Meze Audio Liric: One Minute Review

Utökad funktionalitet? Nej. Standardpris? Nätt och jämnt. Anpassningsbar eller kravlös? Ingen möjlighet. Du kommer inte att bli bortskämd med Meze Audio Liric Wired Headphones, förutom en sak. Köp ett par och du kommer att göra det mest helande.

En ansenlig summa pengar som lagts i vägen för Meze Audio köper en föråldrad produkt. Lirics är tjocka trådbundna hörlurar med esoteriska plana magnetiska drivrutiner, och även om deras stängda konfiguration och (löjligt stora) fodral gör dem bättre för bärbar lyssning än de flesta Meze Audio-hörlurar, är de det inte. diskret eller särskilt bärbar.

  • Meze Liric på World Wide Stereo för €2,000 XNUMX (öppnas i en ny flik)

Men de är vackert tillverkade av högkvalitativa material. Och om det finns en sak att ta bort från denna Meze Audio Liric-recension så är det att de låter, med en varning, utmärkt. Om det är detaljerna du vill ha, korrekt återgivning av en inspelning som ett framförande, förståelsen för tonhöjd och klang och formen på enskilda toner, har du kommit till rätt plats. The Lirics är en övertygande, helt musikalisk lyssning och är bland de bästa över-örat-hörlurarna för ren trohet.

De är inte de mest kraftfulla eller tyngsta hörlurarna som finns, och för vissa lyssnare kommer de inte att flyga. Men om du kan leva med en ganska blygsam lågfrekvent närvaro, är Meze Audio Lirics väl använda pengar.

Meze Audio Liric: pris och releasedatum

  • 1,999 € / 1,799 € / 3,399 €
  • Postat i november 2021

Meze Audio Lirics finns att köpa nu, och i Storbritannien måste du lämna €1,799 1.999 för att få ett par. Motsvarigheten i USA är 3.399 XNUMX €, medan de i Australien kostar cirka XNUMX XNUMX €.

"Inte billigt" är alltså lite av en underdrift av Meze Audios prisstrategi. Bara för att företaget säljer hörlurar som kostar mer än dubbelt så mycket är det omöjligt att undvika att man kan ha nästan fem par Sony WH-1000XM5s för samma summa pengar. Så hur i hela friden motiverar Meze Audio det begärda priset?

Pannbandssystemet hjälper till att få Meze Audio Liric att kännas lättare än förväntat. (Bildkredit: TechRadar)

Meze Audio Liric: design och funktioner

  • Material av högsta kvalitet, noggrant sammansatta
  • Känns lättare än dess 391 g
  • Det kommer inte att passa lyssnaren med stora öron.

Om du trodde att ett högre pris innebar mer funktionalitet, tänk om. Meze Audio Liric är hörlurar: du sätter dem på huvudet, ansluter dem fysiskt till din musikkälla och lyssnar sedan. Det finns ingen rösthjälp, ingen aktiv brusreducering... bara en sladd från varje öronsnäcka i ena änden och ett 3,5 mm-uttag i den andra.

Två kablar medföljer i det enorma hårda fodralet som Liric kommer i: en 1,5 m lång och den andra 3 m lång. De är både robusta och har robusta och ganska bländande finish. När det gäller känsla för detaljer och upplevt värde har det tydligt gjorts ansträngningar.

Hörlurarna i sig är ett lika exklusivt förslag. Genom att noggrant kombinera läder, aluminium, magnesium och stål har Meze Audio producerat vad som, med dagens standarder, är ett estetiskt tilltalande och taktilt par hörlurar. Mekanismen för pannband/hängare fördelar sin vikt på 391 g jämnt och bekvämt, den exponerade justeringsmekanismen känns byggd för att hålla och klämkraften är mycket bra betygsatt. De fylliga öronkuddarna är dock ganska smala - alla med något större öron än genomsnittet kommer att tycka att passformen är ganska bekväm.

Lirics är lite mer sammanhållna, designmässigt, än några av Meze Audios andra modeller; Ofta verkar företaget inkludera alla texturer, material och mönster i sina hörlurar, men inte här. Men om vi får en ordentlig genomgång av designen är det värt att notera att Liric inte viker sig. Det är därför dess (lika taktila) bärväska är så krånglig. "Stängt" är bra för portabilitetsuppgifter, men "massivt fodral" är det inte.

Det är inte första gången när det kommer till deras dyrare produkter, Meze Audio har anlitat tjänster från den ukrainska specialisten Rinaro Isodynamics för att hjälpa dem kommersiellt. Rinaro har byggt upp ett betydande rykte inom plana magnetiska drivrutiner under flera decennier, och för Liric utvecklade han MZ4.

MZ4 är en 92 mm x 63 mm elliptisk plan magnetisk drivenhet, ett anmärkningsvärt lätt membran med två distinkta spolarrangemang etsade in i det. Den nedre halvan har en spiralspole som hanterar mellan- och höga frekvenser – dess position placerar den nästan direkt ovanför bärarens hörselgång.

Därifrån, lyder teorin, tar det bort ljudets tendens att suddas ut om ljudets våglängd är kortare än hörlurens fysiska djup, vilket borde resultera i bättre noggrannhet och mer koncentrerat ljud. Den övre delen av drivrutinen har en omkopplingsspole som bearbetar all återstående information (i princip de lägre frekvenserna).

De flesta andra hjälmar kräver ytterligare förklaring. Styr app, pekkontroller, batteritid och allt du behöver för att chatta. Men Meze Audio Liric undviker allt det. De har ett jobb och är designade och specificerade för att göra det bra.

Meze Audio Liric på utomhusbord

Meze Audio Liric erbjuder mer detaljer än något annat på marknaden. (Bildkredit: TechRadar)

Meze Audio Liric: ljudprestanda

  • Detaljerad till nästan komisk grad
  • vältaligt kommunikativ
  • Inte så robust som förväntat

Först av allt, förvänta dig inte att bli imponerad av skickligheten hos nästan två tusen hörlurar om du kopplar in dem till en medioker musikkälla. Gratis Spotify-prenumeranter, ägare av praktiskt taget vilken smartphone som helst som fortfarande har en fysisk anslutning för hörlurar, människor som vill koppla in dem direkt på sidan av sin bärbara dator bör a) leta någon annanstans och b) spendera mycket mindre pengar på hörlurar. . The Lirics är totalt intoleranta mot allt detta.

Prenumeranter på högprofilerade streamingtjänster, ägare av dedikerade digitala ljudspelare och de som förstår behovet av en dedikerad DAC eller hörlursförstärkare när de använder en bärbar dator som källa kan dock läsa vidare. Behandla Meze Audio med omsorg och belöningarna är omedelbara och betydande.

Viktiga specifikationer

Akustisk design: stängd, in-ear
Vikt: 391g
Högtalare: planmagnetiska
Ledningar: 1,5m, 3m
Anslutning: 3,5 mm jack (6,3 mm adapter ingår)

Det som är mest omedelbart överraskande är hur Liric öppnar upp en inspelning för att rymma den extraordinära mängden detaljer som den behåller. Inget element i en låt är för litet eller för övergående för att undgå uppmärksamheten från dessa hörlurar: attack- och drop-slagverkselementen i PJ Harveys 50-fots Queenie, till exempel, är packade med information. Tveka inte: om du går in i dessa hörlurar i första hand kommer allt att komma ut igen.

Hans dynamik, oavsett om han rör sig genom den här låtens mörka tystnader och ylande eller beskriver de små harmoniska variationerna av Nils Frahms In the Sky och On the Ground, är omisskännlig. Hans vältalighet i mellanregistret, där praktiskt taget varje sångares röst finns och som är avgörande för en inspelnings känslomässiga och attitydmässiga påverkan, är enorm. Och trots vad som kan tyckas vara ett ganska analytiskt perspektiv, förenar Liric varje enskild tråd i en inspelning till en enda, fristående och fullständigt övertygande helhet.

Det finns en imponerande klarhet och konsekvent tonalitet i hela frekvensområdet. De lägre frekvenserna utgör dock det enda problemet som Meze Audio inte kan lösa på ett avgörande sätt. Basljuden har samma form, lika detaljerade och lika musikaliska som allt ovanför dem, men de fyller inte så mycket kraft som de kunde.

The Lirics vill inte ha oomph, men de saknar den där låga närvaron och auktoriteten som viss musik (och du vet genren) bygger på. Om din smak lutar åt "punchy" när det gäller presentation, måste du lyssna på dessa hörlurar länge innan du bestämmer dig.

Vi andra kommer dock att säljas efter en kort lyssning. Så bra är de här hörlurarna.

Detalj av Meze Audio Liric pannband på utsidan av bordet

Det viktade pannbandet hjälper till att hålla Meze Audio Liric bekväm under långa lyssningssessioner. (Bildkredit: TechRadar)

Ska jag köpa Meze Audio Liric?

Köp dem om...

Köp dem inte om...

Tänk också på

Tror du att Meze Audio Liric kanske inte är den audiofila hörluren för dig? Okej, här är tre alternativa avancerade kabelanslutna alternativ som kan erbjuda den blandning av sofistikerad stil och ljudkvalitet du letar efter.

Första revisionen: maj 2022

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Dela detta