Innehållsförteckning

Sonos Sub Mini: One Minute Review

Sonos Sub Mini är Sonos efterlängtade mindre och mer prisvärda subwoofer, designad för att paras ihop med dess soundbars, för djupare bas och en bättre hemmabioupplevelse.

Sonos Sub Mini erbjuder ett avgörande alternativ till den befintliga Sonos Sub, som är en stor, biffig best som bara lämpar sig för stora rum och stora installationer...och om du inte har några nära grannar.

Sub Mini är mindre och uppenbarligen mindre kraftfull, men vi upptäckte att när vi testade den även med den stora Sonos Arc lägger den till en betydande basbas som verkligen lyfter upplevelsen. Dess ljud är komponerat, exakt och fylligt, även om vi rekommenderar att du använder Sonos-appen för att öka Sub-nivån till +4 eller +5, eftersom det är lite reserverat direkt ur lådan.

Parat med den mindre andra generationens Sonos Beam, förbättrar den återigen dramatiskt basdjup och sustain; men det fördubblar också kostnaden. Om du vill ha ett så expansivt system som möjligt på minsta utrymme är detta ett bra köp; annars ger alternativa alternativ (som Samsung HW-Q930B) bättre valuta för pengarna.

Den gör den mest dramatiska förbättringen av lyssningsupplevelsen när den paras ihop med den billigare Sonos Ray, men den är för dyr för att verkligen motivera en budgetsoundbar, om du inte har mycket specifika installationsbehov.

  • Sonos Sub Mini (svart) på Best Buy för $429.99 (öppnas i en ny flik)

Sonos Sub Mini recension: Pris och releasedatum

  • $429 / £429 / A$699
  • Upplagt den 6 oktober 2022

Sonos Sub Minis pris är glädjande, och ännu viktigare, lägre än $699/£649/$1,099 XNUMX i full storlek Sonos Sub. Det är inte billigt, och vi skulle kanske säga lite för dyrt, med tanke på priset på de två soundbars Sonos rekommenderar att den paras med.

Sonos säger att det är den perfekta partnern till 2:a generationens Sonos Ray och Sonos Beam, men officiellt lättar man försiktigt folk från att använda den med Sonos Arc, även om (som vi kommer att komma till) det fungerar alldeles utmärkt med den modellen. también.

Men Sonos Ray kostar $279 / £279 / AU$399. Jag kan inte föreställa mig att folk spenderar extra $430 för att lägga till basförlängning till en billig och glad soundbar som inte ens inkluderar Dolby Atmos eller HDMI-stöd.

Som nämnts ovan kan jag se fallet bättre med Sonos Beam 2nd Gen, som kostar $449 / £449 / AU$599. Det kostar fortfarande nästan dubbelt så mycket att lägga till Sub Mini, men om du inte kan få en större soundbar än detta, då är detta förmodligen det bästa alternativet.

För att vara en mer lockande match med dessa soundbars måste den förmodligen kosta uppåt $300/£300, men det är det inte.

(Bildkredit: framtid)

Sonos Sub Mini recension: Funktioner och design

  • Frekvensområde upp till 25Hz
  • Sextumsförare med påtvingad avbokning
  • Ren cylindrisk design

Det finns inte många funktioner på Sonos Sub Mini - det är trots allt bara en subwoofer! Som du kan förvänta dig fungerar den trådlöst över Wi-Fi och använder en snabb 5GHz-anslutning med låg latens för att säkerställa att du är så synkroniserad med din soundbar som möjligt, men det finns också en Ethernet-port för trådbunden anslutning. .

Det fungerar med Ray, Beam och Arc soundbars, men kan också användas med ett par Sonos One-högtalare för att förstärka ett stereosystem, eller till och med ett par Sonos Five-högtalare, även om Sonos säger att det är mindre rekommenderat eftersom de har låga stark nu. Den kommer också att fungera med bokhylla högtalare anslutna till en Sonos Amp, men fungerar inte med Sonos Port, Sonos Move eller Sonos Roam.

Det viktigaste du behöver veta om Sub Mini är dess kontrollerinställningar. Den har två sex-tums bashögtalare, som ger ett frekvenssvar på upp till 25 Hz, enligt siffror från Sonos.

De två högtalarna är vända mot varandra i mitten av kabinettet, och basen de producerar förs genom de ovala portarna på vardera sidan av Sub Mini. Denna konfiguration kallas en "forced cancellation"-konfiguration och används ofta i mer avancerade högtalarsystem där du vill ha en bra mängd kraft på ett litet utrymme.

Vetenskapen är denna: Alla högtalarförare som använder vibrationer för att trycka luft i en riktning (dvs det ljud du vill ha) kommer också att producera en "strålkastande" vibration i motsatt riktning, eftersom varje åtgärd har en lika och motsatt reaktion. . Om de lämnas okontrollerade kan dessa strövibrationer orsaka oönskade ljud eller få en högtalarkropp att vibrera, vilket vi inte vill ha.

Mycket stora högtalare absorberar ofta dessa kvarvarande vibrationer genom brute force: de kommer att vara gjorda av ett mycket tjockt och tungt material som tål stötarna. Men en liten högtalare som Sonos Sub Mini kan inte, eftersom den helt enkelt inte är tillräckligt stor (eller tung), och bra bas kräver särskilt aggressiva rörelser från en högtalare.

Force Undo är ett alternativt alternativ, och det är vad Sonos använder på Sub Mini. Här har du två identiska högtalare som är vända i exakt motsatta riktningar och spelar exakt samma ljud synkroniserat. Kommer du ihåg att jag sa att problemet är att en högtalare som skjuter framåt producerar reaktiva vibrationer bakåt? Jo, om du dessutom har en bakre högtalare som producerar en framåtmatningsvibration, då har du faktiskt balanserat återkopplingsvibrationen. Det är som att två personer trycker på en dörr från motsatta sidor samtidigt: ingenting händer. De oönskade vibrationerna tar ut varandra och du har bara den användbara luftrörelsen du verkligen vill ha.

Och det är mycket effektivt enligt vår erfarenhet, det betyder att Sub Mini låter minimala vibrationer passera ut ur subwoofern. Enorma bas kommer inte att skaka väggar eller gå igenom (om du inte verkligen höjer volymen) - subwoofern i sig låter nästan stilla även när den används.

Den cylindriska designen hjälper även här (cirkulära enheter absorberar vibrationer bättre än fyrkantiga konstruktioner), och ger Sonos Sub Mini en elegant övergripande design. Det är lite benäget att få fingeravtryck, men du kommer inte att flytta det lika ofta som jag gjorde i alla mina tester, så du kommer förmodligen inte ha något emot det.

Den finns i svart eller vit för att matcha din andra Sonos-utrustning, och en fin touch är att den ovala utskärningen på sidorna har samma proportioner som Sonos Beam sett uppifrån eller Sonos Ray sett framifrån.

Det saknas dock en viktig funktion vilket är synd: du kan bara ansluta en Sonos Sub Mini till ett system. Den ursprungliga Sonos Sub stöder två subwoofers i ett system, så du kan ha en 5.2.2-installation ansluten till en TV för basälskare.

Låga frekvenser färdas den kortaste sträckan av alla ljudvågor, så att ha möjlighet till två Mini Subs som fördelar basen jämnt i ett större rum där en stor subwoofer inte är välkommen hade varit ett bra alternativ; i själva verket är det nya, billigare Sennheiser Ambeo soundbar-subwoofersystemet helt designat kring detta. Förhoppningsvis ändrar Sonos detta med en uppdatering i framtiden.

  • Funktion & Design Betyg: 4/5

Sonos Sub Mini recension: Ljudkvalitet

Sonos Sub Mini i vardagsrummet

(Bildkredit: framtid)

  • Rik, uthållig och luddig bas
  • Lägger till mer djup till alla Sonos soundbars
  • Behöver lite extra kick out of box

Om det du vill ha av Sonos Sub Mini är en rikare, djupare hemmabioljudbas än dina Sonos soundbars, men utan att vara i ansiktet eller extrem, är Sub Mini ett bra val.

Det låter inte bra - faktiskt, ur lådan skulle jag säga att det är lite för diskret och polerat - men det erbjuder en nivå av basförlängning som ingen av Sonos soundbars kan matcha, så det är ingen tvekan om det. erbjuder en verklig förbättring för alla.

Och Sonos Sub Mini integrerar också sitt frekvensområde sömlöst med alla tre soundbars, trots att var och en har olika low-end-kapacitet; i båda fallen kommer du inte att kunna höra Sub Mini klicka in och ut ur lådan. att jobba. Rodret och ubåten smälter helt enkelt samman till en enda stor ljudbild.

Hur som helst, vad den lägger till är djupare bas ner till 25Hz, så du får de där kraftfulla låga frekvenserna som helt enkelt saknas utan en subwoofer. Det betyder också att den lägger till basresonans som alla tre soundbars helt enkelt saknar; Hur som helst reducerar de basen till ingenting mycket snabbt, men subwoofern kan mullra de lägre frekvenserna i dina öron och hals, vilket ger mer realism till scener som sträcker sig från explosioner till kraschande vågor till akustiska instrument som spelas.

Och genom att göra det släpper den också lös basen från soundbaren. Helst ska de låga frekvenserna vara riktningslösa och fungera som grunden för resten av ljudet. Speciellt Sonos Ray och Beam ger intrycket att basen matas av den lilla barenheten; Arc är något bättre, men känns fortfarande begränsad. Sub Mini känns som att den täcker hela området.

I Top Gun: Maverick, när Tom Cruise flyger sitt Mach 10-plan över Ed Harris nära början, hörs först ett vrål av motorer när han lyfter, sedan är det en chockvåg som korsar skärmen. Med enbart soundbars är det bara en lätt, kraftfull bom; Med Sub Mini har startvrålet verklig tyngd och kraft, och det känns som att ett odjur av en motor har skjutit. Och sedan har stötvågen mer brus, men ännu viktigare, den varar en sekund längre vid de lägre frekvenserna; det är mer som hur det skulle påverka den verkliga världen, inte bara bilder på en skärm.

I Star Wars: The Last Jedi, när Snokes skepp plockar upp flyktskyttlar, betyder Sub Mini att lasrarna träffar och exploderar med djup och hot, snarare än att bara slita isär skeppen. Och i Avengers: Endgame, när Thanos träffar Caps sköld skapar det ett djupt ringande ljud som varar längre och ger en mycket större känsla av effekt.

Men för att få allt till en nivå där jag var nöjdare med den extra baseffekten, använde jag Sonos-appen för att ringa sub-utgången upp till +5. Direkt ur lådan gjorde det skillnad, men det är mycket mer subtilt.

Om du har brytt dig om att lägga till en subwoofer till din installation, förväntar du dig förmodligen en ganska märkbar effekt. För mig lade +5 till det, men...

Dela detta