Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max recension

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max recension

två minuters recension

Stealth 700 Gen 2 som släpptes av Turtle Beach förra året var ett imponerande trådlöst headset, men det lämnade utrymme för förbättringar. Ljudkvaliteten var inte alltid så exakt som den kunde ha varit. Även om det ger Bluetooth för anslutning till datorer och andra enheter, är headsetet designat för användning med Xbox-konsoler via Microsofts trådlösa Xbox-teknik.

Den nya Stealth 700 Gen 2 Max utökar ditt nätverk, eftersom "Max"-biten står för "maximal kompatibilitet". Bluetooth är fortfarande tillgängligt, men Max-headsetet inkluderar nu en ny trådlös USB-adapter för att ge ett snabbare, fördröjningsfritt alternativ till Bluetooth för PC, Mac, Playstation 4 och PlayStation 5 samt Nintendo Switch. Turtle Beach har förbättrat batteritiden för hörlurarna och fördubblat den till 40 timmar för denna modell. På andra ställen har Stealth 700 Gen 2 Max design inte förändrats, med samma 50 mm neodym-drivrutiner som sin föregångare, inrymd i ganska stora, men bekväma öronkåpor.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max

(Bildkredit: framtid)

Pris och tillgänglighet

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max är nu tillgänglig i USA och Storbritannien och ger dig 199.99 € (£179.99), men den är för närvarande inte tillgänglig i Australien ännu.

Det är relativt dyrt för ett spelheadset, men att hålla priset under €200 håller det i linje med rivaler som SteelSeries Arctis Pro, och långt under lyxmärken som Master & Dynamic MG20 trådlösa spelheadset. . Och, om du är en Xbox-serie

Till detta pris bör du också överväga de bästa PC-spelheadseten, eftersom det kan finnas något annat i din smak. Om du vill spendera mindre, kolla in de bästa budgetspelheadseten.

Design och funktioner

Visserligen är Stealth 700 Gen 2 Max inte de stiligaste hörlurarna, och deras tjocka öronkåpor och robusta metall- och plastband får dig att se ut som en Cyberman från Dr Who. Designen är dock mycket bekväm och memory foam-stoppningen på öronkåporna, med en antydan av kylande gel, håller dig från överhettning när det blir tufft.

Turtle Beach ägnar också stor uppmärksamhet åt detaljer, med en ProSpecs-funktion som låter dig justera öronkåporna om du bär glasögon. Bommikrofonen stängs av automatiskt när du trycker upp den, och vi gillar också att mikrofonen förvaras i kroppen på den vänstra öronkåpan och döljer den helt när den inte används.

Vi testade Stealth 700 Gen 2 Max med dess USB-adapter ansluten till en speldator, och headsetet paras automatiskt med adaptern, så det tar inte lång tid att starta upp. Turtle Beach erbjuder dock också en Audio Hub-app för iOS- och Android-enheter, som du kan använda via Bluetooth. Appen är inte nödvändig, men innehåller användbara alternativ som equalizerinställningar för att justera bas, diskant, sång och möjligheten att justera mikrofonkänsligheten.

(* 2 *)

(Bildkredit: framtid)

Vi stötte på några problem när vi växlade mellan USB- och Bluetooth-ljud. Audio Hub-appen på iPhone kunde ansluta till hörlurarna via Bluetooth och justera olika inställningar, men den skulle inte tillåta oss att spela upp ljud över Bluetooth. Det krävdes lite experimenterande och Reddit-forskning för att lösa problemet. Det hjälpte inte att man var tvungen att ladda ner en separat PC/Mac-app för att uppdatera headsetets firmware.

Så medan USB-adaptern erbjuder ett snabbt och enkelt alternativ för ljudparning, verkar Bluetooth-sidan lite oregelbunden. USB-adaptern har också en USB-A-kontakt, utan medföljande adapter för USB-C-anslutningar, så om din spelrigg bara har USB-C, som är fallet med många bärbara datorer nuförtiden, måste du tillhandahålla din egen adapter.

Ljudkvalitet

Vår recension av den ursprungliga Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 noterade att hörlurarna kan låta lite "luddiga" ibland, men 2,4 GHz-adaptern som följer med Stealth 700 Gen 2 Max betyder att ljudkvaliteten inte är det. . nåd av högt komprimerat Bluetooth-ljud. Det finns en rik, träig textur till didgeridoo som öppnar Kate Bushs The Big Sky (Meteorological Mix), och Stealth 700 Gen 2 Max landar det catchy basriffet med en tillfredsställande punch. Rusandet av trummor och slagverk i den sista delen av låten låter skrämmande kraftfullt och rytmiskt. Det finns fortfarande lite utrymme för förbättringar, med mindre detaljer som den ljusa tamburinen som tappar sig lite i den täta väggen av ljud.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max

(Bildkredit: framtid)

Ljudet fungerar dock bra för spel. Det är en regnig dag i The Elder Scrolls Online, och det kusliga mullret av avlägsna åska sätter den trevliga stämningen när jag loggar in. Spelets orkesterpartitur spelar på rätt sätt, och det hörs ett tillfredsställande basmull när min trollkarl börjar besvärja.

Det finns även en knapp på vänster öronkåpa som kan aktivera läget "övermänsklig hörsel". Den här inställningen sänker basen lite och förstärker de höga frekvenserna så att du kan höra detaljer som mjuka fotsteg tydligare. Jag står i utkanten av en liten stad, och det "övermänskliga" läget accentuerar märkbart andra spelares rörelser, vilket gör det lättare att spåra deras rörelser när de cirklar runt mig. Det kanske inte är nödvändigt för spel med öppen värld som ESO, men det kommer säkert att vara praktiskt för lagbaserade skyttar där du måste vara mycket försiktig med placeringen och rörelsen hos motståndare, som Overwatch 2.

Mikrofonen fungerar också bra, fångar upp min röst väldigt tydligt, och Audio Hub-appen låter dig justera mikrofonens känslighet och aktivera en "brusgrind" som hjälper till att blockera bakgrundsljud på låg nivå.

särdrag

Köp den om...

Köp inte om...