En minuts recension

Om du funderar på att köpa en av de bästa robotdammsugarna (öppnas i en ny flik) är Ultenic kanske inte ett märke som du tänker på direkt. Det är inte en överraskning med tanke på att det lanserades först 2021. Det är dock ett varumärke som är fast beslutet att förnya sig och svara på kundfeedback, vilket gör att det har en bra position att göra avtryck på den redan mättade hudvårdsmarknaden av golv.

T10 är en av endast två robotdammsugare som företaget erbjuder, och det är den mer premiummodellen som kommer med förmågan att självtömma. Till skillnad från många självtömmande robotar som vi har granskat, är laddstationen som rymmer dammpåsen inte alltför stor, men kom ihåg att du måste förbinda dig att köpa ersättningsvakuumpåsar. .

Förutom regelbunden rengöring erbjuder den också funktionen att skrubba; men till skillnad från dammsugarens hands-off process kräver den senare mer input från dig. Vattenbehållaren ska fyllas på och moppdynan fästas innan våtmoppning av ett golv, samtidigt som den tas bort och tvättas i slutet. Dessutom betyder den lilla vattenreservoaren att du måste hålla ett öga på vattennivån. Observera också att vid rengöring kan T10:s mikrofiberdyna snabbt bli igensatt av smuts, vilket gör den mer lämpad för lättare rengöringsuppgifter.

I testet dammsugde roboten noggrant och navigerade golvytan i ett jämnt mönster. Dessutom uppskattar vi valet av tre sugnivåer. Appen var också intuitiv att använda, inklusive de flesta funktioner som vi förväntade oss. Den lagrar dock inte flera kort särskilt bra, vilket gör den mindre funktionell i hem med flera nivåer.

Sammantaget var vi ganska imponerade av vad T10 erbjuder för priset. Den lämpar sig bäst för lätta, vanliga städuppgifter, men om du letar efter en robot som blir av med moppen och hinken är det här inte något för dig.

Aspirador inalámbrico Ultenic T10

(Bildkredit: framtid)

Pris och tillgänglighet Ultenic T10

 • Listpris: 599 € / 599 € / AU 899 €

Ultenic T10 är allmänt tillgänglig över hela världen. I USA kan den köpas direkt från Ultenic eller Amazon. I Storbritannien är den tillgänglig från Amazon UK (öppnas i en ny flik), medan den i Australien är tillgänglig från robotdammsugare som Robot My Life.

Vakuumpåsarna kommer i förpackningar i olika storlekar, där sexpacken kostar runt $16.99 / $26.99 från Amazon. I Australien kommer ett paket med tre väskor att kosta AU$24. Ultenic anger att påsarna ska hålla upp till 60 dagar vardera; men uppenbarligen hur snabbt de fylls beror på storleken på ditt hem, hur ofta du använder rengöringsmedlet och hur mycket smuts den tar upp.

Pris och tillgänglighet: 4.5/5

Ultenic T10

(Bildkredit: framtid)

Ultenic T10 Design

 • Avlägsen
 • tvättbart HEPA-filter
 • lasernavigering

Storleksmässigt liknar T10 de flesta av de runda robotstädare vi recenserade, med en diameter på cirka 13,5 tum/34,5 cm. Framför allt mäter laddstationen som rymmer dammpåsarna 14 x 11 x 7,7 tum/35,5 x 28 x 19,5 cm (H x B x D), som även om den är större än om den inte vore en självtömmande modell, är den kompakt jämfört med många andra tömningsrobotar.

Ett lock på toppen av laddstationen lyfts upp för att ge åtkomst till dammpåsen, som passar snyggt i ett spår på sidan och är lätt att ta bort och byta ut. Roboten kommer med två påsar i lådan, som var och en ska hålla i upp till 60 dagar, beroende på mängden smuts som samlas upp. Roboten tömmer automatiskt smutsen i påsen varje gång den kommer tillbaka till laddaren, även om du kan ändra frekvensen i appen.

För rengöring finns ett tillbehör som används i kombination med en av de två mopparna. För att aktivera rengöringsfunktionen måste dammbehållaren tas bort och fyllas med vatten och rengöringstillbehöret måste installeras. Vatten droppar på moppdynan när du rengör, och du kan styra flödeshastigheten genom appen. Vi kommer att beskriva processen mer som att torka golvet än att rengöra det.

Om du tänker använda appen, och det rekommenderar vi starkt att du gör, kommer fjärrkontrollen som följer med i kartongen att vara överflödig. Som sagt, det erbjuder ett annat sätt att starta roboten och justera sugnivåer, aktivera punktrengöring eller skicka tillbaka roboten till laddaren. Boxen innehåller även en extra sidoborste, filter och rengöringsborste.

Under huven finns massor av smarta funktioner, som 360-graders laserskanning och kartläggning, radarnavigering och automatisk mattsugning. Det finns HEPA-filtrering och användningen av påsar förhindrar det oundvikliga molnet av damm när smutsen töms i soptunnan, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för allergiker.

Design: 4.5/5

Ultenic T10

(Bildkredit: framtid)

Ultenic T10 Performance

 • Mopp utför lätt rengöring
 • effektiv självdränering
 • Roboten tar en logisk väg.

Genom att spraya havregryn på tre olika ställen på golvet återhämtade T10 sig cirka 95 % från ett spill och cirka 85 % från ett annat. Cirka 50 % av havregrynen som spilldes på en shagmatta plockades upp av robotdammsugaren, vilket lämnade en del inbäddad i mattan. Det mesta av den kvarvarande havren plockades upp i ett andra pass, men det fanns fortfarande en del på shagmattan.

Vi spillde också mjöl på ytan av olika delar av ett trägolv, och medan vakuumet tog upp över 90 % av varje spill tog det inte bort mjölet från de grunda spåren mellan trägolvbrädorna. Men det stämmer överens med nivån på upptagningen vi ser i de flesta robotdammsugare.

På mattor var T10 effektiv för att rengöra ytdamm och skräp, vilket gjorde att mattan kändes ren. Vi märkte dock att hår trasslade runt borstrullen, men ett verktyg tillhandahålls för att hjälpa till att klippa det.

Ultenics robotdammsugare navigerar rum i ett logiskt mönster, börjar vid kanterna och dammsuger sedan i rena linjer för att täcka hela golvytan. Vid ett tillfälle klättrade han upp på en lampfot och fastnade ett ögonblick, men lyckades så småningom frigöra sig.

Vakuumet är inte för högt och registrerar 70dB på hårda golv vid maximalt sug, vilket sjunker till 60dB vid den lägsta sugnivån. Auto dränering tar 15 sekunder och är den starkaste funktionen på denna robotdammsugare vid 80dB. Och även om det är lika högt som vissa mixers, är det bara för en kort stund.

För rengöring kan du välja mellan tre nivåer av vattenflöde. På den högsta av dem höll vattentanken cirka 60 minuter innan vi fick fylla på den. Det räcker för att städa cirka 40 m2 utrymme eller två medelstora rum. Tyvärr finns det ingen varning som säger att vattnet har tagit slut, så du måste vara vaksam. Medan den städar tar roboten en annan väg än den dammsuger och rör sig i korta rörelser fram och tillbaka för en djupare rengöring.

El T10 pudo limpiar con eficacia un derrame de ketchup fresco en un piso de madera, pero solo eliminó parcialmente una porción de ketchup que se había secado durante la noche. También hemos notado que durante la limpieza, la almohadilla del trapeador se satura rápidamente de suciedad, por lo que si está limpiando un área particularmente grande o sucia, es una buena idea quitarla y enjuagarla. De lo contrario, simplemente comenzará a manchar la suciedad. Cuando se limpia con la succión de vacío desactivada, el T10 es muy silencioso, solo alcanza 50 dB en nuestro medidor de sonido, que es similar al nivel de ruido en una oficina silenciosa.

Manualen ger inga detaljer om att moppdynorna är maskintvättbara, även om vi slängde dem i vår tvättmaskin med en syntetisk tvätt och det fungerade bra. Det är viktigt att se till att inga blöta moppar lämnas kvar i vakuumet; annars kan de bli illaluktande.

När det gäller övrigt underhåll gör den automatiska tömningsfunktionen att dammsugaren inte kräver för mycket uppmärksamhet. Men borstarna, sensorerna och filtret kommer att behöva rengöras då och då för att hålla dem igång med högsta prestanda. Som tur är övervakar appen livslängden för olika utbytbara delar och varnar när de behöver bytas ut.

Utbyte: 4/5

Ultenic T10

(Bildkredit: framtid)

Ultenic T10-applikation

 • Många justerbara parametrar
 • Lagrar inte flera kort.
 • Enkel installation

Du kommer att få ut det mesta av detta vakuum genom appen – det är det bästa sättet att kontrollera det samt kontrollera och justera alla inställningar. Vi tyckte att det var väldigt enkelt att koppla roboten till appen, som guidar dig genom processen. När du väl är ansluten kan du justera sugnivån samt vattenflödet, skicka den till automatisk rengöring eller rengöra ett specifikt område.

El robot creará un plano de planta de su área, y la aplicación le permite dividirla y crear zonas prohibidas; es muy intuitivo de usar. También obtendrá una vista en vivo de la ruta del robot mientras limpia, lo cual es útil si desea verificar si limpió una habitación específica.

Om du flyttar roboten till en annan våning i ditt hus kommer den att mappa om utrymmet, men den sparar inte båda kartorna så att du enkelt kan växla mellan dem. Det finns dock en lösning: genom att komma åt rensningsloggarna kan du hitta de gamla korten och berätta för appen att byta till ett av dem. Det är ett onödigt klumpigt sätt att komma åt andra kartor, och definitivt ett område som kan förbättras i framtida uppdateringar.

Som du kan förvänta dig av robotdammsugare låter appen dig skapa städscheman för automatisk rengöring. Du kan också justera hur ofta dammsugaren töms, samt stänga av den här funktionen helt, vilket är praktiskt om du inte har några sopsäckar. Dessutom integreras den med Amazon Alexa och Google Assistant för röstaktivering.

Ansökan: 4/5

Ultenic T10

(Bildkredit: framtid)

Duración de la batería Ultenic T10

 • Lång batteritid i rengöringsläge
 • Återgår automatiskt till laddstationen
 • Full laddning på fyra timmar

Vid den högsta sugnivån höll batteriet cirka 100 minuter, tillräckligt med tid för att rengöra cirka 1076 ft2/100 m2 yta. När batterinivån når 15 % slutar rengöringen att rengöra och återgå till laddaren. Det betyder att T10 inte använder 100 % av...

Dela detta