Det finns många kalenderappar på marknaden, från enkla sådana som helt enkelt visar aktuell vecka/månad till avancerade som erbjuder komplexa planering och schemaläggningsfunktioner.

Google är känt för ett något förenklat sätt att designa sina appar, men samtidigt tenderar dess lösningar att vara betydligt mer polerade. Google-appar har också fördelen av att var och en är länkad till ett enda ekosystem, vilket kan förbättra din produktivitet avsevärt om du använder andra Google Workspace-appar.

Idag ska vi titta närmare på funktionerna som Google Kalender erbjuder för att se om den tjänar en plats bland de bästa kalenderapparna på marknaden idag.

paket och priser

Google Kalender är gratis som standard, liksom de flesta av företagets appar, och de flesta användare kan bekvämt fortsätta på den kostnadsfria nivån utan att behöva uppgradera. Uppdateringarna är mer inriktade på företagsanvändare och är en del av Googles fullständiga program för företagskonton.

Google kalender recension

Google Workspace-prenumerationer har många fördelar för företag, men de flesta av skillnaderna gäller inte Google Kalender (Bildkredit: Google)

Så de flesta av begränsningarna kretsar kring egenheter som bara är vettiga i samband med att dela en kalender med andra. Till exempel kan en gratis Google-kalender endast delas i skrivskyddat läge, medan företagskonton kan tillåta andra att redigera sina kalendrar. För de flestas vardagliga behov borde gratisversionen vara mer än tillräckligt.

särdrag

Google Kalender erbjuder ett standardutbud av funktioner som liknar de flesta andra populära kalenderappar på marknaden. Användare kan växla mellan flera vyer (månad/vecka/dag/timme) och ändra visningen av specifika kalendrar. På så sätt kan du fokusera på dina kommande uppgifter utan att bli belamrad av till exempel jubileum och helgdagar.

Kalendervyn är ett trevligt tillägg som inte ofta finns i andra kalenderappar och ger ett rent sätt att se dagen framför sig, med varje schemalagd händelse listad sekventiellt.

Google kalender recension

Google Kalender integreras med Gmail, Google Meet och andra Workspace-produktivitetsappar (Bildkredit: Google)

Alla händelser sparas online och länkas automatiskt till ditt Google-konto, vilket innebär att de omedelbart återspeglas i andra anslutna Workspace-appar. Det går längre än att bara köra andra instanser av Google Kalender på andra enheter, integrera med Gmail och en mängd andra tjänster, vilket låter dig ta din organisation till nästa nivå.

Google kalender recension

Google Kalender kan visa dagliga, veckovisa eller månadsvisa scheman eller en lista över kommande evenemang (Bildkredit: Google)

Gränssnitt och användning

Appen har ett rent och strömlinjeformat gränssnitt som följer traditionella Googles designprinciper. Den visuella designen kan tyckas lite förenklad med vissa människors mått mätt, men även så här förstås den väl. Webbversionen av Google Kalender erbjuder en liknande uppsättning funktioner, även om det finns några anmärkningsvärda skillnader.

Nya kalendrar kan till exempel bara skapas på en dator, inte på mobilversionen av appen. Google Calendar är byggt kring tanken att den ska användas på datorer och smarta enheter samtidigt, så de som föredrar att fokusera på en plattform kanske inte är så nöjda med skillnaderna mellan de 2 formerna.

Att installera Google Kalender är lika enkelt som alla andra Android-appar, men tjänsten är också tillgänglig via en webbläsare. Allt du behöver göra är att logga in med ditt Google-konto så är du igång.

Google kalender recension

Hjälpcentret har användbara guider för de flesta Google Kalender-verktyg och inställningar (Bildkredit: Google)

Apoyo

Tyvärr lider Google Kalender av den största nackdelen som finns i andra Google-applikationer: dess stöd är nästan obefintligt för kunder med gratistjänsten. Det finns en omfattande kunskapsbas och avancerade algoritmer som hjälper dig att hitta ett svar på dina frågor för det mesta. Men om du hamnar i en situation där du måste interagera med verkligt mänskligt stöd, kommer du att få en dålig upplevelse.

Företagsabonnenter har det bättre och företaget försöker prioritera sina förfrågningar därefter. Men för de flesta familjeanvändare är kostnader av professionell kvalitet oöverkomligt dyra och inte ett stort alternativ, vilket gör att de inte har något att lita på när det kommer till support.

Konkurrens

Jämfört med Apple Calendar är Googles erbjudande betydligt mer avancerat på flera områden. Appen kommer med flera kalendrar ur lådan, vilket gör det enkelt att byta från andra plattformar. Den integreras också bra med mobila operativsystem, och ger intuitiva förslag för att skapa kontextbaserade händelser mer tillförlitligt än Apple Calendar.

Det är också ett bättre övergripande paket än dess andra populära utmanare, Outlook Calendar. Outlook är tydligt riktat till företagsanvändare på en djupare nivå, och dess funktionalitet återspeglar detta på flera sätt. Att dela kalendrar är vanligtvis lättare med Google Calendar än med Outlook, särskilt bland ett stort antal människor.

slutlig dom

Google Kalender kan verka enkelt vid första anblicken, men appen kommer faktiskt med en mängd funktioner som borde passa de flestas behov. Kostnaden för affärsplanen kan vara lite restriktiv för vanliga användare, men för det mesta erbjuder Google Kalender fortfarande massor av funktioner för dem som har sin gratisplan.

Vi har också de bästa kalenderapparna och produktivitetsverktygen.

Dela detta