Innehållsförteckning

två minuters recension

Suset kring FPV-drönare har återuppstått igen tack vare lanseringen av DJI Avata; en FPV-drönare som kan styras av nybörjare med den intuitiva DJI-rörelsekontrollen, eller styras i manuellt/acro-läge av erfarna FPV-piloter med fjärrkontrollen DJI FPV 2. Real FPV-flyg, genren du utan tvekan har sett på video, där drönaren dyker, rullar, vänder och flyger genom de minsta utrymmen man kan tänka sig, allt åstadkommes när man flyger i Acro-läge.

Acro-läget är otroligt svårt att lära sig och experter föreslår att nybörjare behöver 50+ timmars övning mellan FPV-simulatorer och nybörjare FPV-drönare bara för att lära sig kontrollerna. Det kommer ofta att misslyckas i början, så du behöver en FPV-drönare som inte bara är lämplig för nybörjare, utan också kommer i ett kit för att göra det så enkelt som möjligt att komma igång. Och det är precis vad BetaFPV Cetus Pro-kit erbjuder, vilket gör det värt en plats i vår guide till de bästa drönarna för nybörjare.

Cetus Pro Drone

(Bildkredit: James Abbott)

BetaFPV Cetus Pro Kit kommer med Cetus Pro Brushless Quadcopter, LiteRadio 2SE-sändare, VR02 FPV-glasögon, två 1S LiPo-batterier, USB-batterikabel och laddare, fyra reservpropellrar, verktyg för borttagning av propeller, en USB-C-adapter för uppgradering av firmware. och en väska för bara $230 / £200 / £232 / AU$342. Ett litet pris att betala för ett komplett FPV-kit med en robust drönare byggd för att motstå krascher.

  • BetaFPV Cetus Pro på Amazon för 247.99 € (öppnas i en ny flik)

Naturligtvis är ingenting oförstörbart, så ersättningar är lätt tillgängliga om du skulle skada Cetus Pro. Och eftersom batterierna bara ger 4-5 minuters flygtid är det värt att köpa ett extra fyra batteripaket för att öka flygtiden. Den kostar $26 / £23 / AU$39, medan en sexports USB-batteriladdare kostar $20 / £17 / AU$30.

Bild 1 av 3

Cetus Pro Drone(Bildkredit: James Abbott)Cetus Pro Drone(Bildkredit: James Abbott)Cetus Pro Drone(Bildkredit: James Abbott)

Cetus Pro borstlösa quadcopter mäter endast 117 × 117 × 35 mm och väger 45,8 g med ett 1S LiPo-batteri. Den pipiga lilla drönarens flygkropp är tillverkad av PA12-plast med inbyggda propellerskydd runt och under propellrarna för att göra drönaren säkrare runt människor och vid flygning inomhus. Denna stöttålighet är viktig eftersom den kommer att krascha ofta under inlärning. Det finns en kamera på Cetus Pro, men den är endast för FPV-överföring utan möjlighet att fånga video, vilket är synd.

Satsen innehåller även LiteRadio 2SE-sändaren, som är en perfekt grundläggande FPV-kontroller för Cetus. FPV-kontroller skiljer sig något från kamerans drönarkontroller, men de medföljande instruktionerna gör allt tydligt. VR02 FPV-glasögonen är kostnadseffektiva analoga glasögon som ger Cetus-kamerans FPV-kraft. Dessa tar lite att vänja sig vid eftersom de är lågupplösta och strömförsörjningsstörningar är vanliga när drönaren flyger runt hinder. De största nackdelarna är att det inte finns någon inbyggd DVR för att spela in FPV-strömmen, och glasögonen kan inte bäras när de används.

Det fina med Cetus Pro är att den erbjuder tre hastighetslägen (långsam, medelhög och snabb) och tre flyglägen så att du kan ta dig an mer avancerade lägen när dina flygfärdigheter förbättras. Normalläget är det enklaste att flyga och använder optiska flödessensorer för att hjälpa drönaren att sväva och hålla positionen när kontrollspakarna är centrerade. En annan säkerhetsfunktion, tillgänglig i alla flyglägen, är automatisk landning, där drönaren landar när batteriet når miniminivån istället för att krascha.

Bild 1 av 2

Cetus Pro Drone Controller Dashboard ViewEn startvy med Beta FPV-kontrollern (Bildkredit: James Abbott)Cetus Pro Drone Controller Dashboard View(Bildkredit: James Abbott)

Ta av med Beta FPV Controller

Sportläget är som vinkelläget på mer avancerade FPV-drönare, där drönarens rullnings- och pitchvinkel är fixerad i vinkel, och när styrspaken (höger) släpps kommer drönaren att jämna ut sig själv automatiskt. Med det här läget måste du fortfarande justera gasen som en bilgas, vilket kräver övning.

Manuellt/Acro-läge är det sista och svåraste läget att flyga, eftersom du måste justera gasen längs roderspaken; när drönaren väl har vridits åt vänster eller höger och/eller lutats framåt eller bakåt, kommer den att förbli i den vinkeln tills den återställs manuellt. Dessutom kan drönaren vändas och roteras 360° eller mer, så det är otroligt lätt att krascha i det här läget och kräver mycket att vänja sig vid.

När du kraschar i något av flyglägena låter sköldpaddsläget dig vända drönaren på distans om den landar upp och ner. Det är en praktisk funktion som gör att du inte alltid behöver ta av dig glasögonen och gå fram till drönaren för att hämta den. Tyvärr finns det ingen inbyggd pip eller summer på Cetus Pro, så när du kraschar, om sköldpaddsläget inte vänder på drönaren, måste du hitta drönaren med bara ögonen, vilket kan vara knepigt beroende på där du är. du kraschade

Ska jag köpa BetaFPV Cetus Pro Kit?

Cetus Pro Drone

(Bildkredit: James Abbott)

Köp den om...

Köp den inte om...

BetaFPV Cetus Pro: Prisjämförelse

BETAFPV Cetus Pro FPV Drönare... (öppnas i en ny flik)amazonas (öppnas i en ny flik)Principal (öppnas i en ny flik)

Dela detta