemang (öppnas i en ny flik), låter användare säkerhetskopiera video i upp till 180 dagar, introducerar rabatter för andra säkerhetsenheter och utökar massnedladdningar av video till 50 gånger varje gång Dessa tre tillägg kommer att lanseras i juli 2022, med ytterligare fyra funktioner på gång.

Dessa ytterligare funktioner inkluderar paketvarningar, larm för smarta bilar och husdjur, ljuddetektering (som en ringkamera som upptäcker glas som går sönder) och anpassade händelsevarningar. Med Custom Alerts kan du skapa ett unikt meddelande för ditt hushåll. Om du till exempel bor i ett hus där dörren ofta står öppen kan du skapa en anpassad varning (öppnas i en ny flik) för att meddela dig när detta händer.

Ring har inget releasedatum för dessa funktioner annat än "kommer snart."

Sammantaget är detta en potentiellt användbar samling uppdateringar för Ring-kunder, men det finns en hake. Ring höjer sina priser och det har väckt irritation hos vissa kunder.

Från och med den 1 juli kommer Ring att höja priset på sin basplan med €3 till €3,99. Detta innebär att prenumeranter betalar 39.99 € för ett helt år. Plus- och Pro-planerna kommer inte att ändras och kommer inte att se prishöjningar eller nya funktioner läggas till. Folks on the Ring subreddit noterade att förändringarna kommer till Storbritannien också. En representant från Ring kunde bekräfta att prenumeranter på grundplanen nu kommer att betala 3,49 € per månad (34,99 € per år).

Vissa följare på sociala medier klagar nu på att de inte längre får tillräckligt bra service för priset. Grundplanen täcker bara en dörrklocka eller kamera, medan Plus-planen (näst billigaste planen) täcker alla enheter i ditt hem för €10. Prenumeranter kommer också att betala för funktioner som inte kommer att släppas på ett tag.

rör inte

Folk på sociala medier var förståeligt nog arga på Ring för prenumerationstjänstens oväntade prisökning. På Twitter (öppnas i en ny flik) klagade en kund på en prishöjning på 33 % för funktioner de inte ens vill ha.

Om vi ​​går tillbaka till subreddit (öppnas i en ny flik), påpekar en person cyniskt att allt detta är ett knep för att få fler människor från grundplanen och till de dyrare planerna. Det finns en gratis plan som fortfarande täcker Ring-kameror, men huvuddraget i den betalda planen är att kunna spela in och spara video.

Nu letar några kunder efter alternativ. Många sa att de skulle lämna Ring och söka en bättre affär. Om du är en av dessa personer har TechRadar en lista över de bästa videodörrklockorna (öppnas i en ny flik) med flera förslag som inte är ringsignaler.

Dela detta