En minuts recension(*15*)

Sage är det förstklassiga köksapparatmärket känt som Breville i USA och Australien. Ursprungligen grundad i staden Sydney, Australien, är den känd för sina väldesignade, högkvalitativa enheter, men är i allmänhet betydligt dyrare än sina utmanare.

Den erbjuder 2 matberedarmodeller i Storbritannien, 4 i USA och 7 i Australien. Kitchen Wizz 15 Pro, även känd som Breville Sous Chef 2 Pro i USA, är en av deras topp XNUMX matberedarmodeller och är som sådan den näst dyraste du kan köpa från märket.

Denna tre-sju-liters/16-koppars matberedare kommer med en 1-liters/2,5-kopps extra skål och ett blad för bearbetning av mindre mängder. I Storbritannien och Australien är det primära bladet ett mikrotandat fyrfaldigt blad, men den amerikanska modellen har ett mer standard S-format dubbelblad. Den kommer med en rad användbara tillbehör som förvaras snyggt i den medföljande förvaringslådan. Dessa inkluderar 4 skivor för att strimla, skiva, julienne och pommes frites, ett degblad och en vispskiva.

Det är en kraftig matberedare riktad till den seriösa kocken som vill få fart på saker och ting i köket, och den skulle inte svika oss när vi provade den. Den är enkel att använda och fästa, men den är stor och förvaringslådan är stor. Om du har utrymme och kan motivera den höga kostnaden, får du en mycket kapabel matberedare som kommer att bli ett ovärderligt tillskott till ditt kök.

The Sage the Kitchen Wizz 15 Pro solía hacer masa para pasteles

(Bildkredit: LaComparacion)

Sage the Kitchen Wizz 15 Pro(*15*) pris och tillgänglighet

  • Listpris: 699 XNUMX € / XNUMX XNUMX € / XNUMX AUD

Sage the Kitchen Wizz 15 Pro, känd som Breville Sous Chef 15 Pro i USA och Breville the Kitchen Wizz XNUMX Pro i Australien, är tillgänglig direkt via Sage i Storbritannien eller Breville i USA, USA och Australien.

Det är märkets näst högsta, mest tillbehörsfria livsmedelsprocessor och erbjuder massor av egenheter. Men det är dyrt jämfört med andra matberedare.

Sage the Kitchen Wizz 15 Pro med alla dess komponenter utspridda på en bänkskiva

(Bildkredit: LaComparacion)

Layout(*15*)

  • Kapacitet på tre med sju liter / sexton koppar
  • En växel
  • snygg förvaringslåda

Även om den har en bra men inte alltför stor kapacitet på tre och sju liter/16 koppar, är basen i denna matberedare större än de flesta. Hela enheten mäter 44,5 x 7 x 9 cm / 8 x XNUMX x XNUMX tum (H x B x D). Men när du tänker på utrymmet måste du också uppskatta den enorma tillbehörsförvaringslådan som mäter XNUMX x XNUMX x XNUMX cm / XNUMX x XNUMX x XNUMX tum (H x B x D).

Den brittiska modellen är färdig i borstat rostfritt stål, men i USA och Australien är det borstad aluminium, med ett extra svart alternativ i USA. Mycket elegant och modern stil kommer att passa de flesta kök, men tänk på att om du vill förvara det i en garderob, basen är tung. Den väger 15,9 kg / XNUMX lbs enbart för basen eller XNUMX kg / XNUMX lbs inklusive skålar och lock, så det är bäst att stå på köksbänken.

Alla delarna passar ihop intuitivt, och etiketter på skålen och locket visar exakt åt vilket håll de ska vändas för att låsa dem på plats. Skålen har en uttalad pip och locket har en utmatningsränna som kan konfigureras för att använda antingen den lilla eller stora påskjutaren, beroende på mängden mat du matar.

På basen finns bara 3 enkla knappar, på/av-knappen, start/paus-knappen eller pulsknappen, så den är enkel att använda, men med en enda hastighetskontroll är den begränsad. Det finns även en liten skärm som visar en timer som automatiskt räknar ner handläggningstiden, men som även kan ställas in att räkna ner för att passa dina önskemål.

Den levereras med en slagskiva, en vändbar gallerskiva, en julienneskiva, en skiva/stekskiva och en variabel skiva som kan ställas in på en av tjugofyra tjockleksinställningar från 0,3 till 0,01 mm / 0,31 till 1 tum. Som nämnts är det primära bladet i Storbritannien och Australien ett mikrotandat fyrfaldigt blad, men den amerikanska modellen har ett mer standard S-format dubbelblad. Utöver detta finns ett miniblad för 2,5 liters/XNUMX kopparskålen och ett degblad i plast. Varje tillbehör, inklusive en rengöringsborste och spatel, passar snyggt i de märkta skårorna i förvaringslådan.

Bruksanvisningen är kort och innehåller inga recept, men den har tabeller som föreslår vilket tillbehör som är bäst för en rad olika livsmedel. De flesta delar tål maskindisk, men för att förlänga livslängden på plastdelar som skålen och locket rekommenderas inte regelbunden diskmaskinsrengöring.

Sage Kitchen Wizz 15 Pro som användes för att hacka lök

(Bildkredit: LaComparacion)

Avkastning(*15*)

  • Snabb
  • Kraftfull
  • enkel att montera

Rivskivan är vändbar och vi valde grövre rivning vid rivning av morötter och ost. Båda strimlades på några sekunder, med bra stora bitar och minimalt avfall. Till chokladen valde vi en mindre bit, den smälte lite på skivan och det slutade med att ca XNUMX% av vår choklad fastnade på skivan och inte krossades. Den rivna chokladen som kom till skålen var dock jämn och det fanns inga klumpar.

Vi blev imponerade av den justerbara skivan, det är bra att ha så många alternativ för tjocklek på skivor på en skiva. Och det gjorde bara kort att trimma gurkan och skapa jämna skivor utan avfall. Dessutom komprimerade skivvispen 600ml/1 pint grädde på bara tjugo slag, ett snabbt och effektivt resultat.

Plastdegbladet hade inga problem med att få ihop bröddegens ingredienser och vi höll det igång i 2 minuter för att knåda degen. Matberedaren höll sig stadigt när den knådade degen och den resulterande limpan steg väl.

Sage the Kitchen Wizz 15 Pro som används för att slipa nötter

(Bildkredit: LaComparacion)

Med den ursprungliga fyrklingan hackar vi löken, köttet och brödet. I några korta pulser var de vassa bladen lika effektiva att hacka kött för att hacka lök jämnt och skapa fina smulor av brödskivor. Det är dock viktigt att använda pulsknappen, denna kraftfulla maskin är så snabb att puls är det bästa sättet att behålla kontrollen över den slutliga storleken och texturen.

Vi använde också quad blade för att blanda ihop kaksmeten som kombinerades mycket snabbt till en slät smet, med bara en snabb skrapning halvvägs för att se till att varje ingrediens var blandad.

För att hacka en liten mängd hasselnötter valde vi den minsta skålen och bladet. Det tog ett tjugotal pulser, vilket kändes långsamt jämfört med att använda fyrhjulsbladet. De hackade valnötterna var en disparat blandning av hackade bitar och pulver, vilket gjorde det till det minst triumferande ätbara vi ätit. Utöver detta fastnade några av nötterna i skålens överkant och rann ut i den större skålen när vi tog bort locket, vilket gjorde att vi behövde rengöra den större skålen även fast vi inte hade använt den.

På pappret är denna matberedare ganska högljudd och når mellan 83dB och 86dB i de flesta tester, vilket motsvarar ljudnivån som avges av ett tåghorn och gör den till den mest högljudda matberedaren jag någonsin sett.vi försökte.

Vi rengör den för hand efter varje test och, precis som alla matberedare, antalet delar liksom den vassa karaktären hos de flesta tillbehör gör att den är ganska svår att rengöra och säkrare att bråka med en borste för att undvika olyckor. Efter rengöring märkte vi att en del fukt fastnat i skålens handtag, men det finns inget du kan göra för att torka det och det slutar med att det torkar naturligt.

Sage the Kitchen Wizz 15 Pro med dess tillbehör i en låda

(Bildkredit: LaComparacion)

Ska jag skaffa Sage the Kitchen Wizz 15 Pro?(*15*)

Köp den om...(*15*)

Köp den inte om...(*15*)

Första versionen: februari 2022

Dela detta