En minuts recension

Samsung AU9000 TV har sina brister. Under testningen slogs vi ibland av dess övergripande lackluster. Ljudet kan ibland vara lite rörigt och det finns synliga svårigheter när det kommer till uppskalning av lågupplöst innehåll. Men för det mesta sitter du tillbaka och njuter av den briljant renderade bilden av en skärm som är mycket tunnare än du kan föreställa dig.

Samsung har länge varit en stor aktör på konsument-TV-marknaden. Ändå verkar AU9000 fortfarande vara en anmärkningsvärd prestation för sitt pris, vilket är anledningen till att den fortfarande är ett av våra toppval för de bästa TV-apparaterna du kan köpa för under 1000 XNUMX $ mer än ett år efter lanseringen.

Designmässigt är det en anmärkningsvärt tunn enhet, som arbetar med ett av de ledande Smart TV-gränssnitten, har generösa specifikationer, inklusive HDR10+ Advanced HDR samt Samsungs Tizen Smart TV-gränssnitt, och levererar exceptionella bilder.

Det är inte perfekt till ett så lågt pris - ljudet är själva definitionen av "tråkigt" och kan agera när man uppmanas att göra lite tungt skalningsarbete. Ta en titt på vår guide till de bästa Samsung-TV:erna för våra bästa rekommendationer. Samsung BU8500 är definitivt ett alternativ att överväga, denna nya TV är också ganska prisvärd och erbjuder utmärkt 4K-bildprestanda och en slimmad design. Om du inte är gift med Samsung, läs vår sammanfattning av de bästa TV-apparaterna du kan köpa just nu.

Men med AU9000 har Samsung skapat en TV som både fysiskt och bildkvalitetsmässigt ser betydligt dyrare ut än vad den egentligen är. Läs vidare för vår fullständiga recension av Samsung AU9000 TV.

Samsung AU9000 TV recension: Pris och tillgänglighet

 • 50-tumsmodellen kostar för närvarande 699 €
 • Ser ut och känns dyrare än vad det är

Samsung AU9000 TV finns i storlekarna 43, 50, 55, 65 och 75 tum.

50-tumsmodellen som granskas här lanserades för 699 € i Storbritannien. Med sitt utbud av skärmstorlekar och mellanpris är det en TV som är en publikvänligare.

Liksom flera Samsung TV-modeller som också släpptes 2021, har den regelbundna rabatter på Samsungs webbplats och andra återförsäljares webbplatser. Vilket borde göra det till ett ännu mer attraktivt alternativ.

Dess pris gör den dyrare än den billigaste Samsung QLED, som du kan kolla in i vår Samsung Q60T TV-recension. Men billigare än andra Samsung QLED:er, kolla in vår Samsung Q70T QLED TV-recension för en bubbel i pris och prestanda.

Vi skulle betrakta Samsung AU9000 TV som ett mellanklassalternativ, även om det är utmärkt värde för pengarna, så det är definitivt i den lägre delen. Det är faktiskt samma pris som den nyare Samsung BU8500, som vi rekommenderar som ett nyare alternativ för de flesta.

Samsung AU9000 TV-specifikationer

TV-typ: LED
Storlekar: 43, 50, 55, 65, 75 tum
Upplösning: 3840 × 2160
HDMI: 3
Funktioner: HDR10+-stöd, HLG, UHD-dimning, Dolby Digital Plus, Bixby

I USA bör du räkna med att betala runt 969 €. Det är naturligtvis helt baserat på växelkurser. Samsung gillar att byta modellnummer för olika territorier och månader efter den brittiska lanseringen ser vi inga tecken på en lansering utanför den brittiska och europeiska marknaden.

Samma beräkning ger ett australiensiskt pris på 1259 XNUMX A$. Det är inte ovanligt att australiensiska konsumenter tycker att europeiska produkter är oproportionerligt dyra, men koreanska märken som Samsung kan på samma sätt hålla de australiska priserna konkurrenskraftiga. Så länge Samsung bekräftar modellnumret för denna TV för den australiensiska marknaden kan vi komma att uppdatera denna information.

Ángulo lateral del televisor Samsung AU9000 en una sala de estar.

(Bildkredit: Samsung)

Samsung AU9000 TV recension: Design

 • Förvånansvärt smalt chassi
 • Anonym estetik på ett bra sätt.
 • Enkla fötter har enkel kabelhantering

Vi förväntar oss alla en viss grad av sofistikering från Samsungs TV-designer, även när TV:n i fråga är en normalförsäljare i mellanvolymer. Och naturligtvis är TV:n Samsung AU9000 elegant och diskret, och när den ses i profil är den anmärkningsvärt smal.

Det är den slutliga siffran i Samsungs mått på 1119 x 645 x 26 mm (höjd x bredd x djup) som är mest slående. Detta djup är också konsekvent, så om du bestämmer dig för att montera din TV på väggen blir den nästan jämn. Samsung, utan någon uppenbar känsla av överdrift, kallar detta designspråk "AirSlim".

Om du föredrar att placera den på en hylla eller ett bord, kommer den med några tryck-och-klick-fötter. De har också lite kabelhantering på baksidan, vilket är användbart så länge kablarna inte är för dyra eller skrymmande.

Framifrån ser TV:n Samsung AU9000 ganska ren ut. Fasningen är minimal runt toppen och sidorna, och även om den nedre delen är lite tyngre och inte ansluter till huvudramen perfekt i någon ände, är det sånt du märker när du installerar skärmen och aldrig tänker på det igen. . Plasten är lagom fin, även på bakpanelen, och som vanligt med Samsung finns en känsla av byggkvalitet.

På baksidan av skärmen finns tre HDMI-ingångar (varav en är eARC-kompatibel och alla tre täcker ALLM- och FreeSync-aspekterna av HDMI 2.1-specifikationen). Ytterligare fysisk anslutning finns i form av ett Ethernet-uttag, några USB 2.0-ingångar, en CI-port och en antennstolpe för den markbundna TV-tunern. Det finns också en digital optisk utgång, för användning med äldre soundbars etc. Trådlös anslutning finns i form av dual-band Wi-Fi och Bluetooth 5.2.

AU9000 visar ett TV-program med en kvinna och visar även appikoner.

(Bildkredit: TechRadar/Steve May)

Samsung AU9000 TV recension: Smart gränssnitt

 • två fjärrkontroller
 • Kompatibel med Samsung Smart Things-appen
 • Imponerande Tizen smart TV-gränssnitt

Ett tag var Samsungs Tizen smart TV-gränssnitt uppenbarligen och utan tvekan det bästa på marknaden. Faktum är att det är ett mått på hur bra det är att det fortfarande är ett av de bästa gränssnitten som finns tillgängliga för närvarande, trots att alla från LG till Hisense höjer sitt smarta TV-spel som svar. AU9000:s inbyggda Tizen-gränssnitt är rent, logiskt, omfattande och lätt att använda.

Det tillgängliga innehållet är omfattande, med alla fantastiska appar (och många som inte är alltför) ombord. Det finns visserligen ingen Freeview Play, men upphämtningstjänsten för alla brittiska TV-bolag är tillgänglig, tillsammans med Netflix, Amazon Prime Video, Disney Plus och Apple TV, så oavsett om du prenumererar på dessa streamingtjänster eller inte, borde det inte råda någon brist av innehåll. Kolla på. Och tack vare detta Tizen-gränssnitt borde du inte heller ha några problem att hitta det.

Inställningsmenyerna är lika logiska och har en bra balans mellan korthet och omfattande. Att få en bild som rullar smidigt, definierar kanter säkert och är ganska ljus och detaljerad borde inte ta lång tid. Att uppnå en färgbalans som övertygar dig kan ta lite längre tid.

Båda fjärrkontrollerna är perfekt användbara. Fullfunktionsstaven är visserligen något mer prosaisk till utseendet, och vissa knappar känns lite för kompakta. Det förenklade alternativet "basfunktioner" är trevligare att underhålla och använda, och kommer förmodligen att vara standardalternativet för de flesta.

Det är om du inte åtminstone vill använda Samsungs Smart Things-kontrollapp. Det är ett rent gränssnitt och fungerar stabilt, men det är ganska nyfiket. Utanför ditt inre benmått är det väldigt lite han inte vill veta om dig, vilket vissa människor definitivt kommer att tycka är stötande.

Röststyrning är också tillgänglig. Föga överraskande är Siri inte tillgänglig, men Amazon Alexa och Google Assistant är det. För de djupt trubbiga (eller Samsung-anställda) är Bixby röstassistans också tillgänglig.

Samsung AU9000 i ett vardagsrum med en dansande kvinna.

(Bildkredit: Samsung)

Samsung AU9000 TV recension: Bildprestanda

 • Attraktiva komposit 4K-bilder
 • Halvvägs till att förstå spelarna
 • Ingen Dolby Vision: inga överraskningar, fortfarande en besvikelse

Om du ska se Samsung AU9000-TV:n prestera som bäst, måste du mata den inbyggt 4K-innehåll med HDR10+-förbättring, eftersom det, som alltid (och alltid irriterande) med Samsung, inte finns någon standard Dolby Vision HDR dynamisk metadata på databladet.

Ändå visar sig en 4K HDR10+-skiva av Kubricks felfria remaster av The Shining vara det rätta att göra, och när den får sin bästa chans visar sig denna Samsung vara en absorberande och fulländad klocka.

När den skrivs ut ser den kantupplysta bakgrundsbelysningen och den maximala ljusstyrkan under 350 nit inte så lovande ut när det gäller kontrast eller visuell livlighet, men Samsung slår ganska bekvämt den specen på papper.

Det är anständigt djup i de svarta tonerna och de är snyggt detaljerade på samma gång, men det som är ännu mer imponerande är variationen och mjuka graderingen av de svarta tonerna. Bakgrundsbelysningskontrollen är också pålitlig, och även de mörkaste scenerna med minimal belysning motstår betydande blomning eller halo.

Medan de vita tonerna knappt dyker upp från skärmen är de rena och lika detaljerade, så även om kontrasterna inte är de bredaste jag någonsin sett (även till detta vardagliga pris), är de övertygande.

Färgpaletten är också naturalistisk och varierad. Hudtoner är övertygande, med mer än tillräckligt med fina detaljer för att göra krångligheterna i en hy uppenbara. Kubricks signatur primära toner, som de klarröda badrummen i Overlook Hotels Gold Room, är levande utan att vara överväldigande, medan de mindre pråliga nyanserna i receptionen är dämpade utan att vara tråkiga.

Samsung AU9000 TV har en fin, jämn kant och håller koll på flimrande eller duplicerade bilder, även när rörelser på skärmen testas korrekt. Ett av de knepigaste ögonblicken av alla från filmens början (en luftburen kamera spårar en bil på en bergsväg, medan tunn blå text rullar upp och ner på skärmen) hanteras med riktig . ..

Dela detta