En minuts recension

Ninja är känt för att göra några av de mest kraftfulla blenders du kan köpa, från fullstora modeller med en kanna till personliga mixers i koppstil för att göra smoothies och shakes på språng. Varumärket erbjuder också innovativa multifunktionsmixers som fungerar som matberedare.

Modellen som recenseras här är syskon till några av de bästa blandarna som finns - Ninja Foodi Power Nutri 3-i-1 Blender med Smart Torque och Auto-iQ i Storbritannien. I USA är samma modell känd som Ninja Foodi Power Blender & Processor System med Smoothie Bowl Maker och Nutrient Extractor, eller Ninja Food Power Blender and Processor System i Australien.

Den levereras med en stor burk som kan användas med en uppsättning hotfulla slip- och hackningsblad, eller med den bifogade uppsättningen degblad kan du blanda degar för kakor eller bröd. Den innehåller också en kopp med lock för att vara på språng, plus ett blad för att göra shakes och smoothies. Och, för de som inte har hört, smoothie bowls är de nya smoothiesna, och med denna modells Power Nutri Bowl, även känd som Smoothie Bowl Maker i USA.

Med 10 hastigheter för blästring, samt sex automatiska blandningsprogram, är detta en mångsidig apparat som verkligen kommer att tjäna sin plats i ditt kök. I våra tester utmärkte den sig vid nästan varje uppgift vi kastade på den, och den var lätt att använda och montera. Om du gillar att blanda ihop svårblandade recept som smoothiebowls eller nötsmör, så är den här enheten en enkel sak. Men till skillnad från de flesta blandare kan den också blanda smeten, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för ivrig kock.

(Bildkredit: LaComparacion)

Ninja Foodi Power Blender & Processor System Pris och tillgänglighet

  • Listpris: 169.99 € / 199.99 € / AU 329.99 €

Ninja Foodi Power Nutri 3-i-1 blender med Smart Torque och Auto-iQ är känd som Ninja Foodi Power Blender & Processor System med Smoothie Bowl Maker och Nutrient Extractor i USA, eller Ninja Food Power Blender and Processor System i USA USA . Australien. På alla tre platserna kan du köpa modellen direkt från Ninja.

Vid första anblicken är detta en dyr mixer, men den har många funktioner för priset och erbjuder mycket mer än din genomsnittliga mixer. Plus, om något går sönder eller du vill lägga till en andra smoothiekopp, finns alla tillbehör tillgängliga att köpa separat från Ninja.

Ninja Foodi Power Processor och Mixer Systemkontroller

(Bildkredit: LaComparacion)

Ninja Foodi Power Blender & Processor System: Design

  • BPA-fri plastburk
  • Kan blanda upp till 3,5 koppar/0,9 liter kakdeg
  • Bra utbud av blandningshastigheter

Denna elektriska mixer från Ninja Foodi kommer med en stor 72 oz./2,1 liters plastkanna, vars låsande lock har en hällpip som är åtkomlig genom sitt eget flip top lock. Kannan kan användas med antingen plastdegbladet eller det fulla hack- och rivbladet, som har sex blad i olika höjder för maximal effekt.

Det finns en 24 oz/700 ml kopp för shakes eller smoothies, vars lock har en hällpip för drycker på språng. Bladet som används på shaker cup är samma blad som används på den lilla Power nutri bowlen, även känd som en shake bowl i USA. Detta unika tillbehör har en inbyggd sabotage som manövreras genom att man manuellt vrider toppen kontinuerligt under blandning, vilket gör den mycket effektiv för att blanda hårda, frysta ingredienser utan att fastna eller få slut på mat.

Med den stora burken monterad mäter mixern 14,17 x 8,43 x 8,19 tum/37 x 21,4 x 21,8 cm (H x B x D). På förvaringssidan kommer det att vara nödvändigt att ta hänsyn till att det finns två extra koppar och ett knådningsblad som det kommer att vara nödvändigt att hitta utrymme för. Plastkannan är relativt lätt och väger 3,1 kg, inklusive skärbladet och locket.

Det finns 10 manuella hastigheter att välja mellan, med den stora centrala ratten som gör att du gradvis kan öka hastigheten. Det finns också en pulsknapp, samt sex förinställda blandningsprogram för olika livsmedel, så kallade Auto-iQ-program. I Storbritannien är Auto-iQ-programmen Powermix, Blend, Crush, Mix, Puree och Chop. I de amerikanska och australiska modellerna är namnen något olika: Extrakt, Skaka, Skål, Spread, Chop och Dough. Men dessa program fungerar i princip på samma sätt.

Alla delar tål diskmaskin, vilket gör rengöringen enkel. Och om du inte har en diskmaskin, tillsätt bara vatten och flytande diskmedel i kannan eller kopparna, rör om för att ta bort det mesta av resterna, innan du rengör den en sista gång för hand. . En borste som ingår i kartongen gör den farliga uppgiften att rengöra bladen mindre skrämmande.

Ninja Foodi Power Blender & Processor System med krossad is

(Bildkredit: LaComparacion)

Ninja Foodi Power Blender & Processor System: Prestanda

  • kraftfull mixer
  • Passar bra till tjock bröddegmix.
  • Enkel iskrossning

Denna mångsidiga mixer klarar av många uppgifter, så vi körde några fler tester än vårt vanliga urval för mixertest för att vara säker på att vi täckte det mesta. Först var du tvungen att krossa is i huvudkannan. Det var en klunga för ninjans sex knivskarpa blad, eftersom det tog mixern bara 10 sekunder att helt krossa sex isbitar.

Därefter använder vi programmet Automatic Chop för att kärna ur hasselnötterna. Det är ett kort femsekundersprogram som du kan köra flera gånger, så att du kan bestämma hur exakt det skär innehållet. Tyvärr fungerade det dock inte särskilt bra för nötterna. Efter att ha tryckt på programmets start 25 gånger fanns det fortfarande många stora bitar av nötter kvar. Så vi försökte igen med hastighet ett på den manuella inställningen. Att köra mixern i en minut gav bättre resultat; dock var de hackade nötterna fortfarande ojämna i storlek med några ganska stora bitar. Som sagt, de flesta mixers kämpar för att hacka nötterna jämnt.

Ninja Foodi Power Blender & Processor System som maler hasselnötter

(Bildkredit: LaComparacion)

Tärna köttet med Chop-programmet var mycket effektivare. Vi körde programmet fem gånger, totalt 40 sekunders malning, och det resulterade i den perfekta köttfärsstrukturen. Bröddegen blandade också framgångsrikt i mixern, med degarket som enkelt sammanförde ingredienserna till en deg. Det förekom en viss vingling under processen, men sugkoppsfötterna höll mixern stadigt förankrad vid disken, även när degen höll på att blandas till en tung blandning.

Vi gjorde en smoothie att gå i den medföljande koppen med hjälp av Blend-programmet (brittisk modell), det 55 sekunder långa programmet som blandar spenat, ananas, yoghurt, äppeljuice och banan till en slät, tjock och lite köttig smoothie. Det fanns några små specifikationer av spenat synliga; men överlag hade drycken bra konsistens. Observera dock att vi inte tyckte att locket var lika bekvämt att dricka ur som vissa andra vi har testat.

Ninja Foodi Power Blender & Processor System med banan- och spenatingredienser inuti

(Bildkredit: LaComparacion)

Ett av våra standardtester är att göra majonnäs i en mixerburk, men här, medan vi hällde i äggulor och vinäger, kunde vi se att det nedersta bladet inte var tillräckligt lågt för att kombinera innehållet i blandningen. Oavskräckta vevade vi Ninjan till sin lägsta växel och hällde olja genom pipen på locket. Till slut, när nivån ökade, började bladet blandas, och till vår förvåning emulgerade ingredienserna till en tjock, krämig majonnäs på mindre än två minuter.

Ninja Foodi Power Blender & Processor System för att göra majonnäs

(Bildkredit: LaComparacion)

Efter att ha dekanterat majonnäsen tillsätter vi vatten och flytande tvättmedel till burken och använder Mix/Bowl-programmet för att rengöra den och bladet. Denna lyckades få bort det värsta av fettet, men lite vatten lyckades rinna ut från locket medan programmet körde. Vi misstänker att detta beror på att vi tillsatte för mycket diskmedel som skapade för mycket lödder. Men när vi väl är rena kör vi ett nytt test för läckage genom att fylla kannan med vatten till Max-vätskelinjen och köra mixern. Lyckligtvis läckte ingen vätska ut den här gången.

Vårt senaste test gick ut på att göra en smoothie bowl. Vi följde råden i den medföljande receptboken, där det stod att tillsätt mandelmjölk i vätskefyllningslinjen, fyll sedan Max-fyllningslinjen med frysta bär, tillsätt en matsked jordnötssmör för gott. Väl på plats på basen väljer vi 30-sekunders Mix-programmet (Bowl-program på modeller i USA/Australien) och, som visas, roterar vi den övre paddeln kontinuerligt under programmets varaktighet. Efter bara 30 sekunder var vi så imponerade av den tjocka släta frusna shaken Ninja hade producerat, redo att dyka upp i en skål och toppad med läckra toppings.

När vi körde en ljudmätare i de flesta tester, var den högsta nivån vi spelade in med Ninja 86 dB när vi hackade nötter, is och mixade en smoothie. Det var tystare när man styckade nötkött med 79 dB.

Ninja Foodi Power Blender & Processor System med bär- och yoghurtingredienser inuti blandade till en smoothie

(Bildkredit: LaComparacion)

Ska jag köpa Ninja Foodi Power Blender and Processor System?

Köp den om...

Köp den inte om...

Läs mer om hur vi testar

Första revisionen: maj 2022

Dela detta