Mega Cloud Storage recension | teknisk radar

Mega Cloud Storage recension | Teknisk radar

Mega (Öppnas i en ny flik) ställer in sin molnlagring (Öppnas i en ny flik) något annorlunda, eftersom den excentriske teknikentreprenören Kim Dotcom (som sedan har gått vidare, men också var ansvarig för den nedlagda Megaupload) skapat sin idé. huvuddraget är mängden inbyggda säkerhetsmekanismer du får på alla Mega-planer (inklusive gratisplanen som kommer med hela 20 GB).

Funktioner inkluderar end-to-end-kryptering och publicering av din källkod på GitHub, så att vem som helst kan granska dig för säkerhetsproblem. Mega är generellt intuitivt och lätt att använda, med plattformsoberoende verktyg tillgängliga på Windows, macOS, Linux, Android och iOS.

mega

(Bildkredit: framtid)

Megakarakteristika

Mega har den perfekta balansen mellan funktionalitet och enkelhet och fungerar på nästan alla enheter. Du kan låta den övervaka specifika mappar på din dator, samt ladda upp filer via webbgränssnittet. Vilken filstorlek som helst kan laddas upp, så länge den håller sig inom din totala kvot, och tjänsten stöder även versionskontroll, vilket möjliggör återställning av tidigare versioner av dokument.

Fil- och mappdelning är inbyggt direkt i Mega-tjänsten. Det inkluderar alternativet att inkludera krypteringsnyckeln med länken, vilket är ganska användbart, eller att överföra krypteringsnyckeln separat, genom en annan kanal, en trevlig funktion för att imponera på mer säkerhetsmedvetna användare, men det kan inte vara massan i allmänhet. . För ett ännu högre säkerhetslager kan länkar också lösenordsskyddas, med tilldelade utgångsdatum.

Det som skiljer Mega åt är dessa säkerhetsfunktioner, med stöd för end-to-end-kryptering (se nedan för mer information) och ett tydligt fokus på att skydda din integritet hela tiden. Det finns till och med en säker chattklient (öppnas i en ny flik) inbyggd i plattformen, särskilt användbar för att använda Mega i ett litet företag för säker kommunikation mellan anställda.

Vad Mega saknar är den kostnadsfria kontorssviten online (öppnas i en ny flik) som andra molnleverantörer inkluderar, och den saknar några av de mer avancerade funktionerna som finns i andra produkter, men totalt sett är en snygg molnlagringslösning för att fokusera på att skydda din data. Nedladdning och synkronisering är enkelt, de flesta fildelningsalternativ du behöver är inkluderade och dina filer är tillgängliga praktiskt taget var som helst.

mega

(Bildkredit: Mega)

super gränssnitt

Megas webbgränssnitt erbjuder en smidig och flytande upplevelse. Allt är väldesignat och tillgängligt, oavsett om du behöver ladda ner filer eller få information om ditt konto, allt är betryggande enkelt. Webbapplikationen låter dig se (eller lyssna på) multimediafiler, dokument etc. från din webbläsare. Funktioner som fil- och mappdelning är alltid bara ett klick bort, vilket gör det till en av de mest användarvänliga molnlagringslösningarna vi har stött på.

Förutom att komma åt Mega via webbläsaren är det även möjligt att använda MegaSync-applikationen för Windows, macOS eller Linux. Precis som onlinegränssnittet är allt ganska rent och välorganiserat i skrivbordsklienten för att övervaka alla mappar du anger och synkronisera filer som liknar Dropbox. Du kan kontrollera granulärt om hela ditt Mega Cloud Locker synkroniseras med din dator, eller bara dina valda filer och mappar.

Antalet tillägg som Mega erbjuder är också imponerande, inklusive en tillägg från Thunderbird-e-postklienten (öppnas i en ny flik) till ett kommandoradsgränssnitt. Det faktum att denna molnlagringstjänst är byggd av teknikentusiaster säger sig självt, med en integrerad och krypterad chattplattform kallad MegaChat som används för att säkert chatta med andra användare, när behovet uppstår.

Uppladdnings- och nedladdningshastigheterna är mycket snabba när du använder den, förutsatt att du har en bra bredbandsanslutning förstås, och skrivbordet har några fiffiga extrafunktioner som vi också gillar: möjligheten att begränsa mängden bandbredd du använder, till exempel, och alternativet att utesluta vissa filer från synkroniseringsprocessen baserat på deras namn.

mega

(Bildkredit: Mega)

megasäkerhet

En stor anledning till att Mega lockar kunder är dess inställning till säkerhet. Plattformen är helt krypterad från ända till ända, vilket gör att inte ens Mega, eller någon som utfärdar arresteringsorder för Mega, kan förstå din data. Observera också att detta betyder att om du glömmer ditt lösenord kommer du inte att kunna återställa dina data (du måste bekräfta att du förstod det innan du skapar ett konto).

Sanningen att säga är det inte helt sant: det finns en återställningsnyckel på ditt konto, men du måste skriva ner den någon annanstans för att skapa ett ordentligt skyddsnät. Säker åtkomst till ditt konto kan också göras genom att valfritt aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA – öppnas i en ny flik) – vilket är en bonus vi alltid gillar att se ur ett säkerhetsperspektiv. Det visar verkligen vid varje tur att Mega tar integritet och säkerhet på största allvar.

Priser

(Bildkredit: Mega)

megapris

Användare kan registrera sig för en gratis nivå med Mega, utan att ange kreditkortsuppgifter, och stanna på denna gratis plan för alltid eftersom den erbjuder 15 GB "bas" lagring och en "filöverföringsgräns" begränsad" som tydligen ändras dynamiskt baserat på tillgängliga kapacitet på Mega Network Ytterligare utrymme (upp till 50 GB) kan erhållas genom att utföra olika uppgifter, som att bjuda in vänner eller installera mobilapplikationer, men det ytterligare utrymmet upphör så småningom.

Priset för den betalda nivån börjar på 4,99 € (cirka 6,07 € eller 4,29 €) per månad för 400 GB lagringsutrymme och en filöverföringsgräns på 1 TB. Den högsta nivån är €29,99 (cirka $36 eller €26) per månad för 16 TB lagringsutrymme och en filöverföringsgräns på 16 TB. Ytterligare rabatter är tillgängliga på dessa priser om du betalar för ett helt år på en gång, och företagskonton med ytterligare användarhanteringsfunktioner är tillgängliga från €10 (cirka €12 eller €9) per månad och användare.

slutlig dom

Mega har en hel del attraktionskraft, säkert bland användare som värdesätter integritet och säkerhet över alla andra hänsyn. Efter att ha kunnat använda de olika apparna och funktionerna är det lätt att inse hur lätt det är att flytta runt tjänsten samtidigt som man hittar alla nödvändiga verktyg. Mega riktar sig till både nybörjare med absolut molnlagring och mer avancerade användare som kan dra nytta av funktioner som krypterad chatt eller ett kommandoradsgränssnitt.

Det är också attraktivt för företagsanvändare, med dess extra användarhanteringsfunktioner, säker inbyggd chatt och möjligheten att enkelt dela filer (öppnas i en ny flik) med personer utanför Mega. Sammantaget har Mega ett rent och lättanvänt gränssnitt med många användbara funktioner. Även om det inte har räckvidd för vissa andra molntjänster, kan det överträffa många av dem i pris, och Megas säkerhetsåtgärder är verkligen imponerande.

Mega Mega: Prisjämförelse