två minuters recension

Även med en månads testning kan vi inte få ut mycket passion ur denna Poco Watch-recension, vare sig den är positiv eller negativ. Denna smartklocka med siffror gör verkligen ingen besviken, men den förför inte heller.

Poco Watch är den första smartklockan från Pocophone, som har gjort sig ett namn genom att producera kraftfulla men prisvärda budgettelefoner. Det finns en lång tradition av telefonmärken som tillverkar bärbara produkter som komplement till sina telefoner; Xiaomi Mi Watch, Honor Magic Watch och Oppo Watch kommer att tänka på som exempel på andra kinesiska företag som var och en tävlar om en plats på vår lista över bästa smartklockor eller bästa billiga smartklockor.

Men till skillnad från Samsung Galaxy Watch 4 eller Apple Watch 7 är Poco Watch på "budget"-änden av spektrumet, vilket är Pocos Modus Operandi. Men medan Pocos smartphones utmärker sig med banbrytande funktioner trots låga priser, gör inte dess smartklocka mycket för att sticka ut från sina konkurrenter.

Enheten gör allt du kan förvänta dig av en budgetbärbar: Den låter dig få aviseringar på handleden, spåra vissa typer av övningar, räkna dina steg och mer. Alla dessa funktioner fungerar mycket bra.

Den har också en fantastisk batteritid, som varar i två veckor, mycket längre än batteritiden för många andra smartklockor.

Men den erbjuder inget vi inte har sett tidigare, och vi har inte sett billigare, ännu viktigare, med dess nästan identiska funktioner som många liknande smartklockor.

Little kunde ha tagit ett blad ur sin smartphonebok genom att hitta ett unikt försäljningsargument för enheten, kanske ett sätt att länka den till mobiler eller ett speciellt träningsläge. Men för tillfället förstår vi inte varför folk ska köpa det.

Poco Watch pris och tillgänglighet

(Bildkredit: framtid)

Poco Watch kommer att finnas tillgänglig i Storbritannien. Eftersom Poco normalt inte säljer sina enheter i USA eller Australien, förvänta dig inte tillgänglighet utanför Europa.

Klockan kostar €79.99 (cirka $100 / AU$140), vilket gör den ganska överkomlig för smartklockor, vilket avsevärt undergräver alternativ från Apple, Samsung, Xiaomi och Oppo. Men om du letar efter en budget smartklocka har Amazfit några fler funktionsrika alternativ.

En rival vi vill lyfta fram är Honor Watch ES, som lanserades för 99.99 € (cirka 130 pund, 175 AU$). Visst, den är lite dyrare än Poco Watch, men den har några unika funktioner, som dess träningsklasslägen, som bevisar att prisvärda smartklockor fortfarande kan sticka ut.

Poco klockdesign och display

Liksom de allra flesta smartklockor består Poco Watch av en kropp och två avtagbara remmar. Jo, "borttagbara" i teorin, eftersom knappen du måste trycka på för att ta bort dem är otroligt svår att trycka på.

Du kan köpa solbrända, marinblå eller svarta versioner av smartklockan och, som bilderna visar, har vi testat den senaste versionen. Armbandet och klockkroppen finns i vald färg.

Passformen är ganska bekväm, särskilt som klockan är ganska lätt på bara 31g inklusive remmar. Dessa armband är gjorda av termoplastisk polyuretan (TPU), ett syntetiskt material som är något mindre irriterande än gummi. Det gnuggar inte lika mycket som silikon och är inte alltför irriterande för personer med hudåkommor. Det finns även gott om hål i remmen, så att du enkelt kan anpassa passformen för alla handledsstorlekar.

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

Kroppen är boxig, som en Apple Watch, men utan den senares designkänsla. Den har en knapp, på högerkanten, som var lite knepig att trycka på ibland, men inte alls lika irriterande som knappen på remmen.

Materialet i denna fyrkantiga kropp är tuff men ändå lätt, vilket gör den till ett utmärkt val för en smartklocka. Du kan stöta på saken när du springer eller ramla medan den ligger på handleden, med en liten risk att skada ansiktet. Den har en vattentäthet på 5 ATM vilket gör att klockan tål trycket på cirka 50 meter vatten.

Skärmen mäter 1,6 tum diagonalt, med en upplösning på 360 x 320 och AMOLED-teknik. Det senare är standard på smartklockor, då den höga ljusstyrkan och kontrasten den erbjuder gör att klockorna är lätta att se utomhus.

Poco Watch prestanda och programvara

De allra flesta proprietära smartwatch-operativsystem känns väldigt lika, åtminstone utanför WatchOS, Wear OS och HarmonyOS, och Poco Watch är inget undantag.

Från huvudurtavlan kan du svepa nedåt för att se din lista med aviseringar eller svepa uppåt för att se vår lista med snabbinställningar; genom att svepa på sidorna tar du dig genom en karusell av funktioner som pulsmätning, väderrapporter eller musikkontroller.

Genom att trycka på hemknappen kommer du till listan över appar, vilket kan vara ganska överväldigande eftersom appar inte har etiketter; du måste gissa vad de är baserat på logotypen. Så när larm, stoppur och timer har klockformade logotyper är det verkligen svårt att avgöra vilken app du tittar på. Men att bära klockan ett tag hjälper honom att lära sig skillnaderna.

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

Det faktum att programvaran Poco Watch är alltför bekant är inte ett problem, eftersom det gör det enkelt för smartwatch-aficionados att navigera (tja, bortsett från den udda bristen på app-taggar i listan). Dessutom är konststilen och färgpaletten ganska attraktiva.

Att navigera på klockan är mycket enkelt eftersom programvaran är snabb och intuitiv. Poco har inte specificerat styrkretsen som är tillgänglig i klockan, men den är på jobbet med att driva enheten.

Några fler lägen här inkluderar andningsövningar, musikkontroller, meddelandehantering (så att du kan läsa meddelanden, men inte svara) och en fjärravtryckare för din smartphonekamera.

Det fanns några buggar i programvaran. Vi fick aldrig fjärravtryckaren att fungera (vår smartphone ville aldrig känna igen den) och aviseringar mottogs ofta flera gånger på klockan. Musikkontroller fungerade i allmänhet bra, men ibland kände klockan inte igen när musik spelades på vår telefon.

liten sportklocka

Poco Watch erbjuder mer än 100 träningslägen... men alla lägen är inte skapade lika.

Vissa av de grundläggande lägena, som löpning, har några rapporterade mätvärden. Löpning visar din tid, totala kcal, aktiva kcal, medeltempo, maxtempo, medelhastighet, steg, kadens, steg och puls (i en graf och uppdelad efter zon). Allt detta kommer att vara användbart för en spirande löpare, men för elitlöpare får du inte lika mycket information som du skulle få på en dedikerad loppklocka.

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

Men om du väljer några av de mer sedda nischaktiviteterna, som snöskoter eller latindans, får du inte lika mycket aktivitetsspecifik information som du skulle få med karriärläge. Baseball-läget ger dig inte spelinformation, swingdetaljer eller något liknande.

Vissa av dessa lägen är helt klart utfyllnadslägen, särskilt med tanke på att vandring, vandring och utomhusvandring är listade som separata aktiviteter. Ändå, för rutinaktiviteter eller personer som inte behöver detaljerade uppdelningar, är Poco Watch bra.

Förvänta dig dock inga träningsråd och ta data med en nypa salt, som när vi skulle ut och springa med klockan hade den en konstig tendens att registrera vår puls på V02 Max (den mest intensiva alternativ) för streamingspelet. , även för smidigare åk.

Till skillnad från många andra budgetsmartklockor finns det inbyggd GPS här också, vilket innebär att du kan använda klockan utan din telefon, eller åtminstone utan att lita på din smartphones eget GPS-system. Vi fann att det spårade avståndet var mer exakt än på enheter med GPS ansluten (som är beroende av din telefons GPS).

Poco-klockan kan spåra hjärtfrekvens, Sp02, steg, menstruationscykel och sömn, men för många av dessa mätvärden måste du faktiskt använda den medföljande smartwatch-appen för att få din data. Precis som med träningslägena är dessa användbara för att övervaka din hälsa, men du får inte samma datadjup som du skulle få med en dyrare enhet.

Poco Watch batteritid

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

När vi hörde Pocos påstående att dess smartklocka skulle ha två veckors batteritid var vi tveksamma: kroppen ser smal ut, så vi trodde inte att den kunde ha ett riktigt stort batteri.

Även om vi hade fel. Baserat på våra tester har Poco Watch definitivt en batteritid på två veckor. Det var med enstaka träningspass, men uppenbarligen om du kör två timmars löpning varje dag, kommer du inte att se enheten hålla lika länge. Om du använder funktionen för alltid-på-skärm kommer också denna siffra att minska avsevärt.

Laddningen sker med en liten magnetisk stiftladdare som följer med enheten och ansluts till valfri USB-A-port, som ett vägguttag eller din PC.

Poco Watch Dashboard

FunktionerAnmärkningarBedömningDesign och displayPoco Watch har ett ganska standardutseende och display, inget fancy.3/5Prestanda och mjukvaraFörutom programvaran med några buggar, fungerar Poco Watch perfekt.3/5FitnessPoco Watch har standardkollektionen av fitnesslägen, dock endast . några få utvalda har mycket djup. 3/5 batteriklocka på två veckor, Poco-klockan har en ganska bra batteritid jämfört med sina rivaler, även om det finns rivaler som håller upp till en månad. Poco-klockan är ganska prisvärd, men det är inte den billigaste smartklockan vi har. Jag har sett 4/5

Ska du köpa Poco-klockan?

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

Köp den om...

Köp den inte om...

Tänk också på

Om denna Poco Watch-recension inte tillfredsställde din aptit på en ny smartklocka, här är några alternativ.

Dela detta