Innehållsförteckning

två minuters recension

Vantrue E1, som finns i svart, rött och blått, är en kompakt instrumentkamera med en Sony Starvis-sensor på 2.5K upplösning, röstkommandon och en medföljande fjärrkontroll för manuell bildinspelning. Om du letar efter en prisvärd dash cam som har inbyggd smart GPS och ett magnetiskt fäste, är detta en av de bästa dash cams som finns.

E1:ans magnetiska vindrutefäste fastnar normalt på skärmen, men fästs sedan på E1:an med en magnet som även bär en data- och strömanslutning. På så sätt ansluts fästet till din bils 12V-uttag (eller med det valfria kabelsatsen), och kameran kan enkelt tas bort, vilket är användbart för att ta med E1:an runt huset för att överföra bilder eller för att dölja den om du är orolig den är stulen.

Det magnetiska fästet fungerar utmärkt och är ett säkert men bekvämt sätt att fästa och ta loss din instrumentbräda. Vi undrade dock om kameran skulle sitta kvar på plats efter en våldsam krock bakifrån.

Det finns en andra USB-C-port på själva kameran. Det är inte för ström utan för att överföra bilder till en dator. Det är bra att Vantrue använder USB-C, eftersom vi alltför ofta hittar dash cam-företag som använder microUSB eller till och med den gamla mini-USB-anslutningen, vilket gör videoöverföringen jobbig om du tappar den medföljande kabeln.

(Bildkredit: LaComparacion)

  • Vantrue E1 (512GB) en Amazon por €149.99 (se abre en una nueva pestaña)

På baksidan finns en liten skärm på 1,54 tum, och Vantrue E1:s gränssnitt navigeras via tre knappar på bottenpanelen. Skärmen är tillräckligt stor för att få E1 på rätt plats, men då fungerar den som en distraktion. Istället är det bättre att gå in på inställningssidan för Vantrue smartphone-appen, som ansluter till kameran via Wi-Fi och stänger av skärmen. Detsamma gäller för en blinkande grön lampa som indikerar att E1 spelar in.

Det finns också en app för PC och Mac som visar exakt plats- och hastighetsdata som fångas med varje videoinspelning, tack vare E1:s GPS. Appen visar intelligent var du var på en karta under varje inspelning, samt rörelsen av X-, Y- och Z-axlarna på E1:s G-sensor.

Vantrue E1

(Bildkredit: LaComparacion)

En sak att notera med Vantrues Mac-app är att vi var tvungna att inaktivera vår Macs säkerhet för att installera appen, eftersom den inte kunde kontrolleras för skadlig programvara. En talesperson för Vantrue sa att företaget arbetar för att göra sin app tillgänglig på Apples Mac App Store, men kunde inte ge en tidslinje för det.

Ovanligtvis kommer Vantrue E1 med en trådlös fjärrkontroll, som kan fästas på din instrumentpanel och har två knappar för att manuellt spara den senaste inspelningen och slå på eller av mikrofonen. De flesta förare kommer inte att behöva det, men om du kör en pickup eller annat fordon med en stor vindruta, där instrumentbrädan och dina egna knappar kan vara utom räckhåll, kan fjärrkontrollen komma väl till pass. . Naturligtvis sparar E1 också automatiskt inspelningar när den upptäcker en kollision.

Som standard spelas video in i 2.5K, även känd som 2592x1944. Du kan också spela in 2560x1440 med HDR, men båda upplösningarna är begränsade till 30 bilder per sekund. Vi föredrar att använda 1920x1080 eftersom den fotograferar med jämnare 60 bilder per sekund, vilket behåller fler detaljer när den pausas eller tittas långsamt, med andra ord när man avgör vad som orsakade en kollision och vem som var felet.

Vantrue E1

(Bildkredit: LaComparacion)

Detaljerade bilder spelas in dag och natt, med exakta färger och acceptabla ljudnivåer vid fotografering i svagt ljus. E1 skulle säkert dra nytta av polarisationsfiltret som Vantrue erbjuder som tillval; detta fästs i linsen i 160 grader och bör eliminera det mesta av bländningen som delvis skymmer inspelningar gjorda på en solig dag.

Röstigenkänningssystemet är bekvämt för att ta foton, spela in videor och kontrollera Wi-Fi och mikrofon utan att trycka på knappar eller sträcka sig efter din telefon. Det fungerar för närvarande på engelska, kinesiska, japanska och ryska.

Ska jag köpa Vantrue E1?

Vantrue E1

(Bildkredit: LaComparacion)

Köp den om...

Köp den inte om...

Vantrue E1: prisjämförelse

Dela detta