En minuts recension

Ultenic är inte ett av de stora apparatmärkena, så det är ingen överraskning att det fortfarande inte finns med i vår guide till de bästa fritöserna. Men Ultenic K10 är verkligen en luftfritös som klarar snittet.

K10 är en medelstor fritös med en kapacitet på 5,3 liter/5 liter som kan tillaga upp till fyra portioner av din favoritfriterade mat. Detta är den minsta av de två fritösen som Ultenic erbjuder. Ultenic K20 med dubbel låda är den andra modellen av märket; den är för närvarande endast tillgänglig i Storbritannien.

Även om K10 inte kan utföra någon annan funktion än luftfritering, kommer dess appanslutning och 11 förinställda tillagningsalternativ för en mängd populära livsmedel att göra den till ett bra komplement till ditt kök. Och med en receptbok i lådan finns det massor av inspiration som hjälper dig att få ut det mesta av denna bänkspis.

Prestanda i tester var imponerande: vi kunde inte skylla på maten vi lagade i den. Och med funktioner som varmhållning, automatisk förvärmning, samt en påminnelse om att skaka mat, saknas det verkligen inget på kontrollpanelen, även med det överkomliga priset.

K10 är en fantastisk, lättanvänd luftfritös på ingångsnivå med massor av tips om tillagningstider och temperaturer, och passar de flesta kockar, så länge du inte letar efter en modell med stor kapacitet.

 • Ultenic K10 på Amazon för 99 € (öppnas i en ny flik)

Pris och tillgänglighet Ultenic K10

Ultenic K10 är tillgänglig på Amazon i USA och Storbritannien. Det är mycket konkurrenskraftigt prissatt och har regelbundna rabatter, vilket gör det ännu bättre valuta för pengarna.

Ultenics andra fritös, Ultenic K20, kostar mer och är en dubbellådsmodell med större kapacitet endast tillgänglig i Storbritannien.

Pris och tillgänglighet: 4.5/5

K10 Ultenic Design

 • Enkel touchkontrollpanel
 • Elegant blank svart exteriör
 • 11 automatiska program

K10 är en medelstor fritös med en kapacitet på 5,3 liter/5 liter som inte är alltför påträngande på disken. Den mäter bara 12,1 x 10,7 x 10,7 tum/30,6 x 27 x 27 cm (H x B x D). Den glänsande svarta exteriören har guldaccenter på handtaget och logotypen, och det är troligtvis en designfunktion som älskar det eller hatar det. Med det sagt är K10:s utseende rent och ganska subtilt på disken. För dem som föredrar att stuva undan dessa köksmaskiner är K10 inte för skrymmande för att ta sig in och ut ur när det behövs.

Den styrs via pekpanelen ovanpå fritösen. När den är avstängd är panelen svart och smälter in med resten av exteriören för en ren finish. Påslagen men du kommer att presenteras med massor av upplysta knappar att välja mellan.

Det finns 11 förinställda tillagningslägen, vart och ett visas med sin egen motsvarande grafik. Vid första anblicken kan det verka överväldigande, men användningen är väldigt intuitiv. Förinställningarna är; räkor, pommes frites, vingar, biff, grönsaker, fisk, lökringar, pizza, bacon, paj och rostat bröd.

Ultenic K10 Air Fryer kontrollpanel

(Bildkredit: Future/Helen McCue)

Var och en av förinställningarna har en föreslagen tid och temperatur, men dessa kan justeras, vilket ger maximal flexibilitet. Eller så kan du välja att ställa in tid och temperatur manuellt, med alternativ från 170F/75C till 400F/205C i steg om 9F/5C, och timern kan ställas in allt från 1 till 60 minuter i en minuts intervall.

Det finns en valfri förvärmningsfunktion - med en knapptryckning kan du lägga till automatisk förvärmning till din valda inställning, med fritösen som piper när förvärmningen är klar för att indikera när du behöver lägga till mat.

Ultenic K10 kontrollpanel under matlagning

Ultenic K10 kontrollpanel under matlagning (Bildkredit: Future/Helen McCue)

Vissa förinställningar, men inte alla, inkluderar en påminnelse om att skaka eller vända maten halvvägs genom tillagningstiden, vilket är användbart om du tenderar att gå och glömma att göra det. Det finns också en varmhållningsfunktion med en förinställd temperatur på 170 F/75 C; tiden är dock justerbar.

Lyckligtvis kan inställningarna för tid och temperatur justeras när som helst under tillagningen, vilket är särskilt användbart om du är ny på fritös och behöver experimentera.

En knapp på handtaget måste tryckas in för att ta bort korgen från fritösen, vilket gör det svårt för små barn att öppna den. Och medan bruksanvisningen säger att frityrkorgen inte tål diskmaskin, försäkrade Ultenic oss att det är det och att manualen måste skrivas ut igen för att rätta till det.

Design: 4.5/5

Ultenic K10 Performance

 • Krispiga gyllene pommes frites
 • Intuitiv användning
 • bra allrounder

Det första vi lagade var 1.1 lb/500 g frysta pommes frites, upplägget visade sig vara väldigt enkelt. Vi valde förinställningen French Fry, som tillagas vid 385F/195C i 20 minuter. Efter att ha valt förinställningen tryckte vi på förvärmningsknappen, som automatiskt lade till en fem minuters uppvärmning till starten. Tryck på play/paus-knappen för att slå på den och den piper när förvärmningen är klar för att meddela dig att det är dags att lägga till mat.

Vi skakade bara pommes fritesen en gång, halvvägs, när vi blev påminda om det. Vi lät pommes frites gräddas i 20 minuter och slutresultatet blev ljuvligt krispiga och jämnt gyllene pommes frites med en konsistens som var precis vad vi letade efter.

frysta pommes frites i ultenic k10

(Bildkredit: Future/Helen McCue)

När du gör pommes frites från grunden konsulterar vi den medföljande receptboken för instruktioner. Kokboken rekommenderar att du använder den förinställda pommes fritesen, men ökar tiden till 28 minuter, så det var vad vi gjorde. Vi täcker de råa pommes fritesen med 2 matskedar olja per recept, även om vi tyckte att detta var överdrivet och skulle dra ner om vi gjorde det igen.

När förvärmningen var klar lade vi pommes fritesen i sjudkorgen och väntade på att K10 skulle uppmana oss att skaka dem halvvägs genom tillagningen. Vi gav dem en ny shake innan vi tog ut dem, två minuter innan tiden var ute. Pommes fritesen var perfekt tillagade - mjuka på insidan och gyllenbruna med en krispig utsida.

Färska pommes frites i ultenic k10

(Bildkredit: Future/Helen McCue)

Vi använde de förinställda vingarna för att tillaga fem kycklingvingar. Det fanns mer än tillräckligt med plats i korgen för fem små vingar; i själva verket kunde du enkelt ha inkluderat några till utan att de överlappar varandra eller staplas ovanpå varandra. Standardkoktiden är 25 minuter och vi vänder vingarna halvvägs när du uppmanas.

Efter 20 minuter tog vi bort vingarna och kollade att de var kokta och skinnet var krispigt och gyllene. Inuti var köttet mört och segt, ett smakrikt resultat utan tillsatt olja. Vi spelade in K10:s maximala ljudnivå på 65 dB, vilket liknar normalt samtal; och det är fläktljud så det är inte alls stötande.

koka kycklingvingar i ultenic k10

(Bildkredit: Future/Helen McCue)

Observera att placeringen av kontrollpanelen ovanpå airfryern inte är särskilt praktisk om du möter vertikala svårigheter. Vid 5 fot 4 tum/1,62 meter hade vår granskare inga problem med att se kontrollerna, men de under 5 fot/1,52 meter kan tycka att kontrollpanelen är lite svår att se.

Utbyte: 5/5

Ultenic K10-applikation

 • Kräver 2,4 GHz Wi-Fi-anslutning
 • Kompatibel med Amazon Alexa och Google Assistant
 • Skicka meddelanden när det är dags att skaka eller vända mat

Även om en app för att styra en fritös inte är en nödvändighet, har det sina fördelar att ha kontrollerna nära till hands när du inte är i köket. Alla kontrollpanelinställningar kan nås via appen, så om du blir uppringd från köket för att svara på dörren eller vara barnvakt kan du pausa K10 från ett annat rum.

Eller så kan du kolla hur din middag fortskrider utan att lämna soffan. Appen är också hem för ett brett utbud av receptinspiration, och om du följer ett recept trycker du bara på start i slutet av receptet så börjar K10 tillagas vid rätt temperatur och tid. . Det finns också möjlighet att programmera tillagning, vilket inte kan göras i fritösen.

Ansökan: 4/5

Ultenic applikation

(Bildkredit: Future/Helen McCue)

Ultenic K10 Scorecard

Svep för att rulla horisontelltAttributAnmärkningarBetygPris och tillgänglighetPrisvärd smart airfryer som ofta är rabatterad4.5/5DesignEnkel men lite rörig kontrollpanel med ett bra urval av inställningar och en diskmaskinssäker korg4.5/5PrestandaJag kan inte skylla på någon av maten vi gjorde på denna airfryer var också lätt att använda och ren.5/5AppLätt att använda och ger full kontrollpanelfunktionalitet; men inte kompatibel med 5GHz Wi-Fi-nätverk.4/5

borde jag köpa?

Köp den om...

Köp den inte om...

 • Första recension: november 2022

Ultenic K10: Prisjämförelse

Ultenic K10 fritös 5.3QT... (öppnas i en ny flik)amazonas (öppnas i en ny flik)

Dela detta