VoIP Keyboard Service Review | teknisk radar


San Francisco-baserade Dialpad (öppnas i en ny flik) är en av de största VoIP-tjänsteleverantörerna i världen, men möter hård konkurrens i ljuset av det växande antalet företag som ägnar sig åt kommunikationsplattformar baserade på In Internet. Om du letar efter ett VoIP företagstelefonsystem värt att överväga, kan Dialpad VoIP-tjänster vara rätt för ditt team?

I recensionen nedan tar vi en närmare titt på alla aspekter av detta företag, inklusive deras kundservice, planer och priser, toppfunktioner och mer för att hjälpa dig att avgöra om detta är den bästa tillgängliga VoIP-tjänsten (öppnas i en ny flik). för dig, ditt företag.

Dialpad VoIP: planer och priser

Dialpad har ett brett utbud av tjänster tillgängliga som är grupperade i tre olika nivåer, inklusive videokonferensverktyg (öppnas i en ny flik). Varje plan ger dig obegränsade samtal (inom ditt land, USA och Kanada), obegränsade SMS- och MMS-meddelanden och obegränsade videosamtal, så saker och ting ser ganska lovande ut direkt.

Standardplanen kostar €23 per användare och månad (eller motsvarande €15 om den betalas årligen). Tillsammans med de två översta nivåerna utnyttjar den en del ganska smart AI för saker som realtidstranskription av samtal och röstmeddelanden och till och med automatiska sammanfattningar efter samtal. När det gäller integrationer från tredje part ligger Google Workspace långt framme.

Om du vill integrera med andra appar som Microsoft Teams, Slack, Zendesk och Hubspot kan Pro-nivån se mer tilltalande ut. Den stöder upp till 10 skrivbordsplatser och har det viktiga tillägget av 24/7 support. Räkna med att betala €35 per användare och månad (eller €25 per månad som betalas årligen).

Företagsplaner på toppnivå pressar saker till max med obegränsat skrivbordsstöd, 100 % drifttid och enkel inloggning (SSO) med verktyg som Okta. Prissättning för denna plan avslöjas inte på företagets webbplats eftersom den endast erbjuds på begäran.

Oavsett plan är videosamtal begränsade till 10 deltagare (Nextiva kan ta emot upp till 250 medlemmar), men varje möte kan pågå i upp till fem timmar (jämfört med Nextivas 45-minutersgräns). Det är här separata "återföreningsplaner" kommer in i bilden.

Den 14-dagars gratis provperioden är en branschstandard. Även om vi föredrar tester som varar en månad (eller 30 dagar), borde två veckor vara gott för ett dedikerat IT-team att testa saker.

Tangentbordspriser oktober 2022

Det finns olika företagstelefonilösningar. (Bildkredit: Tangentbord)

VoIP-tangentbord: funktioner

Dialpad tillhandahåller en utmärkt VoIP-tjänst för företag med många avancerade funktioner. Vi har beskrivit några av de mer anmärkningsvärda nedan.

Baserat på maskininlärning och artificiell intelligens (AI) är Dialpads inbyggda röstintelligensfunktioner utmärkta. De är utformade för att tillhandahålla automatiska samtalsanteckningar och utskrifter, hjälpa kundtjänstagenter i realtid och mer. Dialpad är inte det enda företaget som erbjuder AI-stöd, så om det är viktigt för dig kan det vara värt att överväga andra erbjudanden som RingCentral, som nyligen tillkännagav (öppnas i en ny flik) en uppsättning AI-uppdateringar.

Om du behöver gå längre än vanliga VoIP-röstsamtal, har Dialpad dig täckt. Den innehåller imponerande ljud- och videokonferensfunktioner som skärmdelning, musik i vänteläge, olika användarkontroller och mer. Om det är något du kan behöva ibland, borde de medföljande funktionerna vara bra. Det finns ett par specifika videokonferensplaner om du behöver förgrena dig: en gratis och en för $20 per användare och månad ($15 om de faktureras årligen).

Slutligen låter Dialpad dig skicka virtuella fax direkt från ditt skrivbord. Du måste köpa ett faxplugin för detta, men det bör inte vara för dyrt, även om priset kommer att variera beroende på vilken plan du använder.

Om du främst är intresserad av telefonfunktioner är det betryggande att se att varje plan erbjuder vidarekoppling, trevägssamtal och inspelningsfunktioner. Köer är också standard på alla utom de billigaste planerna.

Tangentbordsfunktioner oktober 2022

Dra nytta av röst-, video- och meddelandefunktioner. (Bildkredit: Tangentbord)

Få en gratis provversion av Dialpad VoIP

För att starta en gratis provperiod med Dialpad, följ helt enkelt en kort registreringsprocess. Här kan du välja ett telefonnummer, välja den plan du vill använda efter att den kostnadsfria provperioden är slut och bekräfta din personliga information.

Observera att du vid det här laget måste lägga till din betalningsinformation och ställa in automatisk fakturering, även om detta kan avbrytas när som helst under provperioden utan påföljd.

Ladda ner skrivbordsappen (Windows- och Mac-versioner tillgängliga) och/eller mobilappen (Android och iOS) och logga in på ditt konto för att komma igång.

Dialpad VoIP: gränssnitt och användning

Vi testade Dialpads Windows VoIP-skrivbords- och webbappar och blev mycket imponerade.

Till att börja med är webbappen enkel och intuitiv, om än lite grundläggande. Det låter dig ringa samtal, skicka meddelanden, lyssna på röstmeddelanden och inspelade samtal och hantera dina kontakter. Windows-appen är liknande, men med ännu fler funktioner. Det är ganska vanligt att webbappen har mer begränsad funktionalitet, så låt inte knappsatsen avskräcka dig. Dedikerade skrivbordsklienter ger nästan alltid den bästa upplevelsen.

Och slutligen, den webbaserade instrumentpanelen låter dig se analyser, hantera programinställningar och konfigurera ditt företagstelefonsystem med många andra funktioner.

Dialpad webbaserad utrustningskontrollpanel

Webbpanelen låter dig hantera ditt abonnemang. (Bildkredit: tangentbord)

VoIP-tangentbord: stöd

När du ställer in ditt Dialpad-konto är det troligt att du kommer att ha några problem eller behöver råd om något. Om så är fallet kan du prata med kundtjänstteamet via telefon, livechatt eller inlämning av biljetter online. Det finns också ett onlineforum där du kan ställa frågor och slå upp tidigare konversationer.

Utöver det har Dialpad ett omfattande hjälpcenter med hundratals artiklar, guider, videohandledningar och andra självhjälpsresurser. Använd sökfältet högst upp på skärmen för att hitta relevant information eller helt enkelt bläddra efter kategori.

Pro- och Enterprise-planerna får support dygnet runt, men standardstödet 24/7 på Standardplanerna borde vara bra för mindre företag som förmodligen inte kommer att ha några problem.

Dialpad hjälpcenter oktober

Många resurser är tillgängliga via hjälpcentret. (Bildkredit: Tangentbord)

VoIP-tangentbord: säkerhet

Det är alltid trevligt att se transparens och öppenhet kring ett företags säkerhetsåtgärder, och Dialpad utmärker sig här. Det ger tydlig inblick i de verktyg du använder för att hålla din personliga information och all känslig data säkra hela tiden, och det gör det bra.

I den enkla änden av spektrumet innehåller den verktyg som låter dig ställa in tydliga användarbehörigheter och åtkomstkontroller, hantera vilka användare som har tillgång till vilka integrationer och funktioner och se till att allt fungerar som det ska.

Dessutom är all kommunikation helt krypterad med TLS-teknik (Transport Layer Security) och 256-bitars AES-säkerhet. Dessutom krypteras all data i vila, vilket avsevärt minskar risken för hacking eller dataintrång.

Sammantaget är Dialpads säkerhetsfunktioner utmärkta.

Tangentbordssäkerhet och efterlevnad oktober 2022

Dialpad-tjänsten backas upp av utmärkt säkerhet. (Bildkredit: tangentbord)

Konkurrens

Dialpad erbjuder en fantastisk VoIP-tjänst för företag över hela linjen, men det finns många andra leverantörer värda att överväga.

Till exempel är 8x8 X-serien (öppnas i en ny flik) ett utmärkt alternativ för dem med en snäv budget. Det är på samma sätt prissatt till €15 per användare och månad, och alla planer är ganska välutrustade, inklusive de mest grundläggande.

Ett annat bra alternativ är Aircall (öppnas i en ny flik), som fokuserar på att tillhandahålla VoIP-tjänster av hög kvalitet tillsammans med en mängd CRM-integrationer, allt i ett snyggt och lättanvänt paket. Det är lite dyrare, men erbjuder fortfarande mycket att gilla.

slutlig dom

Dialpad imponerade så snart vi först landade på sin hemsida, och ingenting förändrades under vår recension. Dess inkluderade funktioner är fantastiska, dess tjänster backas upp av kraftfulla säkerhetsintegrationer och det finns mångsidiga prenumerationsalternativ för företag av alla former och storlekar.

Deras priser är också ganska konkurrenskraftiga och de flesta planer kommer med en 14-dagars gratis provperiod. I slutändan rekommenderar vi att du registrerar dig för testversionen och ger plattformen ett försök om du letar efter en pålitlig och funktionsrik VoIP-tjänsteleverantör.

Knappsats Knappsats: Prisjämförelse

visa liknande föremål (öppnas i en ny flik)amazonas (öppnas i en ny flik)