Xbox Wireless Controller: One Minute Review

Xbox Wireless Controller är egentligen inte en ny gamepad, utan snarare en reviderad version av Xbox One gamepad, som genomgick några uppdateringar för sin release tillsammans med de nya Xbox Series X/S-konsolerna.

Men även om den kan ha samma namn som sin föregångare och en mycket liknande design, är Xbox Wireless Controller en markant förbättring jämfört med Microsofts tidigare grundläggande gamepads. Om detta intresserar dig, eller om du letar efter en andra trådlös handkontroll till din Xbox Series X- eller Xbox Series S-konsol, kommer vi att dela upp det du behöver veta.

Om du behöver en ny trådlös Xbox-kontroll eller letar efter en ersättningsdel för semestern, kommer reaperioden för Black Friday 2022 garanterat att innehålla stora kontrollerrabatter. Liksom tidigare år har vi sett kontrollerna kraftigt rabatterade, vilket gör den vanligtvis till en av de bästa Xbox Black Friday-erbjudandena som finns. kolla och runt November 25 när eventet börjar för att se om du kan hitta en bra affär.

El controlador inalámbrico Xbox se siente familiar en la mano pero sutilmente diferente, con texturas táctiles mejoradas y geometría refinada para una experiencia de juego más ergonómica (y cómoda). También estamos felices de ver que Microsoft finalmente implementó un botón Compartir dedicado en su gamepad, lo que hace que sea mucho más fácil tomar capturas de pantalla y videos en el juego.

Dela-knappen kan ibland vara svår att nå, och vi var frustrerade över att gamepaden fortfarande inte skulle laddas om automatiskt; istället måste ett laddningspaket köpas separat.

Det ser ut som att Microsofts nya gamepad hämtar inspiration från Xbox Elite Series 2 Wireless Controller och erbjuder några av de bästa designfunktionerna hos premium-kontrollen i en mer överkomlig form. Resultatet är en snygg, prisvärd och tillgänglig kontroller som är en fröjd att använda.

  • Microsoft Xbox Series X Carbon Black-kontroll hos Amazon för $39 (öppnas i en ny flik)

Xbox Wireless Controller: Pris och tillgänglighet

Controladores inalámbricos Xbox: Electric Volt y Daystrike Camo

(Bildkredit: Microsoft)

  • Xbox trådlös handkontroll Pris: $59.99 / £54.99 / AU$74.99
  • Tre färger vid lanseringen: Carbon Black, Robot White och Shock Blue

Xbox Wireless Controller kostar $59.99 / £54.99 / AU$74.99, men det är värt att notera att varje Xbox Series X och Series S-konsol kommer med en handkontroll i lådan.

Du behöver bara köpa en annan handkontroll om du funderar på att byta ut en, eller en andra (eller tredje eller fjärde) för hemmaco-op-spel. Du bör inte ha för stora problem med att hitta ytterligare enheter heller, eftersom Xbox Wireless Controller finns tillgänglig hos många större återförsäljare, både online och i butik.

Tillgänglig i kolsvart och robotvit, kommer Xbox Wireless Controller också i slående Shock Blue. Sedan dess har vi sett utbudet utökas avsevärt, och om du är villig att betala lite mer för anpassning kan du till och med designa ditt eget färgschema, tack vare Xbox Design Lab.

Xbox trådlös handkontroll: Design

Controlador XBOX frente a un teclado RGB

(Bildkredit: LaComparacion)

  • Det känns bekant i handen men subtilt annorlunda.
  • Förbättrade taktila texturer och förfinad geometri
  • Ny Dela-knapp

Vid första anblicken verkar Xbox Wireless Controller inte vara en särskilt drastisk avvikelse från sin föregångare. Den liknar formen och behåller den traditionella knapp- och triggerlayouten. Men vid närmare granskning börjar du märka de subtila skillnaderna som Microsoft har implementerat.

Till att börja med har utsidan av gamepad nu en matt finish som liknar designen på de nyare konsolerna. Även om det verkligen ser elegant ut, har det sina nackdelar: Den svarta handkontrollen som följer med Xbox Series X tar lätt upp märkbara repor och repor.

Med tanke på antalet praktiska tidskontroller du utsätts för kan du ha svårt att hålla din i toppform i många år framöver. Det finns dock andra färgvarianter av handkontrollen tillgängliga (du måste köpa dessa separat, medan Xbox Series S innehåller en vit version), och vissa kan vara mindre benägna att repa.

Det är dock mindre av ett problem, och totalt sett har vi funnit att Xbox Wireless Controller känns som en mer premiumkontroll, både i utseende och känsla. Den reviderade kudden har nu taktil struktur på avtryckarna, greppen och stötfångarna, vilket vi tror gjorde att kontrollern kändes säkrare i våra händer.

xbox serie x

(Bildkredit: framtid)

Även om kontrollern har samma storlek som sin föregångare, har stötfångarna och triggers rundats och krympts med några millimeter, vilket gör gamepaden mindre skrymmande. Om du är någon med små händer kändes äldre Xbox-kontroller ganska tunga, men denna enkla förändring förbättrar komfortnivåerna på ett subtilt men märkbart sätt.

De kanske mest anmärkningsvärda ändringarna av kontrollern är tillägget av "Dela"-knappen och hybrid D-pad. Dela-knappen fungerar i huvudsak som en fångstknapp, vilket gör att du enkelt kan ta skärmdumpar av ditt spelande: ett enda klick tar en ögonblicksbild, medan du håller knappen intryckt längre sparar en 15-sekunders video som standard (du kan justera längden på videon) . i inspelningsinställningar).

Det är mycket enklare än på Xbox One, där du måste trycka på hemknappen och sedan X eller Y, men vi tyckte att det var lite krångligt att snabbt ta en skärmdump – din upplevelse kan variera beroende på din upplevelse, beroende på storleken. de är i dina händer

Hybrid D-pad, å andra sidan, syftar till att ge en mellanväg mellan den klassiska Xbox One-kontroller D-pad och den facetterade, utbytbara puckformade D-paden i Xbox Elite Wireless Controller Series 2. Detta ger som resultat i en sorts traditionell D-pad, placerad på en skiva. Återigen, detta är en mindre men välkommen förändring och syftar till att ge dig mer kontroll och hävstång över D-pad, samtidigt som du känner dig mer bekväm överlag.

D-paden ger också ut ett högt klick som vi aldrig har hört från en kontroller förut. Du kommer att tycka att det är tillfredsställande eller lite tråkigt, vi har ofta hittat det senare, även om de som är vana vid mekaniska tangentbord inte har något emot det alls.

Men det är mycket om kontrollerdesign som inte har förändrats. Den behåller 3,5 mm ljudjacket och expansionsporten längst ner, USB-laddningsporten och ihopkopplingsknappen upptill och knapparna Visa, Meny och Xbox på framsidan.

Xbox Wireless Controller - Prestanda

Controlador inalámbrico Xbox (2020)

(Bildkredit: LaComparacion)

  • Fungerar på en mängd olika enheter
  • Låg latens
  • Uppladdningsbart batteri måste köpas separat
  • Kan återanpassas (men är begränsad)

Tillsammans med dessa kosmetiska förändringar, ger Xbox Wireless Controller också funktionsförbättringar. Vi tyckte att den här handkontrollen var mer lyhörd, vilket troligen beror på den lägre latens som Microsoft har skryt med (tillsammans med den högre bildhastighetsstabiliteten hos Xbox Series X/S), samtidigt som den ansluter gamepad trådlöst via Bluetooth till en mängd olika enheter – inklusive Xbox One, en iPhone 13 och en Mac – det var enkelt.

Xbox Wireless Controller går återigen på AA-batterier (vanliga eller uppladdningsbara), men om du vill slippa krånglet med att ständigt byta eller ladda batterier har du två alternativ. Du kan investera i ett Play and Charge Kit (ett uppladdningsbart batteri som du kan använda för att ladda handkontrollen medan du spelar eller mellan sessioner), eller ansluta din kontroller till konsolen via USB-C (även om det naturligtvis begränsar din frihet att rörelse).

När det gäller ommappning kan du mappa om den trådlösa Xbox-kontrollen på Xbox Series X och Xbox Series S via Xbox Accessories-appen, även om anpassningsnivån är något begränsad.

Appen låter dig mappa om några knappar på handkontrollen för att passa din smak och ger dig till och med kontroll över saker som om din handkontroll vibrerar och om du vill att dina spakar ska backa automatiskt. Vi tyckte att ommappningen var ganska enkel, även om det finns några knappar, som Xbox-knappen och triggers, som inte kan ändras.

Eftersom Xbox Wireless Controller använder pulsaktiveringsfunktionen som finns i äldre versioner av Xbox gamepads, vilket ger haptisk feedback till hands när du kör, till exempel på grusvägarna i Dirt 5 , är bristen på aktiveringsomappning förståelig.

Xbox Wireless Controller: Ska du köpa den?

Controlador inalámbrico Xbox

(Bildkredit: Microsoft)

Köp den om...

Controlador inalámbrico Xbox

(Bildkredit: framtid)

Köp den inte om...

Microsoft Xbox Wireless Controller: Prisjämförelse

https://lacomparacion.com/wp-content/uploads/2021/11/Esta-primera-oferta-de-portatil-para-juegos-del-Black-Friday.gif

Dela detta