DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

En av de mest populära projektledningsplattformarna i världen är Basecamp. Dess mål är att hjälpa företag och team att öka sin produktivitet genom att förbättra kommunikation och organisation. Men hur effektivt är Basecamp för att uppnå detta mål?

Denna projektledningsprogramvara har bevisat sig i programmeringsvärlden. Ruby on Rails byggdes på moderbolaget till Basecamp, som också kallas Basecamp. Kolla in den här detaljerade recensionen nedan för att se om detta är rätt lösning för dig.

Basecamp gör saker enkelt med bara två planer, en för företagsanvändare och en för personliga användare (Bildkredit: Basecamp)

Innehållsförteckning

paket och priser

  • Basecamp Basecamp (Basecamp) på Amazon för 0.99 €

Jämfört med andra projektledningssystem har Basecamp en mycket enkel prisstruktur. Det finns bara två versioner av Basecamp. Basecamp Personal är den första, och dess användning är helt gratis. Basecamp Business, å andra sidan, kostar €99 per månad eller €82.50 med ett årsabonnemang.

Även om det kan verka som ett dyrt alternativ, kom ihåg att ett enda Basecamp Business-abonnemang täcker ett obegränsat antal användare. Konkurrenskraftiga ledningssystem tar å andra sidan ofta betalt per användare och månad.

Basecamp Personal är bekvämt, men det är bara bra för korta uppdrag. Eftersom Basecamp Personal-användare bara har 1 GB molnlagring och bara kan arbeta med tre projekt åt gången, överväg att använda det för studentgruppsprojekt eller planering av sociala evenemang. Däremot erbjuder Basecamp Business 500 GB projektlagringsutrymme, samt möjligheten att skapa ett obegränsat antal projekt och användarkonton. Viktiga Basecamp-administratörsfunktioner som ett centraliserat företagsadministratörskonto och projektmallar är också endast tillgängliga i premiumutgåvan.

Älskar funktionerna i Basecamp Business-systemet men vill du inte betala ännu? Då kommer du att vara glad att veta att Basecamps affärssystem är tillgängligt för en 30-dagars gratis provperiod. Det bästa av allt är att du aldrig kommer att debiteras av misstag eftersom du inte kommer att bli ombedd att ange betalningsinformation i början av provperioden. Om du behöver Basecamp för en ideell eller utbildningsorganisation kan du kvalificera dig för ett rabatterat Basecamp Business-pris. Kom ihåg att kontakta Basecamp-teamet direkt för att ta reda på om du är berättigad.

särdrag

Basecamp syftar till att vara one-stop shop för alla din organisations projekt (Bildkredit: Basecamp)

särdrag

Basecamp är designad för att vara en allt-i-ett projektledningslösning som ger tillgång till samma funktioner som annars skulle kräva att du prenumererar på flera tjänster. Denna lösning ersätter fristående plattformar som Google Drive, Slack och Asana genom att tillhandahålla fillagring, dokumentredigering, realtidschatt och komplexa att göra-listor.

Lägereld

Chatta och dela enkelt filer med dina teammedlemmar med Campfire (Bildkredit: Basecamp)

Campfire, ett chattrum för teammedlemmar, är en av de viktigaste funktionerna i Basecamp. Användare som arbetar med ett projekt kan skicka meddelanden till varandra här, inklusive emojis och filer om det behövs.

Det värsta med att arbeta med appar som inte pratar med varandra är att det är lätt att bli överväldigad av en uppsjö av orelaterade meddelanden som distraherar din uppmärksamhet från den aktuella uppgiften. Basecamp är betydligt bättre på att hantera Campfire och Project-varningar, med möjligheten att stänga av alla notiser vid specifika tidpunkter.

registrering

Basecamp gör det också enkelt att registrera distribuerade lag (Bildkredit: Basecamp)

En annan användbar funktion i Basecamp är möjligheten att hålla individuella chattar synliga för hela ditt team. Det betyder att alla vet exakt vad kunden vill ha eller vad deras handledare tycker om teamets senaste projekt. Att hålla alla på samma sida gör det lättare och undviker onödiga konflikter.

Dessutom, om du har en Basecamp Business-prenumeration kan du skapa begränsade kundkonton för att dela godkända dokument med dina kunder direkt från Basecamp utan att lämna systemet.

Basecamp tillhandahåller automatiska projektförloppskontroller för att säkerställa att ditt team håller sig på rätt spår. Användare kommer att uppmanas att dela sin dagliga att göra-lista och prioritera uppgifter regelbundet. Om din personal arbetar hemifrån kommer dessa lösningar att spara tid och ansträngning för att skicka meddelanden till varje anställd varje dag för att fråga dem om deras framsteg.

instrumentbräda

Basecamp-instrumentpanelen samlar allt du behöver för ett banbrytande projekt på ett ställe (Bildkredit: Basecamp)

Gränssnitt och i bruk

Allt i Basecamp är organiserat i separata projekt. Varje projekt har sin egen skärm med all information relaterad till arbetet, såsom diskussioner, scheman och uppgifter. Denna metod kan ibland verka lite klumpig. När du har bemästrat systemet kan du hoppa direkt in i ett projekt och kontrollera de senaste framstegen eller hitta viktig information.

När en användare först loggar in på Basecamp-systemet ser de en instrumentpanel med alla sina projekt, såväl som ett "huvudkontor". Alla anställda kan se viktiga meddelanden och meddelanden på huvudkontorets område. Det fina med Basecamp-systemet är att det tillåter användare att fokusera på de projekt de arbetar med samtidigt som de håller sig uppdaterade med företagsnyheter.

Ping, Basecamps företagsmeddelandeverktyg, nås via en knapp högst upp på varje Basecamp-skärm. Andra viktiga områden som senaste användaraktivitet, specifika uppgifter, bokmärken och kalender kan också nås.

Basecamp är ett skrivbordsprogram som körs på OS X och Windows. Om dina teammedlemmar behöver hålla kontakten för att arbeta när de är på språng kan de använda iOS- och Android-apparna för att komma åt ditt Basecamp-system. Dessa appar erbjuder nästan identisk funktionalitet som sina motsvarigheter på skrivbordet, så att du kan komma åt aviseringar, projektkalendrar och Campfire-meddelanden från din telefon.

Apoyo

Kontakta oss direkt eller titta på tutorials och läs hjälpguider för att försöka hitta ett svar själv (Bildkredit: Basecamp)

Apoyo

Om du har problem med att installera Basecamp har Basecamp Hjälpcenter ett antal riktlinjer och videohandledningar som hjälper dig att komma igång igen. Om du behöver ytterligare hjälp kan du skicka in en supportförfrågan till Basecamps supportpersonal.

Under CSTs öppettider är teknisk support tillgänglig och svarar vanligtvis inom 20 minuter. Det är värt att nämna att även om Basecamp Business-prenumeranter kommer att få prioriterat stöd, ska personliga användare inte behöva vänta för länge.

Konkurrens

Jämfört med andra projektledningsprogram som Zoho Projects fokuserar Basecamp uppenbarligen på att öka effektiviteten genom bättre kommunikation snarare än omfattande projektövervakningsfunktioner. Gantt-diagram ingår till exempel i vissa projektledningsappar, men kan bara läggas till i Basecamp via tredjepartsanslutningar.

slutlig dom

Klager dina teammedlemmar över att de måste arbeta med separata program som inte pratar med varandra? Basecamp kan vara rätt projektledningssystem för dig om du vill ha ett enkelt sätt att organisera ditt företag, spåra individuella aktiviteter eller teamaktiviteter och interagera med kunder.

Eftersom Basecamps prissättning inte skalar med antalet användare på ditt system, är det ett bra alternativ om du behöver en projektledningslösning för att driva ett stort företag med en budget.

Vi har också lyft fram den bästa programvaran för projekthantering.

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Dela detta