Poco Watch recension: Det är en billig smartklocka av en anledning

Poco Watch recension: Det är en billig smartklocka av en anledning

två minuters recension

Även med en månads testning kan vi inte få ut mycket passion ur denna Poco Watch-recension, vare sig den är positiv eller negativ. Denna smartklocka med siffror gör verkligen ingen besviken, men den förför inte heller.

Poco Watch är den första smartklockan från Pocophone, som har gjort sig ett namn genom att producera kraftfulla men prisvärda budgettelefoner. Det finns en lång tradition av telefonmärken som tillverkar wearables som komplement till deras telefoner; Xiaomi Mi Watch, Honor Magic Watch och Oppo Watch kommer att tänka på som exempel på andra kinesiska företag som var och en tävlar om en plats på vår lista över de bästa smartklockorna eller de bästa billiga smartklockorna.

Till skillnad från Samsung Galaxy Watch 4 eller Apple Watch 7 är Poco Watch dock i "budget"-änden av spektrumet, vilket är Pocos Modus Operandi. Men medan Pocos smartphones utmärker sig med banbrytande funktioner trots låga priser, gör inte dess smartwatch mycket för att sticka ut från sina konkurrenter.

Enheten gör allt du kan förvänta dig av en billig bärbar enhet: den låter dig få aviseringar på handleden, spåra vissa typer av övningar, räkna dina steg och mer. Alla dessa funktioner fungerar mycket bra.

Den har också bra batteritid, som varar i två veckor, mycket längre än batteritiden för många andra smartklockor.

Men det erbjuder ingenting vi inte har sett tidigare, och vi har inte sett billigare, ännu viktigare, med dess nästan identiska funktioner som många liknande smartklockor.

Little kunde ha tagit ett blad ur sin smartphonebok genom att hitta ett unikt försäljningsargument för enheten, kanske ett sätt att länka den till mobiler eller ett speciellt träningsläge. Men för tillfället förstår vi inte varför folk ska köpa det.

Poco Watch pris och tillgänglighet

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

Poco Watch kommer att finnas tillgänglig i Storbritannien. Eftersom Poco normalt inte säljer sina enheter i USA eller Australien, förvänta dig inte tillgänglighet utanför Europa.

Klockan kostar 79.99 € (cirka £100 / AU$140), vilket gör den ganska överkomlig för smartklockor, vilket avsevärt underskrider alternativen från Apple, Samsung, Xiaomi och Oppo. Men om du letar efter en budget smartklocka har Amazfit några alternativ med fler funktioner.

En rival vi vill lyfta fram är Honor Watch ES, som lanserades för $99.99 (cirka $130, AU$175). Visst, den är lite dyrare än Poco Watch, men den har några unika funktioner, som dess träningsklasslägen, som bevisar att prisvärda smartklockor fortfarande kan sticka ut.

Poco klockdesign och display

Liksom de allra flesta smartklockor består Poco Watch av en kropp och två avtagbara remmar. Jo, "borttagbara" i teorin, eftersom knappen du måste trycka på för att ta bort dem är otroligt svår att trycka på.

Du kan köpa solbrända, marinblå eller svarta versioner av smartklockan, och som bilderna visar har vi testat den senaste versionen. Armbandet och klockkroppen finns i vald färg.

Den övergripande passformen är ganska bekväm, särskilt som klockan är ganska lätt på bara 31g inklusive remmarna. Dessa armband är gjorda av termoplastisk polyuretan (TPU), ett syntetiskt material som är något mindre irriterande än gummi. Det skrubbar inte lika mycket som silikon och är inte alltför irriterande för personer med hudåkommor. Det finns också gott om hål på remmen, så att du enkelt kan anpassa passformen för alla handledsstorlekar.

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

Karossen är fyrkantig, som en Apple Watch, men utan den senares designkänsla. Den har visserligen en knapp, på högerkanten, som var lite knepig att trycka på ibland, men inte alls lika irriterande som knappen på remmen.

Materialet i denna boxiga kropp är starkt men ändå lätt, vilket gör den till ett utmärkt val för en smartklocka. Du kan krascha in i saken när du springer eller ramla medan den ligger på handleden, med en liten risk att skada ansiktet. Den har en vattentäthet på 5 ATM vilket gör att klockan tål trycket på cirka 50 meter vatten.

Skärmen mäter 1,6 tum diagonalt, med en upplösning på 360 x 320 och AMOLED-teknik. Det senare är standard i smartklockor, då den höga ljusstyrkan och kontrasten den erbjuder gör att klockorna är lätta att se utomhus.

Poco Watch prestanda och programvara

De allra flesta proprietära smartwatch-operativsystem känns väldigt lika, åtminstone utanför WatchOS, Wear OS och HarmonyOS, och Poco Watch är inget undantag.

Från huvudurtavlan kan du svepa nedåt för att se din lista med aviseringar eller svepa uppåt för att se vår lista med snabbinställningar; Svep på sidorna tar dig genom en karusell av funktioner som pulsmätning, väderrapporter eller musikkontroller.

Genom att trycka på hemknappen kommer du till listan över appar, vilket kan vara ganska överväldigande eftersom apparna inte har etiketter; du måste gissa vad de är baserat på logotypen. Så när larm, stoppur och timer har klockliknande logotyper är det väldigt svårt att avgöra vilken app du tittar på. Men att bära klockan ett tag hjälper dig att lära dig skillnaderna.

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

Det faktum att programvaran Poco Watch är alltför bekant är inte ett problem, eftersom det gör det enkelt för smartwatch-aficionados att navigera (tja, bortsett från den udda bristen på app-taggar i listan). Dessutom är konststilen och färgpaletten ganska tilltalande.

Att navigera på klockan är enkelt eftersom programvaran är snabb och intuitiv. Poco har inte beskrivit styrkretsen som finns tillgänglig i klockan, men det är i arbetet med att driva enheten.

Några fler lägen här inkluderar andningsövningar, musikkontroller, meddelandehantering (så att du kan läsa meddelanden, men inte svara) och en fjärravtryckare för din smartphones kamera.

Det fanns några buggar i programvaran. Vi fick aldrig fjärravtryckaren att fungera (vår smartphone ville aldrig känna igen den) och aviseringar kom ofta flera gånger på klockan. Musikkontroller fungerade i allmänhet bra, men ibland kunde klockan inte känna igen när musik spelades på vår telefon.

liten sportklocka

Poco Watch erbjuder över 100 träningslägen... men alla lägen är inte skapade lika.

Vissa av de grundläggande lägena, som löpning, har vissa mätvärden rapporterade. Löpning visar din tid, totala kcal, aktiva kcal, medeltempo, maxtempo, medelhastighet, steg, kadens, steg och puls (i en graf och uppdelad efter zon). Allt detta kommer att vara användbart för en spirande löpare, men för elitlöpare får du inte lika mycket information som du skulle få på en dedikerad loppklocka.

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

Men om du väljer några av de mer sedda nischaktiviteterna, som snöskoter eller latindans, får du inte lika mycket aktivitetsspecifik information som du skulle få med karriärläge. Baseball-läget ger dig inte spelinformation, swingdetaljer eller något liknande.

Vissa av dessa lägen är helt klart utfyllnadslägen, särskilt med tanke på att vandring, vandring och utomhusvandringar är listade som separata aktiviteter. Ändå, för rutinaktiviteter eller personer som inte behöver detaljerade uppdelningar, är Poco Watch bra.

Förvänta dig dock inga träningsråd, och ta data med en nypa salt, för när vi sprang med klockan hade den en udda tendens att logga vår puls på V02 Max (det mest intensiva alternativet) för streamingspel , även för mjukare åk.

Till skillnad från många andra budgetsmartklockor finns det inbyggd GPS här också, vilket innebär att du kan använda klockan utan din telefon, eller åtminstone utan att förlita dig på din smartphones eget GPS-system. Vi fann att det spårade avståndet var mer exakt än på GPS-anslutna enheter (vilket beror på din telefons GPS).

Poco-klockan kan spåra hjärtfrekvens, Sp02, steg, menstruationscykel och sömn, men för många av dessa mätvärden måste du faktiskt använda den medföljande smartwatch-appen för att få din data. Precis som med träningslägena är dessa användbara för att övervaka din hälsa, men du får inte samma datadjup som med en dyrare enhet.

Poco Watch batteritid

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

När vi hörde Pocos påstående att dess smartklocka skulle ha en batteritid på två veckor var vi tveksamma: kroppen ser tunn ut, så vi trodde inte att den skulle kunna packa ett riktigt stort batteri.

Även om vi hade fel. Baserat på våra tester har Poco Watch definitivt två veckors batteritid. Det var med enstaka träningspass, men uppenbarligen om du kör två timmars löpning varje dag, kommer du inte att se enheten hålla lika länge. Om du använder funktionen för alltid-på-skärm kommer också denna siffra att minska avsevärt.

Laddningen sker med en liten magnetisk stiftladdare som följer med enheten och ansluts till valfri USB-A-port, till exempel ett vägguttag eller din PC.

Poco Watch Dashboard

AttributNotesBetygDesign och display Poco Watch har ett ganska standardutseende och display, inget fancy.3/5Prestanda och mjukvara Förutom en del buggymjukvara fungerar Poco Watch perfekt.3/5FitnessPoco Watch har standardkollektionen av fitnesslägen, dock bara ett utvalt få har mycket djup. Batteriklocka 3/5 på två veckor, Poco-klockan har en ganska bra batteritid jämfört med sina rivaler, även om det finns rivaler som håller upp till en månad. Poco Watch är ganska prisvärd, men det är inte den billigaste smartklockan som finns. jag har sett 4/5

Ska du köpa Poco-klockan?

liten klocka

(Bildkredit: framtid)

Köp den om...

Köp inte om...

Tänk också på

Om denna Poco Watch-recension inte tillfredsställde din aptit på en ny smartklocka, här är några alternativ.